maxis lagiiii....menciii

Wednesday, December 21, 2011

tarik napass...hembusssss fuhhh
tarik napasss...hembussss...
adesss...naik darah mak pepagi nii...
mesti korang pelik, apasal aku asik meroyan ngan maxis ni je
mana tak meroyan nye noksss....(tetiba mak tukar ni kenapa)
mana taknye aku meroyannn
pepagi aku nak guna phone tetiba kena 'barred'
bile aku check unbill cuma RM30 hengget..
kejadahnya kan nak barred bagaiii
*terlupa hutang piutang*
then, aku pun dengan pantas buat payment RM100
then jari jemari aku yang halus ni pun mendail no customer service
ermm...susah gila nak dapat cakap okehhh!!!
memang tambah mendidih la kann...
then angkatlah seorang agen diaorang..
okeh..sore lembut laa...CS kannn..takkan nak sore 'good-good' plak
then aku beritahu minta tolong 'on'kan line aku immediately..
pastu dia minta aku buat confirmation a few questions laa..
pastu yang buat mak tanjatt niiiiii
dia kata RM100 tu tak cukup nak 'on'kan...
heeyy!!! ko gile hape???
mak dengan pantas minta dia check...
dia kata bill mak da RM393??....memang gile la kan
ko henggat aku dok depan tepon 24/7 ker??/
buang tebiat namanya kalau cecah RM400 sebulan
aku bukan la senang sangat pun nak spent a lot for that
tapi agak-agaklaaa pun..
then aku tanya kenapa jadi macam tu?...
standard jawapan dia..maaf cik, saya tak blh nak check
abis tu ko boleh buat apee sengalll??????
time ni darah mak da mendidih tahap 120C
sikit lagi nak meletupp!!
tetiba mulut mak ringgan jer sebut "WTF you, MAXISS???"
aku tahu agak kasar..tapi spontan siottt
*mak sebenarnya tak suka memarah niii , tak baik kan?*
then, aku minta transfer to any supervisor in charge...
dah engko as CS takleh nak buat hape kan...
kije dok angkat tepon ajer kann...
after talked to supervisor..she clear everything
yes, i noted about that..
i was terminated my iphone internet package yesterday
but my question is why your agent did not advised my anything..
as customer i never know how it's work...
and you as a provider, please make sure your customer get the info
buat ape ko ada customer service tapi jadi lembu
this is my second experience to deal with people like thiss!!!
fyi, why i switch my internet package to DIGI is because your mobile package is too muchh
DIGI a quite cheaper than you, MAXISuckkkkks!!!
yess, ada orang kata DIGI hanya Indon and Nepal je pakai
lantak laa...janji murahh and service baguss
lagipun i just using for internet only...
sekarang ni sapa nak bayar RM400 tu..
ko nak bayar ker?? takk mungkin kann
yang bayar tu aku gak kann!!!
then, supervisor tu kata akan monitor my bill
just wait and seee...and dia 'on'kan gak line aku
bukan masalah tak mo bayar or kedekut
i'm acting like good customer
we have the right to get the best services from provider
i am not simply pay for something stupid like that
that's my money and i deserve to get explanation for every single cent i spent
mungkin korang orang kaya, so bil datang beribu pun korang tak kisah
orang macam aku ni memang berkira sikit tentang mende macam ni
dan sebagai pelanggan kite perlu tahu dan faham bebetul ke mana duit kite pergi setiap bulan
aku bukan berkira tahap nak makan pun bercatu
tapi agak-agaklaa bebe......jadi bijak sikit okehh
muahhh...dah stop dulu..
penat ni marah orangg..ahahahahahah
huhuhuhu...
tengok muka marah sikittt
*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*

*


*



tak nyesal ke nak tengok???




*



*



*



*



*
*



*



*



*



*







mahalnya...

Wednesday, December 14, 2011

 hai uolss...
hari ni mak sikit sentap tauu...
sentap ngan indon jaga kedai 'ikan bakar' kat alamanda
mesti korang pelik, ngan indon pun nak sentap
gile apppee...
apa ke tidaknya,
iols gile lapa hari ni, nafsu makan agak meluap la kan
gi la Food Court kat Alamanda tu....RASA
variety of food pun ada menarik kann...
then mak terus menuju ke kedai 'ikan bakar'...
dihujung sekali berdekatan 'black canyon'...
iols rasa takla banyak sangat amik food tu
tapi tetiba time nak bayar..mak aiii RM10.30
gelap mata sekejap gak laa...
hilang terus selera mak nak makan okehh
setakat ayam seciput tu nak claim RM4.50..cekik darah okeh
sayur sesudu tu pun ko kire RM2..memang gileee aa kan
(selalu plak aku sebut gile...maafkan mak yerk)
aku tak la berkire sangat bab makan ni
tapi patut-patut la kann...
kalau mamak punya price aku memang tak pelik
tapi ni kedai ala-ala melayu...
serius aku memang rasa tak berbaloi laa..
perlu ada pemantauan harga kat food court tu
maybe tak semua food kat situ mahal tapi biarlah tak gile2 mahal
main sedap dia jer nak kire berapa...
maybe gak aku yang tak berapa nak mampu kot
tapi aku rasa kalau orang lain kena macam tu pun panasss
dengan rasa tak bersalah jer dia dok ketik-ketik mesin kira-kira tu
perghhh,,, kecik aje aku tengok cashier tuu....
sekian, mak yang hampa.

Johor Premium Outlets

Tuesday, December 13, 2011

nama pun da nampak gah kann...
make sure bawa duit sebakul yerk
tak bawa duit, bawa kredit kad pun cukupla
ahahahahah...gilee osemmmm tempat ni
bagi pengemar shopping tu memang berbaloi laa
first impression aku ada kat tempat ni, aku bagi 4 star la
ni kurang kat Bicester Village, London la ni
tapi Bicester Village tu lagi gempakla kann...
Johor Premium Outlet ni satu tempat yang menarik laa
bukan sahaja untuk mencuci mate sampai kuar ayak idong
tapi sesuai untuk korang2 yang nak kawen or nak shopping
untuk membeli-belah kat sini...
location pun sangat strategik sebab dibuat di tanah kelahiran aku
selain itu juga, tumpuan kepada rakyat Singapura
masyukk siottt kalau ko nengok orang kat sana
just share sikit informasi ngan korang
mana lah tahu boleh membantu korang kan
selebihnya apa tunggu lagi..jomm serbuuuuu
serius korang tak rugi sebab semuanya mengamit
poket korang berjoget-joget nak membeli..hahahahah
exit tol ini yerk tuan-tuan...kalau dari kl boleh exit tol senai
then uols akan nampak signboard yang samaa...
sangat senang nak jumpa ini tempat looorrr...
ko blh nampak mende ni dari tepi highway lagii.. 
kalau tak jumpa gak tak tahu la nak kata...

ko tengok kereta yang beratur nak masuk ke JPO..
masa ni tengah tunggu que selepas upacara perasmian oleh YAB PM
walaupun hujan, ada gak yang gigih nak jalan kaki yerkk..
sangat kental nak bershopping kannn

lihatlah kemeriahan di sini...
tak kurang hebatnya jugak JPO ini..
maybe pas ni lagi hebat dengan adanya 
pelbagai brand yangmenarik kan

kerasukan okeh bile masuk dalam butik
rasa macam tak mo keluar..
tapi terpaksa la keluar gak kalau rasa-rasa duit tak de tu
ko gile apee...nak dok bertapa...bukan dapat free pun

hah, menjerit-jerit batin ini melihat kasut tersusun di rak
mau ko tak meroyan nak swap kredit kad ko...
huwaaaa!!! jangan...jangan tak swappp yerkk

ini pun ada....tapi macam pasar malam okeh..
kalau ko rasa-rasa berkenan tu sila pegang
sebab sekali toleh semula sudah hilangg...
sila buat keputusan seminit jer..
jangan pikir lelama sangat sebab merugikan..

hari aku gi ni, aku tak dapat masuk butik coach ni
ko tengok orang beratur, sikitla ramai
sebab dia limitkan customer...gile murah la tu agaknya
tapi memang merimaskan nak membeli sebab macam ulat yek
aku tak tahu la kalau korang sanggup nak beratur utk fitting selai baju
mak tidakkkk...
nak kata harga dia murah sangat?...ermmm
pada aku..ada gak la yang murahh tuu...tapi cam out of season sikit laa
aku tak sempat nak snap semua brands outlets...
aku amik mana yg sempat ajer
so korang kena gi sana sebab memang berbaloi
dan rasailah pengalaman telan air liur tanpa henti 
alamak, awat kelabu asap niii..eheheheheh
tapi ini panduan bagi yang nak mencari JPO nilaa...

ini adalah antara brands yang ada di JPO ini...
kalau ko larat nak seret kaki ke semua butik..silakan
tapi mak surrender awal-awal laa...
for more information leh la call 07-6618888
atau layari laman web ini
PREMIUMOUTLETS.COM.MY

ombak rindu...fhewww!!!

Tuesday, December 6, 2011

omaiiiiiiigod...i like this song soo muchhh...
make me cryyyyyyy.....
jom layan jomm...
sesekali jiwang tak per mak aii kata
adatlah manusia mesti ada perasaan kan
seego mana pun kite, kite tetap ada perasaan
but how we expressing our feeling maybe in different way
enjoiiiiceeeeee this songg yoooo...peace to all

PEREMPUAN wajib baca...

Thursday, December 1, 2011

sedikit sebanyak tentang wanita...alamak pecah lobangg plak kann....
dun worry laaa...ini semua sekadar sesuka jer mak nak share kan
agak-agak sape makan cili tu dia terasa lah pedasnya kan..
kalau makan budu, haruslah rasa budunya kan..
takkan makan budu rasa mayonis plak 
(ginilah gaya kalau orang diet update blog)
semua berbaur makanan memanjangg...keccccuhhhh ayak liurr
meh kite tengok, adalah suratan atau pun kebetulan....
tadaaaaaa!!!!
  • sangat suka bercakap - sangat suka bercakap, tak taulah membebel ke mengumpat ke sebab sama jer nadanya..hamekk koo..kekadang tu marah dengan bergurau tak dapat beza...speaker jenis volume tak leh adjust kann...gamaknya bertempiaran laa jejantan larik nokkss.. sila control keperempuanan anda di khalayak ramai yerkk..puan-puannnn sekalian
  • chemistry atau kimia kata orang kampung - perempuan ni ada chemistry ngan shopping mall dan akan cepat jatuh cinta pada barang-barang di dalamnya..lelebih lagi bila time sale macam sekarang ni laa...perkara ini sangat lah merisaukan para lelaki kerana poket beliau bakal kosong dek penangan perempuan-perempuan ini...alaa, sesekali belanja apa salahnya kan??...sejuk perut mak korang kalau belanja pempuan niii!!....lelagi memana yang baru nak tackle tu...time cam ni sangat sesuai sebab kebarangkalian untuk dapat awek tu tinggi cuma ongkos kena tinggi gak laa...kalau takat banje tshirt angrybird seploh hengget apa kess kannn....wahhh, jangan salah anggap yerk..sebab saya tak mcm tu..tshirt pagoda pun i pakai u....auuuwwww!!!
  • teliti - jangan tak tahu yerk..kaum perempuan sangat teliti sehinggakan warna tudung pun nak kena sama padankan dengan titik pada warna baju...ajer gilee kannn!!! begitu 'concern'nya perempuan..tu lom kire yang sanggup beli beratus jenis kasut yang pelbagai warna dan handbag...sangat parah okehh. kalau berjalan tu memang sedondon la dari atas ke bawah...jangan jeless wahai lelaki...ko adooo???
  • selain tu, tinggi daya prihatin kerana kurang gemar dengan tempat yang bersepah tapi kebanyakkan mereka juga yang buat sepah..alamakkk??? betul ker?? tak kott...ahahahaha tapi kekadang tu kalau da penat sangat, perempuan memang buat dekk...lelaki tahunya dok menyepah...balik kerja terus buka baju and suar letak merata-rata....sakit aje ati kann...
  • mempunyai hobi yang statik iaitu gemar mengumpul barang-barang yang sama, walaupun dah memang banyak tapi dia tetap akan mengumpulnya...contoh terdekat tu kasut laa...eee sukatilah kannn, almari kasut den, sukati den la nk isi berapa tinggi pun kasut...waaahhh, gittuuu..macam betul ajer...tapi siyes, pempuan pantang nampak kasut..kalau jadi pempuan kata tak suka beli kasut tu memang tak normal la kot ..ahahah sukati ko nak kelaskan orang tak normal kann..mcm ko normal sangat ahahaah
  
  • sangat berhemat dalam memandu, lagi 2 kilometer nak masuk simpang akan sesiap pasang isyarat dan akan dipersalahkan oleh pemandu lain walau seinci pun kesalahan mereka dengan berdialog 'Perempuan kalau bawak keta memang macam tu"...kekadang saya pun cakap macam tu, gulpp!! ahahaahahah kekadang geram kannn, kurang saraf sensitiviti tu yang payah tuu..lom lagi aso-aso bawak keta lama..mak aiiii rasa nak langgar tapi tak sampai ati plakk....keta kemek, duit terbang...

  • berjiwa sentimental dan sangat sensitif katanya - walaupun semut mati dipijak, mudah mengalirkan airmata...hishh, aku takkkk yerkk...dan ada juga berjiwa pemarah hingga mampu memarahi sesiapa sahaja kalau dalam keadaan 'bulan' penuh..ahahahha jejaga cik kassimmm...lelaki kena 'take note' tu, agak-agak time 'bulan' penuh jangan beberani buat salah..kalau salah sesilap haribulan ke lauttt la ngko.
cecukupla tu dulu yerkk...artikel ini sekadar sesuka jer...iols amik dari Ujang....tak de kena mengena ngan sesapa sama ada di alam nyata atau alam barzakh sekalipun....sekian..okbaii...

p.s i love you....muahhh

entry buat AWAK....

Wednesday, November 30, 2011

bebe...
miss youuu
everyday i'm crying dowhhh!!!
hate it much kay....
especially when i wake up early in the morning
i feel soo empty coz i realize that you're not around
anyway, i'm happy coz u're happy
masa tulis ni pun kite sedih
kite tahu..kite memang bukan kawan yang baik
kite sedar yang kite bukan macam kawan-kawan awak lain
kite pun mengaku yang kite banyak buat salah
tapi itu tak bererti kita tak sayang awak.. :(
kite lagi sedih bila kite tahu awak akan pergi jauh
bila masa kite memang perlukan awak di sisi
selama ni kite memang pernah berjauhan tapi kite tahu awak ada
just one phone call, u'll be there for me and me too
but now...u're too farrr awaaaay.....hate againn!!!
bila ingat awak, kite mesti nanges tauuu (sad)
even when i'm talking to my friend about you
i'm also crying coz i really miss you
no more teh tarik after office hour...
no more window shopping for me
no more 'jalan-jalan cari pasal' for me
no more chit-chat for me at nite
alll i do is ALONE...how sad i am now!!

awak..
awak masih ingat resepi kite?
'mee goreng campak-campak jelita'
hari tu kita lapar..and kite masak mee tu..
tapi kite makan sikit jer sebab kite tak tertelan
sebab teringat kat awak...semua kite buat awak ada
so when i do it alone, i feel like uncomplete
betapa besarnya pengaruh awak dalam hidup kita
everynite i email you how i go thru my life that day
coz, i feel like u're here...no one i can share my story
awak...
kite tahu kite pernah sakiti hati awak
kite cerita mende yang tak sepatutnya
dan sampai ke pengetahuan awak..
tapi awak tak marah kita pun malah awak sudi maafkan kita
kite minta maaf...kite tak tahu yang dia seteruk itu
dalam relationship memang kekadang ada mende yang kita tak puashati
tapi kite tahu itu semua asam garam kehidupan kan
pahit manis semua kite lalui bersama
kite nangis kat bahu awak setiapkali kite sedih
awak pun akan cari kite setiap kali awak sedih
tapi kekadang kita je tak de untuk awak
how bad i am kann....
i enjoy my life with you...
thanks to God
coz i've you when i need someone to talk
we laugh
we cry
we flirt
we dance
we enjoy
we smile
we gossipping
all about US is soo sweet
thanks for being nice with me even i'm not
thanks for being sister when i need some advise
thanks being mom when i'm notty ...oucchh!!

awak..
sekarang semua mende kite buat sorang
baru je awak pergi..tapi lama je kite rasa
rindunya kat awak...(nanges again..menci)
hari-hari terakhir kite ngan awak
kite tak dapat sesama ngan awak
tapi thanks coz awak spent time ngan kita malam tu
kite tak dapat nak tahan bile kita tahu awak akan tak de esoknya
we hug each other and crying..suweetttt!!!
awak pesan soh kite jaga diri...
ye, kite akan jaga diri
nanti bila awak da tak busy
kite keep in touch okay...

awak,
 awak simpan 'bear' tu elok2 tau...
awak kata awak letak kat tv kan?...suweet okeh
walaupun tak seberapa bear tu..awak jaga tau
nanti kite bagi present lain kat awak...
itu pun tetiba ada orang buat suprise kat awak
sebab tak nak kite sedih
awak tahu tak..kite macam driver F1 nak g airport aritu
semata-mata nak tengok awak pergi..
apa pun kite tetap gak nak sampai sana
nak hug n kiss you before you go
alhamdulillah, kite sampai gak
sebab saya nak cakap kat awak
yang kite sayang awak sangat-sangat...

as i told u before..i'll promise to take care of ur plant
everymorning before i go to work
i'll see it...and smile like i see you in front of me
sebelum ni kite selalu tak pandai jaga bunga
i'll try my best to make sure the plant growing well
kite promise kayy!!...(kite lupa nak snap pic pokok tu)
soo sad when i read this note.. :)
then i realize how i love you ....

I L.O.V.E.Y.O.U

Tahniah, HARIMAU MUDA

Tuesday, November 22, 2011

cayalah.....
tak sesia dok depan tv sambil bersorak riang
akhirnya kite berjaya gak mendapat EMAS 
Garuda terpaksa akur dengan HARIMAU
gileeee aaa mak terjerit...
sesapa yang mengandung tu mau tegang urat perut kann
mak salute aa pada KFCM..
hari ni mak nengok semua status FB dok puji KFCM
teruja okeeh...bukan sahaja HEBAT malah LAZAT
ahahahahah nakalll ko ni kannn...

tapi pada iols...malam tadi semua pemain hebat
rata-rata mempamerkan mutu permainan yang baik
aku memang kesian aaa...semangat mereka cukup tinggi
bukan mudah nak bermain dalam keadaan macam tu
cayalah...korang berjaya mengharumkan nama negara
syabasss!!!

tapi aku tak sampai hati tengok gambbo kat bawah ni
nak nangis ada..nak gelak pun adaa...
emosi sungguh mereka ini kan...
yerlahh...kalau da terlalu fanatik memang tahap gini lah gamaknya
inilah adat permainan...kalah dan menang tu biasa
ini pun ada....
sesiaa cat badan....ahahahahah
apa pun semangat tu yang penting kannn
ga ghuper pocong pun ada pakcik niii...ahahaha




ni kucing ke harimau ni agaknya..
memacam aksi kannnn...sampaikan pembaca berita BULETIN UTAMA pun
menyarung jersi MALAYSIA
itulah semangat yang kita mahukan....bestttt!!!

syabas you allll!!!!......muaahhh
kite tunggu anda beraksi dengan SYRIA nanti yaaa
all the best Harimau Muda yang ngacemmm ini
mak terujaa terlebih sebab semua buat dada mak berdegup kencang koo

pengantin dan pelamin

Monday, November 14, 2011

monday bluess aaaa today...
tapi nasib iols baik sebab bos mak outstation zzzzzz....
kalau idak iols mesti stress tahap tuntung mati mak
iols tak de idea sebenarnya nak gebang ni
tapi ada hati nak update blog gak kannn
lately ni rasa macam terlebih or terkurang tidoo
tak pasti la yang mana cuma rasa mcm something wrong
weekend uols macam mana?? menarik ker?
mesti la menarik kan.....leh jumpe pakweee...sukeee!!
iolss spent time ngan kengkawan jer...
syok rupanya kan bile hidup dikelilingi kengkawan
tak rasa sunyii sepii...
Thanks Allah....ko tarik satu nikmat tapi 
Engkau limpahkan lebih banyak nikmati yang lain
walaupun hakikatnya terlalu payah nak tempuhinya..
wahh...da masuk da elemen tacing-tacing nii..
makkk tak shukeee aaaa..stopppp!!(sambil kesat ayak idung)

oleh kerana jumaat tu tarikh cantekkk 11.11.11
so sabtu tu ramai ler kan pengantin baru
sana sini tengok orang letak sepanduk pengantin baru
memasing berebut nak tarikh cantik tuu...
tambah pulak, cuti sekolah pun da hampir tibaaa ni
iols tak terkecualilah dijemputt....
sejarah yang aku tahu, ayah sipengantin ni baru jer 
lebih kurang 2 minggu pergi selamanya
iye lah kan...yang hidup kena teruskan kehidupan
majlis berjalan dengan baik...pengantin pun berseri-seri
termasuk laa iols yang menyerikan lagi majlis tersebut..
waahhh...curlasttt!!!....
kat sini pun iols dapat kawan baru...Dr. Izann
meletoppp doktor muda nii....mantappp noks..i likee
tetiba rasa nyesal tak belajo pepandai dulu ahahahah
iols kalau da jumpa kamera memang tak leh lepas
tetiba perasaan artis tu meluap-luap
walaupun ngko takat pakai baju gaya budak sekolah kannn...
jom layan picc...
takat tumpang pelamin orang jer iols mampu kannn
uwaaa.....sedih wooooookkkk!!!!
my BFF...tak lama lagi awak naik pelamin jugakk..tinggalkan saya kann.... :(

mak dalam versi perempuan melayu terakhir...
siyess, bakal mak mertua pun cair tengok ahahahaha
tapi masalahnya nan hadoooo!!!

tempat i bermanja....i love you more than u know...
walaupun ada pahit manis dan rasa kecewa antara kita
u complete me in any ways...i love you
ko buat mak menangis gak malam ittueee....mencii
abiss bulu mate pelesu makk berterabur mcm ayeemm berak kapoorr
tak pepasal orang cop mak mati laki tauu..
walaupun hakikatnya mak steady!!!ahahahahha

belajor duduk dulu tak per kann..ahahahaha
tu laa.....anak ustad kat kampung nak minang ko tak nak
ko reject buta-buta...kat budak sood tu gak ko gilakan..
kann daaaa....ahahahaha
*sambil tengok senarai yang tinggal* 

tetiba pelamin menjadi milik kami berempat...ahahahah
tq abg photographer yang tetiba jadi sukarelawan kami
ahahah saya tahu awak nak ngurat kengkawan saya kan..
tetiba perasannn !!!! huhuhuhu

orang glemer..kenalah sign sikit...ahahahah 
ntah-ntah pengantin pun tak kenal sapa iolss kann
huhuhuhuuh

my sweetheart...lap u lalinggg.....
ermm..empoknya tilamm niii ahahahahah

Dr. Love...ahahahaha
strong gurl....mantap okehh...i likeee!!!
continue others session..gossip timee!!!yimmeehhh

mesti korang tertanya-tanya mana gambar pengantinnye kan
ahahahah kiteorang pun tak tahu kenapa tak gambar ngan pengantin
pengantin kan busy...kiteorg pun busy
apa-apa pun, selamat pengantin baru kepada yang baru 
mendirikan rumahtangga...
semoga berbahagia hendaknya ke akhir hayat
tengok orang kawin macam best ajer...
tanggungjawab yang menanti tu mampu ke tak digalas kan
setiap perancangan yang baik pasti akan dipermudahkan
A.H.A.D
oleh kerana sangat kurang kerja
almaklumlah kebosanan tahap mereng da kan
so, reka-reka lah idea gi wat facial..
mak aiii....rasa tersiat kulit dibuatnya
ahahahah orang perempuan kenalah rajin kan
jeles iols tengok muka kengkawan macam kulit telur
tak yah tepek bedak sekati nak nampak artiss
kebetulan plak, bff iols pun join skali...cantekkkkss
so bedesup call beautician yg selalu akak langgan
wahhh!! ayat ko mcm haremmm kann

sempat posing sebelum gi tadah mukaaa...
time tu memang natural beast beauty

syok woo bile urut muka....
dapat urut satu badan lagi syokkk...
bestkan...kalau dapat tukang urut kampung lagi best


p/s: doakan saya ketemui Prince Charming yerk...
saya tak memilih cuma saya bukanlah tukar pasangan macam tukar pakaian..

lelayang kertas...

Wednesday, November 9, 2011

uolss, cam ne hari raya aidiladha yang lepas???
meriah kaa??..penat melapah korban kah?
atau anda hanya korban peloh atau jiwa raga kah?
whatever pun janji korban kann...
raya kali ni, sangat busy...
kebetulan baru jer dapat niece baru 
so, mak tak cukup kaki dan tangan nak memerah keringat
(macam ko kerja keras plak kan..padahal semuanya mama 'bibik')
apa pun saat bersama keluarga tercinta adalah perkara paling berharga
rasanya cuti tiga hari tu macam tak cukup kan
tapi apakan daya, terpaksa gak la balik ke putrajaya
demi tanggungjawab yang digalas...gile bahasa aku nihh!!!
tapi apa yang menarik kali ni
aku melayan anak buah tersayang main layang-layang
teringatkan dedulu kecik-kecik 
masa tu tak kisah cuaca terik ke apa ker...nak kulit 'tan' kan
sampai abis benang mak aku dikerjakan buat main layang-layang
zaman tu, layang-layang memacam gambar ada
harga baru jer 30sen..tapi nak dapat 30sen tu
korban 3 hari 3 malam nak dengar bebel kann
kalau ko tegar..dapatlah ko main lelayang hari ke-4 tu
tapi hari nii, korang ada jumpa lagi tak lelayang 30sen tu
yang aku tahu lelayang yang jual kat tepi pantai tu
seploh hinggit kee apaa..main pakai rod pancing..ahahaha
opsss..tu duluu hoccay...stopp here pls!!!
suka giler kan bebudak main lelayang...
lelagi bila dia da terbang tinggi...kire mcm pass exam gitu

princess sibuk nak naikkan lelayang dia...
walhal lelayang tu sekadar hiasan semata
semangat betul nak naikkan lelayang tu...adehh ciannn  

bila nak snap picture...orang suruh buat 'peace'..
itu la simbol yang dianggap peace
macam orang tengah bercium laa plak bile aku nengok...eheheheh

muka happy ajer bile lelayang da start terbang..eheheheheh
hilang rasa penat kan bile nengok orang tersayang tersenyum rianng

masih gigih nak pegang benang lagi tuu....
walaupun lelayang dia da tersangkut ahahaha
ciann adik rannya ni kann....
apa pun dia enjoy bile dok kat kampung
ramai plak yang melayan dia buat mende memacam...
selain dia buli adik dia kan
ghinduu aaa kat rannyaaaaa.... :( 

terbang jua akhirnyaa....lelayang kertas ittuuu.....semua orang happyyy

kat mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi...
dah pandai tiru untie lina dia muncung-muncung yerkkk
siappp budak ni besar nanti....
bile da penat tu..pekena susu sebotol and layan youtube hoccay!!
kite dedulu bukan sajer nak layan youtube..tube motor pun lom tentu ada
finally, nak gak letak pic untie dia main lelayang kannn....
ahahahhah gaya jer lebih...ahahaha

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS