kisah dan aku

Thursday, May 26, 2011

serabut..serabut..serabut
hah, permulaan mood da macam tak okay kan
sebenarnya aku ok-ok saja bah..
well, hari ini kan khamis, esok da jumaat
ermmm..banyak sebenarnya nak citer tapi tak de masa
ahahahhaha iye la ngko tak de masa kan!!!
actually badan masih letih lagi
mana dengan dragonboat yang lepas
tetiba plak nama naik utk futsal rentap wiken ni
aduyaiii, ahkak tak larat okay
memanglah ahkak nak diet tapi ahkak tak nak heavy sangat
ahahahha, diet manje-manje je
walhal suar semua da tak muat ada hati nak memanje kan
ni namanya tak sedo diri...adesssss!!!meh lempang sikitttt...
masa entry yang lepas ahkak ada ngadu pasal coccyx ahkak cam injured kan
ngadu konon..cam ada yang kesah ngko jer kan..
so ahkak tak mo la nak iye-iye sangat dok menerajangkan badan ni
dia pun nak rehat gak kan
nak pakai lama ye badan kite ni puan-puan
sayangilah badan, tulang, daging dan kurangkan lah lemak anda
wahhh, gituuuuu plakkk ye!!
ahkak ada baca, nak diet tak semestinya tak makan
cuma lebih kan exercise jer...bakar lemak-lemak nan hadoo tu
kite bako aje..kite bako...hah, bako la korangg yek
cara paling senang korang DANCE jer
korang bukak la MP3 ke, CD ke, PIRING HITAM ke..kalau ada
then korang buatlah step ikot suka korang
nak poco-poco jer..nak pacat ker lantak laa
hanya korang je yang tahu...sure korang tak sedar yang da setengah jam korang dok exercise
daripada korang kena jogging setengah jam...tak ke semput dibuatnya
betul tak...cara cengini atleast korang terlindung dari UV
wahhh, ngko ni nak diet tapi byk plak pantang larangnya
ahahhahaa, diet cara moden, kenalah kreatif kannn
kalau tak pun, korang rerajinlah kemas uma
kalau sebelum ni tak pernah nak cangkul tanah, korang leh la stat cangkul yek
kalau sebelum ni tak pernah berus lantai, hah, gi buat sekarang
rumah bersih, badan pun selim...(ngko buat ker ni???,,tetiba nak ngajo orang)
ini cara paling mudah la korang..kite buat sesama yek...chaiyookkk!!!
diet-diet gak...tapi jangan sampai melampau yerk korang
berpada-pada dan bersederhanalah dalam segala hal..

nak cite gak kat korang
dua minggu lepas ahkak gi cuci mate
ahahaaha, saje jer gi cuti-cuti mesia
kalau korang gi luar negara kan
ahkak cuma mampooo dekat-dekat jer...
gi mana?? cameron jer...
tapi sekarang ni cameron da tak berapa nak sejuk laa
macam so-so ajer...tak macam genting kott
tapi i like tauuu...sejuk mata memandang saujana yang menghijau tu
kiri kanan penuh dengan kehijauan lagi
cuma, kebetulan masa kami di sana hujan turun dari malam ke pagi
so, tak banyak activity ahkak dapat buat...
hibernate sajerkk kat bilik, makannnn dan makannnn
diet sangat la kannn!!! hadooiiii
nak cite lelebih ahkak rasa korang lagi advance dari ahkak
so jom la layan piccass yang tak seberapa tuh

muka orang berangan khannn!!..orang lain dok shopping, ahkak lebih bergambo sajerk sebab tak de mende nak membeli dan membelah...lagipun ahkak stop gardening temporarily..ahahaha maklumlah asal berkebun ajer asyik-asyik tak menjadi..kena menuntut ilmu penuh di dada dulu la kott...cheewaaahh, padahal tak reti nak berkebun kann!!...ahahahaha tanam cactus pun tak lepas, nak wat cam neee...

ni lah roomate ahkak kat sana, dok bilik berdua ngan diaa jer...bilik kami digelar 'canteen' oleh mereka sebab mereka dok penuhkan bilik kiteorang dengan makanan sajerr...so anytime nak makan tu, bilik kamilah yang diserbunyaa....plus, kami pun tak henti-hentilah mengunyah sebab makanan sentiasa di depan mata wey

bersama mak mertua dan adik ipar my sister...hah,tetiba ahkak terlebih mesra uolss...nasib mak cik ni da tak de anak bujang, kalau idak ahkak da acting like superstar daa...aahaha ahkak bukan acting jer tapi ahkak memang sopan santun dan bertatasusila tawww..apa tak caya???...uwaaaaa

i like this picc...hasil dari titik peluh si kecik sopiaaa ittew!!...sangat rajin yer bila nak suruh amik gambo tuh...tapi ahkak kena ajo laa..kalau tak sure perut ahkak jelas terserlah...sangat 'six paxs'...ahahahaha sejak gemox dan berlemak manis ni ahkak very the sensitive ngan posing yekkk....ahahahahha

aksi gedik si gedik ini...kekonon nak ala-ala killafairy ler tuh...sedo diri sekelumit pun tak seksi yer...macam strawberry ada laa...ahahahah sadis kan...orang lain dok shopping sayur kat atas tu kami da macam duta pertanian dok snap sana sini...ahahaha
ni aper?? alien workshop ker? ehh bukan, tu la buah kelapa laut...bagi sesiapa yg tak pernah tengok, macam aku nih, agak jakun laaa..tapi sedap la buah niii, air dia biasa da minum kat pasar malam tu, tetiba nak rasa yang original kan...rupanya rasanya not bad laa cuma tak banyak air cam air kelapa laaa...isi dia mcm jelly jer..kenyal-kenyal manis la cemtu...

weollsss againnn...jemu kan?? muak?? sukati laaa tapi tetap gak ahkak nak gebang..ahahahahhaah

ahli-ahli rombongan ahkak la ni...ahahahahaha
ni sessi teh tarik kat Bharat Tea Cafe...menarik gak la kat situ, view sangat cantik la sebab atas bukit, tapi apa yang korang saksikan cuma muka kiteorang laa sebab hujan weyy, sejuk tu kalau nak gegambo berhujan, sooo ala memanje jer kat sini..ahahah sambil menghirup tea panas and cheese cake yang superb delicious...yummehhh!!!

next entry nanti ahkak nak hapdet plak pasal dragonboat ahkak, korang saksikanlah ahkak mendayung dengan penuh semangat jitunyaa...ahahahahha
chauu beteeee...mau gi cooci mate kat alamanda sekejappp!!!

ijooo muka aku

Monday, May 23, 2011

pernah tak korang tersalah orang?
apa.....tak pernah??? pernah??
aduhaiii, hari ni ahkak tersalah orang dik oiiii
tengahari tadi akak kusut sikit
after break for lunch, ahkak kuar ke MAPLEY (mamak)
dok berjanji lah ngan boprend utk lunch same
yang pasti ahkak sampai lebih awal la kannn
bile tengah sibuk cari tempat tu
mata ahkak tertumpu kat sorang mamat yg tengah dok belek menu
dari sisi memang sejibik kawan ahkak ye
gaya sama, rambut sama, potongan badan sikit berbeza
tapi mungkin gak da chubby setelah lama tak jumpa kan??
tanpa berfikir panjang ahkak meluru terus ke arah mamat encem itu
(korang jangan ingat ahkak gatal nak ngaku yang encem semua kwn akak ye)

me : hey, baca menu je ke?
mamat ittew: terus menoleh dengan muka terkedu
me : opsss..sorry i salah orang (ijo muka aku)
       (sekaligus ada 4 orang lelaki meja sebelah buat muka terkejut)

aaaaahhh, malu gile sioottt....
pastu blh plak aku gi duduk meja dekat ngan dia...mongok kan
terus kaber malu aku ngan tanya kat mamak tu apa pasword wifi...
sambil buat muka selamba katak, aku terus buat macam tak de ape..
adusss, malu laaaa akuuu, nasib aku lapa kaalau tak sure aku da lari
pas 10 minit, mamat tu berlalu,
dia lalu depan aku sambil angguk kepala..
ahahahahah, aku rasa dia mesti gelak dalam ati kan
ahahahahah apa la aku arini....
sekian utk hari ini..

mogokDAY

Thursday, May 19, 2011

hari ni dari pagi entah kenapa mood saya tak berapa baik
plus dengan bangun lambat, so mende ni terbawa-bawa kepada seharian ye
actually, since i been here, i feel so downgrade but what to do
yes, thanks God i still have job,
anyway, nak kata i tak setuju ngan my boss tu, tak gak
nak kata i setuju pun tak gak
(nasibla dia tak de blog den, if not sure dia tacing klu baca)
hari ni entah kenapa aku tacing ngan dia
ahahaha, engkau henggat ko tacing-tacing ni dia kesah ker?
tak pedulilah dia kesah ke tak kan..tapi aku da start fedap
  1. dok strict tak kena tempat, pepagi buta da panggil mengadap dia, kejadian ni pagi tadi masa aku tengah breakfast...ringg...ringgg...tengok-tengok nombor opis, fine laaa aku pun pick up the phone call.."lina, where are you?"..then i answer him " having my breakfast sir"...tetiba " poppppp!!!."..bukan di melatah ke ape tapi terus hempas telefon ye...it's ok if something urgent came up, but why don't he's just telling me to come and see him shortly, i am big enough to understand that instruction...for me, it's too rude, how come i shud respect you if u dont ever know to respect other people..!!! mak geram yekkk mak geramm...terhegeh-hegeh la aku menelan roti canai sebab nak gi ngadap dia
  2. fine dear, if kami busy tapi i think kerja yang dia buat tu bukanlah keja dia...nape lak ko ghajin sangat nak analisa paper orang lain aaaaaa....adussss geram tolll akuuuu!!! sendiri pun tak berapa nak tegak, sesuka nak buat komen sana sini..lantak laaa, aku layankan aje
  3. very  perfectionist ...tahap lapan ye...biasa korang tengok tahap tiga kan, ni tahap lapan..aku rasa lah kalau lagi 3 tahun aku keja ngan dia, boleh kena sawan aku yek...tahap perfectionist tak terjangkau dek akal fikiran...
  4. tak reti dengar pendapat orang, well, i tahulah ko graduate from UK, kire level student best-best, come on laaa, apa salahnya dengar sikit pendapat orang kan, tak rugi pun...aku bukan aper, kekadang tu kesian nengok bile buat paper tu dok direct translation from english to malay..jadi cam tunggang langgang, tapi jenis tak dengo kata, ahkak lantakkan ajeee
  5. syok sendiri...bukan syok sendiri orang minat kat dia..syok sendiri bile buat kerja ye...aku pun heran ntah apa bende kerja yang banyak sangat tu, masalahnya kalau memang kerja dia tu tak per gak, ini kerja mengarut-ngarut ye...adusss, mak pening laa cenggini
  6. suka sentap ahkak ye..nak sentap pun sentap laa, ngko bos kan tapi ko tengok la diri ko sendiri oiii...takat nak sentap-sentap aku tapi sendiri pun kelam kabut, lupakanlah...i know where i am stand..so, i just follow what he did..
cukuplah dulu untuk hari ini, kesudahannya ahkak ignore phone call dari bos ahkak petang tadi...haruslah time nak balik baru nak bagi kerja kan...ahkak tak mood nak balik-balik lambat dan dengar ceramah free dia..sebelum terlambat baik ahkak cau dulu..conclusionnya : ahkak mogok today

riadah bersama ralyna

dalam episod-episod entry yang lepas, 
ahkak ada bagitahukan yang ahkak main rollerblade
dek sebab tiada kepakaran ni, akhirnya ahkak terjatuh
dan ianya mengakibatkan kecederaan sehingga kini
kerana terlalu risau sangat, sakit tak gak kurang-kurang
ahkak gi gak la jumpe doktor
alhamdulillah, semuanya ok
mungkin kecederaan tu akan sembuh cuma ambil masa ker sikit..
kepada korang-korang yang nak cuba skill tapi tak berapa nak terror
korang berhati-hati lah yer...tetambah plak kite ni perempuan
kalau da terpeleot tulang temulang tu kang, sapa yang susah
kite gak yang susah, saham pun sure merundum kan
lagipun badan kite ni nak pakai lama....dik non oiii...
sayangi tubuh badan anda

ahkak sebenarnya excited nak citer ngan korang pasal dragonboat
(tak padan masih injured tu)
seumur hidup tak pernah wey cuba mende alah ni
tapi semalam ahkak berjaya gak mencuba sukan air ni
ahkak join dragonboat race ohkay, jangan tak caya ye
tunggu nanti ahkak update pasal dragonboat ye...
apa pun yang pasti, seluruh badan terasa sakit 


sebab dok mendayung dengan penoh perasaan ittu..
ahahahahah gile koo tak mendayung, mana nak laju nanti
doakan ahkak berjaya ye...
berjaya gerakkan boat pun da kire hebat da tuh...ahahahah

sePOSEN punya hal

Thursday, May 12, 2011

(source: google)
alkisah seposen punya hal
nak jadikan cerita mende ni jadi masa aku bfast pagi tadi
lokasi kejadian : Food Court Presint 8 (kedai jual air)
bukanlah nak gebang pasal apa pun
aku pun bukan suka sangat nak bawa montot molot
sekadar renungan dan contoh teladan yang perlu difikir-fikirkan
pagi tadi iols ralyna (allamak mcm ayu jer sebut cenggini) gi bfast
seperti biasalah akan breakfast di luar since kafe kat office ni tutup selama 2 bulan
(sebab tu lah iols makin gemok sebab hehari melantak nasi lemak)
sampaikan da tak tahu nak breakfast kat mana
sebab ada tempat tu sedap tapi harga agak mahal
kalau dah bfast jer sampai RM6, lunch tu mesti lah lagi mahal kan??
pagi ni tetiba nak pekena roti canai kat Presint 8
then, macam biasalah iols akan minum teh ais...
auww yummy

Me : Kak, teh ais dengan air tebu ye..
Akak kedai : Okayyyy...(sambil jerit order kat orang dapur)
Me : Berapa ye kak? (sambil hulur RM50)
Akak kedai : (tanpa cakap ape2..terus cari duit baki)
Me : (tercegat tunggu air dan terima baki dari akak kedai)
Akak kedai : Dik, nanti bagi akak seposen ye...
Me: (speechless...seposen pun nak kire ke? )...

Iols bukan nak cakap aper lah..
iols pun bukan senang sangat
tapi iols rasalah tak miskin pun kalau
iols sedekah dengan seposen tu
kenapalah terlalu berkira sampaikan pelanggan terasa serik
pada iols la, tak rugi kalau sedekah seposen tu
akan datang korang akan untung beribu ringgit lagi..
drama ni tak habis sampai tu je..
selesai makan aku pun pegi balik ke kedai tu

Me : Kak, ni duit seposen yang tadi
(sambil hulur duploh sen kat tangan dia)
Akak : Ohh terima kasih ye dik..
Me: Sesama (terus jalan cecepat..)
Akak kedai : eh dik ni baki seposen tadi...
Me : xper kak...ambil lah...(sambil berlalu)
Akak kedai : terima kasih ye dik...

Memacam ragam kan manusia ni
iols memang sengaja bagi lebih kat dia
harap-harap dia sedar yang bukan duit yang jadi ukuran
kalau lah seposen tu boleh buat dia rugi..sikap tu dia boleh teruskan
tapi iols sure yang pelanggan akan berkurangan disebabkan sikap sebegitu
as customer, u've the right to choose which the best and worst
eventho the restaurant is the best,
but if the owner not capable to serve a good services
it's doesn't mean anything
so moral of the story for today,
'orang yang sering memberi telah dijanjikan Allah yang dia tidak akan susah'
tetiba ustazah iols pepagi ni kan..ahahaha
selamat beramal dan berilah walaupun sedikit..insyaAllah

psstt gossipp

Wednesday, May 11, 2011

tetiba pepagi ni ahkak nak refresh mood dengan tengok pic cecantik
walaupun ahkak ni tak berapa cantik tp boleh la tahan...(gile perasan kan?)
whatever it is...ahkak try hidangkan kat korang pic orang cecantik mengikut mata ahkak la
selain cantik diaorang pun ahkak minat gak..tapi biasalah tidak terlalu fanatik dengan retis sangat ni
semua sumber-sumber ni dari http://www.cari.com/
jangan tak tahu kay, ahkak ni memang hebat bergosip
apa lagi ahkak pandai selain bergosip kan..
nak reka baju artis memang ke lauttt
nak jadi artis lagilah jangan mimpi ohkayyy!!
so, ikuti artis kegemaran dengan gosip hangat
fesyen-fesyen terkini...
ahkak ni suka berfesyen tapi tu laa kan, bila da tetua ni banyak plak perkara-perkara yang kena fikir
ahahaha, walaupun kekadang tu 'ada aku kesahh??'
tengok trend orang pakai baju kotak-kotak..hati tu teringin
tapi bila time nak beli ada plak sore-sore sumbang dok cakap
"ehh nape you pun suka baju kotak-kotak aaa, macam budak-budak la"..
terus terbantut okhay keinginan ahkak, hanya mampu melihat dari kejauhan jer
potongg tolll...so ahkak pakai jubah la selepas ni kann...
eh jomla layan pic-pic menarik yang ahkak da copy tu...


ahkak suka kapel kat atas ni...tapi since kawin ahkak nengok rambut ayu raudah ni makin kuning pulak..pada ahkak la dia ni lagi nampak terserlah ke'ayu'an bile rambut hitam...cun kan...nampak mcm lebut jer muka dia tu..heyyy!!! suka ati dia la kann nak kaler apa pun, ngaper la sibuk sangatt...huhuhu tu la namanya orang kan???...ada jer tak kena kat mata orang kannn.....apapun asalkan diaorang bahagia sudaaa

ragam ber'kapel'

Tuesday, May 10, 2011

entry kali ni aku nak share kat korang pasal simptom-simptom virus 'baru vs lama'
aku rasa mende ni common...
fasa-fasa perubahan bile kapel
tapi menarik dan sure tersenyum sendiri bile ingat
momen-momen yg korang rasa 'sweet'
aku selit-selitkan drama sesikit
(gediks kannn)
PART 1
B.A.R.U kapel..
Biasalah kalau gi dating mesti salah satu agenda nak gi tengok wayang. Walhal tak pernah-pernah nak layan citer-citer melayu tapi boleh gi tengok cite melayu kekonon nak sama taste ngan Miss GF (biasalah boys ni kan jarang nengok citer sentap sentap ni )...walaupun cite 'Pontianak Meroyan Lagi'...'Rempit'..dan pelbagai citer yg rasanya geli geleman nak tengok sebab wat perabis duit jer nak beli tiket takat tengok cite2 standard drama tv mcm tuh..tapi disebabkan nak tunjuk gentlemen gi gak tengok...pas abis citer tu leh lagi cakap 'ooo, seramkan citer tu'...yang mana Miss GF sendiri pun cam pelik...seram ke??? nampak sangat propaa kannn??..ahahahah..kalau tengok wayang seat paling depan pun tak per sebab nak turutkan keinginan Miss GF tersayang.walhal sakit tengkok tapi sanggup jerrr...

L.A.M.A da kapel..
ermmm....bile ajak tengok wayang mulalah kena search dulu dalam tenet...tengok citer apa yg tengah hot kat panggung...booking online sebab kalau tak nanti kena beratur and kekononnya nak jimatkan masa..tegar ko kann!!!...semua MissGF kena buat ye sebab Mr BF kata itu semua keja orang pompuan...dah ler tu, semua tengok citer kegemaran Mr BF saje, bile sebut cite sopan-sopan, ciri-ciri keCINTAan tetiba plak rasa tak sedap badan nak pegi...terpaksalah plak si Miss GF bebuat ganas nak layan 'Avatar' laa, 'Ironman2' laa..dan sebagainya. Tak cukup dengan tu, kena pastikan spot menarik..speaker kiri kanan kena balance.tempat duduk kena strategik supaya nampak screen yang meluas tu..hish...kalau da Miss GF wat phone booking, macam ner nak imagine speaker tu tahap mcm ner....adessssss..lelaki oh lelaki oiiiiiii boleh gile gak nak layan!!!

PART 2
B.A.R.U kapel..

Standard la baru kapel..semua baju cantek-cantek dan bau wangi-wangi belaka..Tak pakai perfume pun boleh puji wangi sepanjang jalan...Nak amik ati la katakan kannnn!!!...Walhal entah-entah Miss GF tak mandi pun nak gi dating tu...semua tu tak jadi masalah..GF kuar mekap pun, dia puji cantik..."cantikla make up smokey eyes you...nampak cantik mata u"..kembang kuncup si GF ni tauu

L.A.M.A daa kapel..
Bila da lama kapel, memacam la cengkadak dia...Miss GF pakai minyak wangi berkoyan-koyan..boleh Mr BF kata, 'eh, u pakai minyak wangi apa ni...macam bau RIDSECT.."...hammmboiii tak sayang molot kannn!!! hamekkk ko terus RIDSECT...ini boleh menimbulkan kemarahan niii....penat-penat Miss GF cecantek dan wangi-wangi tetiba Mr BF leh kata bau RIDSECT...ampehh kannnn..kecik ati taw orang pempuan, korang tak tahu yang orang pempuan ni kalau dia nak gi dating, abis seploh baju diaorang try...sesilap sanggup beli baju baru ye semata-mata nak nampak cantik depan BF..tapi BF boleh jer pakai T-Shirt lusuh, suar katok!!!...potonggg tollll..lagi haru bile GF ni mekap lebih sikit dia leh lak kata " siap pakai eye shadow hijau segala ni dah kenapa??..kita kan nak gi mamak ajer"...chiitt!!!..sekarang ni kalau kuar asik gi mamak ajer, mamak pun muntah nengok muka....huwaaa!!


PART 3
B.A.R.U kapel..

Aku rasa mende ni paling simple sangat...Nama pun baru jer kapel kan...semua perangai-perangai elok jer yg nampak..yg buruk-buruk memang tak de langsung...Maklumlah nak jadi yg terbaik dikalangan yg terbaik, haruslah tonjolkan semua sifat gentlemen tu kann??? tapi sampai bila nak berlakon..
Situasi di dalam kereta ketika sang kapel ni nak 'hang-out'
Miss GF: ee...busuknya...u kentot erh?
Mr BF : Hish..mana ada..ada lori sampah kot baru lalu kat sini tadi..tu yg masih bau lagi tu. Takkan la i kentot depan u..
Miss GF: (diam sambil tutup hidong)...aha agaknya kot..tapi mcm bukan bau sampah kan?
Mr BF : (diam dan tetiba tukar tajuk)
Miss GF: (biru muka tahan napas)

L.A.M.A da kapel..

bila da lama kapel...hermm....siap soh Miss GF stop bercakap sebab nak suruh dengar bunyi 'kentot' dia...ewah-ewah, apa dia hengat kentut dia tu spesel sangat ker dari kentut orang lain..kekadang tu ikut nasib laa...kalau kena nasib tak baik, leh sengugut dibuatnya...korang nak tahu apa alasan diaorang plak " alaaa, kalau lelaki ni boleh kentut dengan selamba depan perempuan, itu maknanya diaorang da tahap serius...da terlalu selesa"...ada jer dalil diaorang ni kann???....kentut tanpa segan silu depan kita...tahap selesa katanya...walhal kite orang perempuan ni penat la dok tahan kentut, kekadang tu bunyi perut keroncong pun segan kalau Mr BF dengar....hah, renung-renungkan!!

PART 4
B.A.R.U kapel..

Bila baru-baru nak takel, nak gi dating semua datang jemput. Yerlah kekonon concern la dengan keselamatan Miss GF nak driving jejauh...Bahaya nak driving memalam...Tak nak Miss GF ni susah..

L.A.M.A da kapel..
Herm..bila da lama kapel..kalau boleh Mr BF nak soh Miss GF plak yang jemput. Kalau tak pun, siap warning kat Miss GF " eh u lambat 5 minit i tinggal eh'..amboii kasar gurau nampakk!!!...dedulu sejam tunggu pun tak per..sekarang ni tinggal terus... please, GF-GF sekalian jangan tertipu occayyy...manis tu tak selamanyaa.... tapi syukur gak la dapat Mr BF yang menjaga Miss GF sebaiknya...tak semua mcm tu kan..

PART 5
B.A.R.U kapel..

Dedulu masa awal-awal kapel, bile tak balas sms, sanggup datang jejauh...memalam buta semata-mata nak minta maaf kot-kot ada terkecik ati..walhal si Miss GF da tertido bukan kecik ati...tapi Mr BF sanggup driving jejauh nak minta maaf...

L.A.M.A da kapel..

bila da lama sikit kapel, lantak laaa nak merajuk pun...pujuklah diri sendiri tu..tak kose nak layankan...dengan disusuli ayat "orang pempuan ni kalau bagi muka nanti dia pijak kepala"..amboi-amboi statement sentap plak dia bagi...then, tunggu lah Miss GF plak yg gi pujuk padahal Mr BF yg cari pasal...huh, dunia da terbalik agaknyaa kan!!...tapi ada gak yg Mr Bf datang cuma sajer tinggalkan kesan ajer...kekonon nak Miss GF dia tahu yg dia ada datang jengok cuma ego nak nampak kan diri nak minta maaf...sweet la kot kononnya!!!jangan terlalu ego, nanti makan diri ye wahai sang Lelaki

PART 6
B.A.R.U kapel...

bebaru kapel selalu Mr BF datang tanpa tangan kosong...contohnya cam PRINGLES ..paling cikai pun kinderbueno sebungkus kan...yerlah, nampak romantis la kot makan kinderbueno sesama dalam keta...then, bila da tahu apa feberet Miss GF, mulalah sanggup singgah petrol kiosk utk beli jajan feberet Miss GF..." nahhh....something for you"...mcm kerang busuk la si Miss GF keriangan..
L.A.M.A da kapel...
bila da lama kapel ni....
Miss GF: da lama kan i tak dapat PRINGLES (walhal leh jer beli sendiri tapi nak memanja sikit)
Mr BF: bukan tak nak beli...daa u gak kata PRINGLES tu tak HALAL..i tak la belikan
Miss GF: grrrrr ..huh...(diam jer laaa....)..ooo mcm tuuu

P.A.R.T 7
B.A.R.U kapel
Lelaki ni biasa memang je ada hobi-hobi yang diaorang suka buat..mengisi masa lapanglah konon-kononnya kan, macam la perempuan ni suka buang masa jer..bila awal-awal kapel tu, cuba korang tanya antara hobi dengan GF dia akan prefer yang mana?...sure diaorang akan cakap "GF laa..takkanlah i nak tinggalkan GF i semata-mata nak buat hobi i plak.."...ahahaha so GF2 sekalian semua macam buah kembang semangkuk la bila dijawab macam tu kan...korang jangan tertipooo okaay

L.A.M.A.kapel
time ni korang kena tahan 'heart attack'..kekadang tu dating ngan korang lagi kurang dari dia dating ngan hobi dia..memula dia ajak la korang join sekali pastu, dia akan bagi alasan plak " hey, this is boys outing laa"...hah, ko nampak tuu...nampak takkk?? dia da mula daaaa....diaorang ni tegar pilih hobi dari dating ngan korang tauu...kalau yang minat mancing tu, tegar pegi pancing walaupun terpaksa usung GF sekali ke dalam hutann....kekonon nak jaga hati dan seimbanggg....hamekk kooo!!!..tetiba plak GF pun terus jadi nelayan sekali..itulah keajaiban CINTA ni...


So, pada korang-korang yang baca ni, hargailah apa yg BF-BF korang bagi sebab tak selamanya diaorang akan kekal cengitu, nak layan karenah korang...ahahahaha untung la gak bagi dari tak dapat apa pun kan...bila da lelama kapel, semua kena faham sendiri...diam jer kalau tak dapat apa-apa, bukan mereka tak hargai cuma mereka dalam mood 'malas nak layan'...choyy kannn!!!


Senario-senario kat atas tu bukan nak burukkan kaum lelaki...aku admit yg kaum poompuan pun ada kelemahannya...tapi aku kan pompuan, so aku kena bagi contoh yg cengitu laa...mungkin lelaki ada pendapat dan komen gak tentang perangai pompuan ni kan...manusia mana ada sempurna pun..terima kelemahan dan kekurangan seadanya adalah resipi yang boleh buat korang bahagia...takat gaduh sikit-sikit tu biasalah..cuma jangan cepat melatah takut nanti merugikan diri sendiri jer...kekadang bile teringat masa-masa ni rasa cam sweet gile..kekadang pempuan ni suka dilayan macam Princess..walaupun Mr BF belikan gegula seposen tapi hati da berbunga-bunga kann...ahahaha..especially pada insan-insan yg pernah buat aku tersenyum, ketawa dan melayan karenah aku...ehehehe great moments with great person....muahhh!!! Bukan nak kata perempuan ni tak pernah puas, tak pernah cukup, kami menghargai setiap usaha korang cuma kekadang tu janganlah cepat sangat berubah, kemanisan ini haruslah diterapkan sentiasa supaya kehidupan kita ni tak boring...Ini lah manisnya masa BERCINTA...

ohh mama...

Monday, May 9, 2011


pejam celik, pejam celik, kekadang pejam kekadang celik..sekali lagi diberikan kesempatan untuk celebrate 'Mother's Day' this year..walaupun tak dapat nak celebrate sesama tapi da gak celebrate in advance kat mama..seriously, when i talks about my mom, i akan sayu sesayu-sayunya..iyelahkan, saper yg tak sayu tu memang hati batu la kirenya..iyer la, kalau besday boyfriend bukan main henggat lagi kan??...3 minggu sebelum besday da plan nak surprise pebende tapi bila mother's day tetiba jer nak wish kan...(ini den la ni)...sebenarnya ahkak confuse tarikh sebenar Mother's Day, first week of May or Sunday or what....sangat kannn!!! so malam sabtu tu ahkak wish la kat mama...pastu tetiba air mata mengalir deras...mcm sedih sangat siott...rindu plak kat dia...uwaaa...sedih kann!! miss the moment when we're together..on the way back from kl, dalam kereta i text her like this....













Me :  
Ya Allah, Engkau kurniakanlah sebaik-baik kesihatan, limpahi penuh keberkatanMu, Engkau tenangkanlah hhati seorang ibu yang sedang membaca mesej ini.  Adanya aku didunia ini pada hari ini adalah kerana dirinya.  Tiada apa pun di dunia ini dapat menggantikan dirinya.  Angah sayang mama.  Selamat Hari Ibu, Mama..Terima kasih ma..

 Mama : Terima kasih banyak-banyak.  Tak sedar airmata ini mengalir kerana adakalanya ma marah dan tersinggung ati dengan anak-anak tapi dengan ucapan ini ma akan cuba jadi mama yang lebih baik lagi dan harap anak-anak pun cam tu juga ya.  Cubalah jangan sedihkan ma dan yang lain-lain kerana kita tidak tahu lagi ada waktu untuk bersama.

(siyes, time ni aku tak sedar airmata laju jer mengalir..rasa nak peluk dan cium dia sepuas-puasnya)...>>ketika tulis ni pun rasa cam nak nangis tapi cover la sebab kat opis kan...tak sesuweiii tau!!
cukuplah aku share kat situ jer...lelebih nanti korang menyampah plak, dah macam drama swasta kan..tapi itulah hati seorang ibu, walaupun berapa kali kita lukai hatinya, dia tetap sedia memaafkan kita kerana kita adalah darah dagingnya.  Bila da duduk berjauhan dengan mama, kekadang rasa rindu sangat saat-saat duduk sembang bersama, meluahkan apa yang terpendam didada...dialah orang yang tak pernah jemu menyokong aku, saat susahku, saat senangku semuanya dia ada disisiku..Semoga Allah panjangkan lagi kesempatan aku bersama-sama kedua-dua orang tuaku..Belum puas lagi rasanya aku mengembirakan mereka, membayar setiap keringat mereka yang mengalir demi membesarkan aku, sanggup lakukan napa saja demi aku, segalanya demi anak-anak nya..biarlah aku balas semuanya, berikan kasih sayang aku sebagai seorang anak kepada ibu bapanya...tak mungkin dapat aku tuliskan betapa banyaknya pengorbanan yang telah dilakukan..Ya Allah, berikan aku kesempatan itu...Kau kasihanilah kedua ibu bapa ku seperti mana dia mengasihani aku ketika aku dilahirkan dan memeliharaku dengan penuh kasih sayang yang tak berbelah bahagi...sedih sedih sob sob sob!!!.....
iols rasa korang mesti dapat celebrate best-bestkan dengan mommy korang...bertuah sungguh, tapi kepada sesapa yang dah tiada ibu, sedekahkanlah Al-Fatihah kepadanya..aku tak dapat bayangkan bagaimana keadaan aku jika berada di dalam keadaan itu..Subhana Allah
kepada rerakan yang sudah pun bergelar ibu, i wish 'happy mother's day'...enjoy your great moment as mother in the world..muahh

p/s..mom, i love you soo much..

minggu ke'sakit'an

Friday, May 6, 2011

friday coming back....sukakan uols sume?...
this week, mood iols sesuam kuku kambing ajer
walaupun baru jer naik cuti 'Labour Day'
tapi masih lagi mcm tak berapa bersemangat...
ahaha bila ntah nak semangat, rasanya mcm dari dedulu cengini
last tuesday, gi review for braces..
waduh, kena continue wearing elastic band laa
sakit woooo, bila da lama tak pasang
tetiba ko kena pakai mende alah ni
rasa mcm ko pasang getah lastik dalam molot
aduyaiii!!! bile progress nak ok pun aku tak tahu
lama da rasanya braces ni dalam molot aku
naik nyampah kot dok dalam mulut den...bolehh???
tapi apa nak buat kan?..kenalah sabar
kekadang tu stress gak bila sakit dan terpaksa berlapar
saper tak stress kalau lapa tapi takleh makan
minum air sampai kembung yek...
itulah pengalaman orang yang pakai braces
tapi tak semua mcm den kot..ada yang tak sakit gaknya
kalau korang nak tahu pakai braces tu sakit ke tak
jawapan aku : kekadang sakit kekadang tak..
akan sakit pas jumpe ngan Ortho laa..
sakit tu pun lebih kurang seminggu jer
pastu, da ok macam biasa je..ye ke???
so seminggu ahkak terpaksa makan secara menelan
dah macam ulau sawa plak...
pic setahun lepas, dan kini masih lagi ber'besi' gigiku..


H.O.B.I


aku rasa semua orang ada hobi tersendiri kan
sejak badan makin mem'bowlat' ini
ahkak sedang berusaha untuk ber'exercise'
khamis hari tu ahkak telah mengasah bakat yang telah lama tumpul
ahkak gi main roller blade
wow!!! rasanya da sepuluh tahun tinggalkan minatang tu
yerlah, dulu masa bebudak rajin la usung mende alah ni kan
bile da start pakai mekap, haruslah buang semua hobi ke'jantan'an
sekarang ni tetiba nak jadi muda balik..
hah, amik koooo...
kire ucapan selamat kembali tu diiringi dengan
dua kali ahkak 'gedebuk' yee...
macam nangka busuk jatuh dari tingkat 18 yer....
sakitnya mak aiiii...rasa mcm rata sekejap montot ahkak ni
nasiblah dua kali aje..kalau doploh kali
mau berlaga tongkeng gaknyaa..
akibatnyaa..harini ahkak gi kerja dengan penuh kesopanan
sebab nak duduk pun sakit yee...sangat!!
sampaikan batuk pun rasa mcm gegar tongkeng ni
adussss!!!tolonggggg.....


sila abaikan model itu...!!

muka steady ahkak menahan sakit akibat terlebih drift!!



lokasi kejadian...coolll


p/s : Happy weekend uolss......jaga diri bebaik tau
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS