kes pancing

Thursday, February 24, 2011

sajer nak mengomel pasal pancing
hah kan, mesti tak caya kan bile sebut pasal pancing
mentang-mentanglah aku ni femfuan..lemak gemalai..ahahha
apa korang tak caya ke? tak caya sudaa
tapi tetap gak nak story morry kat uols suma..
*ada ke orang baca blog minah senget ni*
aku ni bukan la pemancing ikan tegar mcm dalam Nat Geo ke
Discovery Channel ke tapi ada la gak pengalaman dok mancing
orang kata tu, tak janggal la bila pegang fishing rode tu
wahh, gitu..padahal pasang umpan pun tak tahu kannnn...*ehem*
dulu laa..aku dan dia (faham-faham sendiri la sapa)
agak kerap memancing di Rawang
tak salah aku kolam tu diberi nama 'Too Fuu'
syok woo..ada ketika kami pegi tu sampai tak menang tangan dibuatnya..
menariiiikkk...tertarikk memang debommm
so, aku mengasah bakat di situ..kali pertama cubaan aku
memancing di kolam berbayar
umpan guna umpan dedak..korang tahu tak pe tu?
ntah aku pun tak tahu...tapi yang aku tahu dia gaul-gaul dengan tepung la..
perisa tambahan terpulang atas kreativiti memasing..
kot2 nak letak stoberi ke. pandan ke, jagung ke, dragonfruit ke,
(ada ke?) ikot suka korang laa...
so bila da lekatkan dedak yg digaul rapi
tu kat mata kali yg bermata banyak tu
aku pun membuat cubaan melempar...
sangat excited occay nak fishing...
mana tahu dapat monster fish kan
*veragan gile minah ni kan*
setelah ciri-ciri yang diperlukan dipenuhi
aku dengan sepenuh tenaganya melemparkan umpan tadi
semua orang di situ menanti dengan penuh kesungguhan
nak tengok sejauh mana umpan aku tu dibaling
pppuuuuiinnnggg.................
alamak...jauh ni sebab tak nampak2 percikan air
semua orang muka cam panic..
mana pegi umpan tadi
jauh sangatkah sampai tak nampak
aku apatah lagi...tercari-carilah kat mana plak aku baling umpan tu
rasanya da betul da kat depan tuuu
nak sedapkan ati aku pun tengok kat fishing rode tu..
tetiba aku ternampakkk umpan aku ada kat
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
atas pokok ocayyyy!!!
serta merta keadaan menjadi gamat...
ahahahhaaha atas pokok rupanya aku baling
chittt.....

dan aku gak nak story kat korang pasal kes kedua..
kes tak kronik sangat laaa
time ni aku gi fly fishing
fly fishing ni cam main lempar-lempar jer mata kail tu
tanpa perlu umpan tau korang kena pakai 'lure'
jangan tanya aku lelebih sebab aku tak de 'degree' dalam hal ni
awal pagi kami sampai kat kolam fishing..so gi la fly fishing dulu
sakan laa dok mengayakan fishing rode aku...*pinjam orang jer pun*
lempar-lempar dan terus lempar...
tetiba aku menjerit sebab aku rasa ada ikan makan 'lure' aku tu..
wah, aku nmpak ketidak puashatian dikalangan mereka yang bersama ku
dengan riak, aku kata yesss, fishh onnn..fish onnn...*kompiden*
cecepat aku tarik tali tu...semua datang meluru kat aku nk tengok ikan aper
semua macam pelik bila tengok aku dapat ikan talapiaa
hishh..talapia pun ikan jugak occay...
mereka kata talapia jarang makan 'lure'...bis tu mkn per?
setelah di siasat...ghupernya bukan ikan tu makan umpan aku
tapi aku baling tepat atas kepala dia
dan tersangkuttt.....
tak kire..tak kiree...kire aku dapat gak laa
tak kisah lah sangkut kat pale ker...sangkut kat tengkuk ke kan
tapi sekali lagi aku kena gelak...
kahkahakahahhaa

alkisah bella de al pasola

aku di dalam dilema...dilemaa..dilemaa..*sambil mengurut dahi*
mana tak nya dilema korangg...
bebaru ni my sista offer aku seekor kucing...comel lote
parsian..kaler greyy..diberikan nama bella..aku tambah sikit
bella de al pasola..sangat sinetron kan nama tu
sebelum aku terima pemberian tu
aku ada membuat beberapa survey
wallaweyy, mcm best jer ngko kan?
ada beberapa pendapat mengatakan yang aku tak patut bela kucing tu
menurut sumber yang boleh dipercayai
semua yang ada kat tangan aku akan menemui ajal
sangat tak penyayang kan cheqqq...
tapi diaorang tak tahu betapa menebalnya naluri kasih sayang
dalam diri aku terutama kepada insan-insan yang comel..gituu kooo!!
tapi siyes, aku ni kalau da start sayang nanti aku susah nak tinggal
agak semacam bunyinya di situ
atleast kalau ada bella de al pasola ni, boleh gak la menemani aku
tatkala kesunyian kan...sunyi sangat ke ko nih??
tapi aku risau yang aku tak dapat memberikan sepenuh perhatian
dan kasih sayang yang mencukupi pada dia...
gaya macam bela orang plak erh...kasih sayang bagaii
tu sebab yang satu,
sebab satu lagi, aku bukan apa...ghisau gak laa
ghisau tak mampu bagi makan kat kucing tu
korang tahu jer lah kan, nak bela kucing tu bukan semudah bela
arnab ke ayam ke ikan ke....mentenen tinggi wooo
nak vaksin la, manicure laa...tuannya pun berkira-kira nak gi manicure
makanan jer da memacam, syampoo lagi, takkan nak syampoo pakai pantene plak
mau togel bulu kucing aku kang...tak pun aku pakai syampoo kucing tu
ahahahaha, keras laaa ghambut makk occay!
makanan tu pun satu hal, kalau kucing kampung leh gak la aku sumbat ikan bilis ke ikan rebus ke
tapi kucing ni lalu ker dia nak makan...??
ikut ati aku yang baik ni, harus aku share kan makanan aku
kalau aku makan maggie, haruslah dia pun makan maggie kan?
kalau aku makan nugget, harus jugak nugget sebagai santapan dia..
aduss, aku tak mahu sejarah lama berulang..
tak pepasal kena gali lubang lagi kat tepi tasik putrajaya tuu
den tak mo daaaaa...pleaseee, minta simpang occay
i teringin nak jadi cam paris hilton..amik koo
berangan memang tak henggat kann..paris hilton terus
pakai baju sedondon ngan kucing..wakakakaka
pasni leh gi jogging bawa bella...kelas makkkk occay
tapi cam ne kalau ajal bella pun sampai mcm yang sebelum ni
waaa. mak tak sampai hati occay...
bak kata bf makk...."tunggul pun u bela mati, ini kan pulak kucingggg"
kekadang nak gak sahut cabaran, nak buktikan pada duniaa..
ko memang semangat kannn ralynaa..ahahaha


p/s : patutkah bella de al pasola jadi milik ku?

tacing sangat sob sob sob...

Tuesday, February 22, 2011


tacing tauuu...tau tak orang tacing niiii!!
mak pun ada perasaan tauu..
apa henggat mak ni badak sumatera ke
yang boleh pekak badak sampai tak dengar caci nista tu
hishh...geram yang tersangat geram hingga membawa kepada kebinasaan ni
tak kire da kat blog ke kat mana ke, janji i kena luahkan
bukan ada orang baca pun blog ni
ko ingat ko famos ker??
aku sedarla aku tak terer nak amik shoot2 menarik
aku pun tahu gak, aku tak de bakat semula jadi...tapi engko ada ke? mcm tak de je
aku pun rasa ko tahu yang aku ni bukan dilahirkan untuk jadi photographer
dan aku pun bukan lah bekerja sebagai photographer
dan yang beriya nak soh aku gi amik gambar tu kenapa??,,,,hahhh, kenapa??
korang tahu takkk ??
bagaimana perasaannya jika bakat yang tak seberapa adooo ni dicerca
korang tahu tak sedihnya bila usaha, penat jerih dianggap seperti sampah
aku bukanlah seorang yang tidak boleh terima teguran
tapi beb, guna akal fikiran untuk komunikasi
bukan guna amarah yang memvavi buta tuuu...hamik koo!!!
dah la minta tolong aku amik video...
guna plak handycam akuu...
tambah lagi memory card aku punye juga..
sukahati aku la kan nak amik gambar monyet ke, kera ke, cicak tokek ke kann?
dah untung-untung aku amik gambo aksi tak berapa berani hang tu..
terima kasih pun susah ker??mahal betooll
nak banyak bunyi, gi la upah photographer professional
then, bila gambar tak best ko melalak la dengan diaorang
waaa panas atii tolll...tapi wa cool jer...wa sedih niii sedihhh tauuu
wa ingat lagiii kata-kata berapi kuar dari molot dia
'this is the worst video i ever seen'
kasar betoll ko gurauuu kannn??? herrmmm...
meh aku balas pantun tuu....
'this is the first and the last video i take for you'
enuffff!!!...jangan pujuk rayu lagi pas ni walaupun nak amik gambo ibu jari kaki ko sekalipun
henggat tuu, seandainya pas ni aku bawa kamera or handycam pun
ko anggap itu bukan nak amik gambo ko
kalau terambil pun dianggap seperti tidak sengaja atau sebagai pelakon tambahan
sakan, korang gelakkan aku kan....yang penting mak gerammm!!!
wa tak kisah kalau pun pic tu tak cantek
tak de aksi-aksi yang dia nak
tapi tegur la elok-elok kok iye pun nak tegur
terkedek-kedek aku gi amik video tu,
dok berpanas bawah sinaran UV yang menikam kulitku
pastu nak komplen...kalau soh ko amik sendiri ntah cam ne gaknya kan
ko tak mampoo kann??...
sudahhhh laaaa, mak da nekad niii (sambil hentak2 pale kat dinding)
nak demand-demand lebih mak tak de masa...
banyak lagi video yg mak leh amik selain aksi ko
mak rimass daa...
mak cauu dulu..
tapi sebelum tuu,cuba ko bayangkan kalau mak yang cakap cam tu
maunya ko berapi cam gunung berapi kan...kan..
...bye...

p/s : tunggu kat simpanglah kalau beranii...

opsss...it's 50 kg?

Friday, February 18, 2011

ermm...tak pernah dalam sejarah aku capai berat itu okayy!
ntah kenapa kali ni boleh capai tahap cengitu..
seronok sangat kah makan?
best sangat ker tempat kerja baru?
atau senang hati kah?
waahhh....walaupun sedang berusaha untuk kembalikan berat badan asal
tapi masih jugak tidak berjaya
aduyaii, amat payah nak skip makan even sekali
mcm mana ni...kalau layankan selera buruk padahnya
aku da rasa kurang selesa bile mengenakan pakaian yang ada
baju kurung pun da naik sendat mendat
ooohh..tidakkkk!!! tolonggg maaaaaa
tak guna melolongkan kalau tak de usaha
aku niat ni memang ada la..tapi nak buat tu mak aiii payah gile
beli tali skipping kekonon nak tegar dok skipping sesambil tengok tv...
haremmmm oakyy, skipping sangkut kat leher jer sudahnyaaa
nak makan ubat yang bukan-bukan tu mcm pikir banyak kali gak
apa erh nak buat supaya aku leh pakai semula jeans, baju2 baby T dan segala macam laa
i miss my 46kg...pleasee!!!
Mr. Osim juga tidak membantu, nampak cam boring jer dok atas tu
apa nak buat??, nak berjogging maknanya tak delaa sebab bangun pun da pukul tigabelas
nak jadi vege...ko mampooo?? macam arnab jer rasanya..
apa lagi idea...apaaa erhhhh!!!...huwaaa *ayak mata darah da ni*

*kembalikan mood diet guaaaa!!!

answer me, pls.

Monday, February 7, 2011

argghhh..semak kepala fikir macam-macam
come on la gurl, don't waste your time to think about this
just let it be like wind
and time will heal everything
yess, i know that
but, i still thinking about it
why? why? and why
he maybe know that i really love him
but i still try to find the answer why he treat me like that
does he really love me?
or it's just me care about him much?

now, i just feeling like swinging
please, take this feeling away and make me feel better
if this is the answer that i wanna know...i think i have to take it
accept the fate...
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS