pengalaman drift

Wednesday, June 29, 2011

sebenarnya video ni da lama terperap dalam hp ahkak
tapi size dia besar so ahkak terpaksa perapkanlah impian nak masuk dalam ni
ni pengalaman pertama dan mungkin terakhir bagi aku la
tengok orang main drift macam best kan..
bile sendiri rasa dok dalam tu, mcm nak muntah lelaju yek
omaiigoddddddd, gile kan aku menjerit dalam video ni
agak sikit memekak kan laa..tapi kalau tak suka jangan nengok ye
tak de apa mende yang menarik pun 
cuma kalau korang nak tengok mcm ne agaknya keadaan drift tu
meh laa, jengok-jengok video ni
agaknya kan macam ni lah keadaan orang eksiden kan
masyaAllah, gerun okay
kalau nak kata minat hobi lasak pun, kena gak kaji baik buruknya
setiap mende ada side effectnya..seronok memang lah seronok
tapi kena gak pikiaq tang buruk gak
kalau da patah riuk nanti, jatuh saham okaay
sanggupp??? kalau tak sanggup tok sah nak berangan lelebih
ni tidak, orang minat hobi lasak, ngko pun minat gak
walhal naik beskal pun tak reti kan...
hish, bebel-bebel bebanyak pun tarak guna
jom layan video ni....(sila slowkan volume speaker anda)
kualiti video ni tak best sangat laa...
ahkak rekod guna hpone jer..so fefaham jer laa
tambah plak, sebelah tangan dok pegang tepi pintu
takut gak laa tercampak sebelum waktunya..
*
*
*
*
*
*
*
*
laayyyannnnn!!!!



Tuesday, June 28, 2011

My first trial update thru my iphone.
Actually, i dun have any idea to story in my entry
Sesambil layan drama'tanya sama hati'
Sweet gak cite ni (walaupun bru first time tgok)
Cite2 melibatkan perasaan yg semakin org amik mudah
Sekarang ni movie da byk yg berkualiti
Cite pasal movie, uols da booking tiket transformers?
Hah, jangan xtahu tiket tu da fully booked for one week
Klu tetibe teringin nak tgok tu amiknombor ye
Jangan berangan nak walk in kat cinema
I suggest beli online utk jimatkan masa
Ahkak da booking sesiap.
Tgok 3D bru thrill sikit
Boleh main elak2 mcm real je nk kena fire
Soo excited to watch this fantastic movie
Kute tunggu sesama kayy!!

ngomel

Monday, June 27, 2011

gila malas nak update lately ni
ntah ngaper ntah, tetiba virus kemalasan menyerang kembali
last wiken pulang ke kampung
ada kenduri kesyukuran sikit
berita tak best untuk ahkak ialah hp ahkak rosak
bukan rosak apa cuma 'disable'
bukan ilang upaya ke apa cuma kena block
da tanya apple tadi dia kata kena charge RM120
omaiiigoddd, gila babass okah nak byr that amount
tapi gila susah sebab tak de hp, semua bill pending sebab takleh nak make payment thru internet banking
orang malas memang cengini aaa...tapi saya pengguna bijak sebenarnya kannn!!
malas nak gi ke bank, malas nak beratur, malas nak driving, malas nak parking
semuanya kerana virus MALAS
so tonite nak try connect with iTunes, and tengok mcm ne
kot-kot lah leh reset ke hape ke kan...argghhh

anyway, nak wish takziah buat my friend
atas pemergian abang kesayangannya pada Jumaat malam yang lepas
paling menyedihkan tu, inai masih merah di jari
tapi panggilan Illahi dah memanggilnya untuk pergi
tiada apa pun dapat mempercepatkan atau melambatkan perkara itu
kemalangan yang berlaku menyebabkan nyawanya melayang
aku hanya sempat bercakap di telefon sahaja
nampaknya dia masih sedih dan terkejut
jodoh hanya untuk kurang sebulan...
tak dapat nak bayangkan kalau jadi kat kita kan?
Allah lebih menyayanginya kan..Al Fatihah

oklah, ahkak mau chau dulu...malas nak ngomel pepanjang nih
jaga diri hiasi peribadi okay sayang...

Saaayannggg Abbahhhhhh....

Tuesday, June 21, 2011

entry kali ini sesuai dengan sambutan Hari Bapa yang kite sering sambut setiap kali datangnya bulan Jun kann?Amacam korang?? Celebrate apa utk Father's Day?..Bagi Hadiah aper tuhh??....Menarik kan...tapi aku rasa semua orang pasti tersentuh kan kalau bicara pasal Ibu dan Ayah....tacing siottt....Berbaru ni korang tengok tak drama ' Sayangggg Abah'....waduhhh, meruntun ayak mata ahkak sederas-derasnya tekk...terus rasa nak peluk and cium ayah time-time tu gak...drama tu memang terbaikkkk okay, dua kali ahkak tengok dan dua kali gak mata ahkak bengkak yerk..kasih sayang ayah ni memang tiada galang gantinya,,wah, tetiba ayat aku pun jadi puitis...ahahahaha hamekkk ko...nampak ganas ahkak ni tapi dalam ati ada taman tauuu...
bila da besar-besar ni hanya kenangan jer yg kita boleh imbas dan dengan kenangan tu lah kita akan ingat pengorbanan ibu dan ayah kita, namun aku masih tak faham kenapa masih ada insan yang sanggup biarkan ibu bapa hidup dalam kesusahan, merana di saat mereka mengabiskan sisa-sisa usia mereka...Ingatlah bahawa adanya kita di muka bumi ini adalah kerana mereka...Jangan anggap mereka tiada guna bila kite da kecapi kejayaan di dunia..siapalah kita tanpa mereka kan...I love my Dad...
Antara kenangan paling aku ingat bila ayah hadiahkan aku basikal BMX kale MERAH...perghhh!!!terkujat-kujat aku seronok yek...korang bayangkanlah zaman dulu, bukan semudah zaman sekarang ni kan...korang jangan harap nak dapat apa-apa selagi korang tak buktikan dapat result baik dalam exam kan..tak tahu la mak ayah korang, tapi mak ayah aku tak sesenang orang lain kan, semuanya kena sabar untuk dapat sesuatu..mujurlah aku dan anak-anak lain bukan jenis meminta-meminta, mungkin masa itu kami faham keadaan keluarga kami...excited okay dapat beskal, mundar mandir lah aku ngan along (kakak ku) dengan basikal tu...thanks ayahhh.....

Ayah tak pernah marah kami anak-anak dia, apatah lagi menjentik cuma aku rasa adik-adik lelaki aku jer yang merasa kekadang ayah tinggi suara, biasalah budak lelaki takkan sama perangai dengan perempuan kan.  pernah sekali tu aku dan along jolok buah durian ayah, ayah tak marah ponn...(ahahaha sebab dia tak tahu atau dia tahu tapi buat-buat tak tahu) mana tak nya, pokok durian tu sekangkang kera jer ngan uma kami, setiap pagi bukak tingkap mesti nampak...nampak pun macam best, kebetulan pokok tu pertama kali berbuah dan hanya ada dua bijik aje...hehari tunggu tak gak jatuh-jatuh, bila da nampak kuning sikit, kami pun amik keputusan untuk jolok jer buah tu kemudian kalau tak masak boleh peram...peram pale hotak kann!! setelah usaha dengan gigih, kami pun berjaya jatuhkan buah durian tu...gedebukkkk!!! yeeeeeehhhh....jatuh gak ko buahhh..tapi tak masak lagi....bila ayah balik kami buat-buat tak nampak yang durian tu da jatuh..bila ayah kutip dia terus cakap...buah ni tak masak lagi, ni mesti ada orang jolok ni sebab tangkai dia macam kena jolok...gila koooo nak mengaku???....ahahahaa last-last kami sendiri tak merasa buah tu yekk, sebab memang tak leh makan langsung walaupun diperammmm....cisssss, melepasss...tu lah tak reti sabar sangat, hamekkk koo terus tak merasa...sekarang ni pun pokok-pokok tu da tak nampak bayang sebab da kena tebang bila ayah buat rumah....tapi yang ada cuma kenangan sajer..

Sempena hari ayah ni, ahkak nak ucapkan selamat hari ayah buat ayah..Saya sayang ayahhh sangat-sangat..Terima kasih kerana membesarkan angah, sentiasa menyokong anakmu ini, mengeluarkan peluhmu untuk membesarkan angah, penat jerih mu mencari rezeki untuk kami sekeluarga...Angah doakan ayah sentiasa bahagia, murah rezeki, panjang umur dan dirahmati Allah...

Buat korang, ahkak tahu korang masih teringat-ingat kat Seth gak kan??....Ahkak ada hadiah untuk korang okayy....Seth pun bapa yang penyayang tauu...I likeee my Seth Tan....not Syaitanirojim tauuu..piccas ni aku amik dari blog http://madammondoq.blogspot.com

oh Sethh ku....
waduhhhh, gi mana mau ketemu sama Seth yang serupa dan seromantiknya yaaa....
ahaha gila bayang sudaaa
 
tu Seth tengah tengok aku tuuu...sebab dia macam kenal ngan aku
aku kan orang Mersing gak, nama pun da sama mcm Nora Elena
waaaaahhh, mak tak keruan occay

part ni, mak kalah okaayyy....ahahahaha
anyway, suka tengok family diaorang
cool jer...happy sajerkkk
bahagia hendaknya

anak-anak seth yang comelll....
ahkak sedihhh bile seth da berpunyaa...ahahaha

SUPER GT

Monday, June 20, 2011

salam isnin kengkawan...monday blues kann korang??
ermm...tarik nafas dalam sedalam-dalamnyaaa
tahannnnnn...(jangan kentut okkaay)
now, hembus sekuat hatii....lakukan bile perlu yee....
ahkak kembali lagi untuk adik-adik...ahahah
cam tora datang lagi la plakk
aik, uols....baru naik dari cuti takkan lebam ajer
ceria-ceria okayy, i pun nak amik mood ni
gile malas ye nak gi kerja tetambah plak dengan kesihatan
yang serba tak elok ni...spoill la sikittt
korang buat aper wiken?
menarik tak?
apa? main masak-masak?
wahh, mencabar minda tu main masak-masak kan
ahahahahah tak pun main pengantin-pengantin
pastu kipas pakai daun ubi..ahahahahah
gile nak kawin rupanya masa kecik-kecik
iols...nak ceghita pasal wiken iolss..
kalau korang tak nak dengo pun, iols tetap nak citer
boleh tak? ahahahhaha *gile interframe ngko ni kan*

erm, wiken lepas ahkak sempat gi jengah kat SUPER GT di Sepang
gile superb yeeeee...teruja sesangat
biasa tengok F1 tapi kali ni berubah angin pada Super GT
apa tu SUPER GT??...waahhh, macam TV IQ kan ahkak ni
ahkak terangkan serba sedikit jer ye..nanti panjang lebar korang nyampah plak
terus tak mo fren ngan ahkak lagi kan?
kalau sebut pasal F1 ke Super GT ke Japan GT ke
korang mesti nak tahu pasal kelajuan kan?
so korang pikir senang jer laa...
kalau F1 kelajuan dia untuk satu lap = 1 minit 34 saat
kelajuan utk GP motor plak = 2 minit 02 saat
manakala kelajuan untuk Super GT bersamaan 1 minit 54 saat
tapi bezanya F1 kereta dia berbeza dengan Super GT 
Super GT ni semua keta-keta the best in the world...
Lamborghini Gallardo, Ferrari, Nissan ntah apa mende pelik lagi la
tujuan diaorang sama je ngan F1 memasing nak expose teknologi 
nampak jer ahkak perem kan, tapi ahkak minat gak bab-bab cengini yek
walaupun tak mampoo nak beli Lamborghini tuuu
totally, superb la mereka-mereka ni...
tapi ahkak tak super sebab ahkak gi ngan gaya mak limah gi paso yer
mana taknya, just short notice okaay...haruslah main sauk jer apa yg ada
tak acii tauuuuu!!!!!anyway, thanks for the ticket :)

ke garisan, sediaaaaa, mulaaaa....kebabommmmm!!!
antara kereta superb yang join this Super GT 2011 at Sepang International Circuit

inilah bentuk litar sepang kite yee...kirenya salah satu kebanggaan negara gak laa
boleh dikatakan litar kita antara yang terbaik dan terfamouss...iye ker?? ngko memandai jer kan
ahahahaha, sapa lagi nak puji kannn!!! keluasan 5.543km yee....korang rasa mampu tak jogging 8 pusingan?

main entrance uolss...ahahahah korang mesti tahu punya kan, semua tak heran langsung kan
takat amik pic main entrance pun nak kecohhh..ahahahah lantak laa weyyy

 
ticket for Super GT dan dapat touch 'n' go Super GT sekali..
memula pelik kenapa kena ada touch 'n' go card, rupanya setiap pembelian kat sana mesti menggunakan card tu, so cecepatlah top up card anda sebelum membeli belah...satu cara yang agak bijak laa gak cuma not familiar for certain event kan...
nilah Lamborghini tu, siyes beb, superb awesome performance...lebih kurang F1 kan cuma beza bentuk kereta jer...betul tak??

antara kereta yang adoo...seksi okayy, i like RED colourrr...

ini team IMPUL, antara yang mencabar pada hari kejadian...takutttttt

tak kurang hebat gak ngan team ini....ntah apa ntah aku da tak henggatt

ni keta apa eh, siyes aku da lupaa laa, semalam aku ingat....korang sila abaikan nyonya jual sayo kat sebelah tu...cacat gambar i ni kan....ahahahha

ini adalah antara pemenang dalam Super GT semalam....terpantas antara yang pantas...aku kagum toll bile time tibe selekoh jer, diaorang brek tu siap kuar api kat ejos diaa...ko mampooo?? boleh buat bako satay yerrr...tapi awas, jangan berani ikut dekat-dekat takut jelaga idung nanti...ahahhaha

aci mana yang tetiba nak jadi ganas niii?? berangan bergambo sebelah motor ni, hopefully one day i leh bonceng moto ni....ahahhaha walaupun kaki tak sampai okay...
to Mr BF...i wish that is your next bike....aminn

interview & appointment

Tuesday, June 14, 2011

 hollaa geng,
pergghh, cam KL Gangsta plak kann
oklaa...tukar balik tukar balik
haiipppp!!!biasa lagi dia ni tauuu

Assalamualaikum kengkawan,*intonasi yang lemah lembut*
moga sesihat belaka kengkawan yang baca blog ni
cuaca pun sedang-sedang elok untuk berlingkar atas katil kan
manyak syok wooo kalau dapat tido kan..
kalau boleh nak tarik selimut lagi tadi tapi tak dapek yee
hari ini ahkak gi kerja cam sikit cecomel
wahhh, tak de sapa cakap ko comel
ko sendiri cakap okayyy!!!
sape lagi nak puji kan...so pujilah sendiri (sadis)
anyway, hari ni ahkak kena attend 'temuduga tapisan halus keselamatan'
(kena merahkan supaya nampak serius, ahahah)
dengar nama pun da semacam kan??
bukan halus tu, cam makhluk halus
tapisan keselamatan ni ahkak nak terangkan pun tak pasti
setakat ni dengar dari kengkawan sajer
first time nak attend this interview
ahkak akan diinterview oleh Pegawai Polis kot 
atau Pegawai Keselamatan Kerajaan atau sebagainya
ahahhhaa, ahkak serammmmm sebenarnyaaa
seram kenapa??? ahaha sapa yang da attend this interview
should know how its work
ehehehehe, kerja gomen ni memang kena sentiasa ikut arahan
cuma ahkak tak pasti this interview for all
government servants or for certain agencies
selamatlah korang kann kalau tak kenaa..ahahahah
mungkin gak tapisan ni sekadar nak pastikan bahawa pegawai kerajaan 
sentiasa patuh dengan etika dan memerangi rasuah, agaknya kott
ye lah, lelebih lagi sekarang ni memacam kes kan..soo watch out beebehhh!!
thanks to daria sebab sudi jadi referee ahkak
dengan pesanan, tolong jawab yang elok-elok pasal ahkak occay
nanti ahkak banje cendol mak esah yee
wahh, kautim hazama nampak...eheheheh

pastu, petang ni sekali lagi ahkak kena ke keyellll
nak shopping lagi?? ehh...no no no
nak dating ke?....nehii nehiiii
abis tu nak buat aper???
ahkak ada appointment dengan dentist uolss
adusss, sakit gigi ahkak
my monthly routine is to see the orthodontic specialist
orang ingat pakai braces ni senang ke??
selain nak cantik, kena gak bersakit-sakitan siikitt..
beauty is pain...beauty ke ngko ni? ahahaha
boleh dikatakan monthly routine tau jumpe doktor
kalau dulu nak gi jumpe doktor 6 bulan sekali pun payah 
laaa ni kena gak jumpe doktor, 
naik lali dengan mende alah screwdriver la, memacam mende laa
adusss, ngilu plak mulut den ni..eheheheh
anyway, pesanan ahkak kat uolss
sayangilah gigi uols okay, gigi bersih menampilkan senyuman menawan
dengan senyuman akan membuahkan perasaan yang indah 
senyuman juga terapi untuk menghilangkan masalah
tak caya cubalah senyum selalu...cuba okay...

p/s : pada yang akan hadir, jangan lupa bawa payslip terkini yaa..ingat tu

G.E.E

Monday, June 13, 2011

entry kali ni khas buat sahabat baik ku
kami kenal kerana kebetulan kami sama opis
dan jugak dia merupakan kawan sekelas semasa di universiti
kami dipejabat biasa berempat ke mana saja
sering gelak sesama, mengumpat sesama (dosa kan eh)
biasa chatting pun sesama...ahaha (sebelum kena block la)
feveret kami adalah skype...biasa kami akan buat konference
antara kami Gee lah yang paling lurus bendul
disebabkan kelurusan dia lah kami sering usik dia
kami tak bully tauu, takkan kan gee...
perkara yang selalu menjadi bahan gelak kami adalah JODOH
ahahahha, da nama pun perempuan
kami sering sakit kepala bila time nak balik kampung
iyelah, nak menjawab soalan-soalan dari sedar mara
sesikit kami jawab "tunggulah hujung tahunn..."
dari hujung tahun membawa lah ke hujung tahu ocaay
majlis nye tak de gak
kami seringlah berborak pasal mende ni
paling aku ingat lagi topik paling best ialah pasal mimpi
biasanya orang kaitkan mimpi ular sebagai akan dipinang
atau jodoh la kann...
kebiasaan mimpi kami, ular yang hadir dalam mimpi akan ketemu ajal
tak kisah la sama ada mati sebab ditakuk dek parang
(ganas gile kann...ahahah)
di siat-siat sampai dibuat sop
atau ular tersebut hilang begitu saja
pastu, aku ngan kak pah (our best friend)
dok usik-usik si Gee ni lahh..sebab masa tu Gee tak pernah ada BF
sama ada dia pandai sorok atau betul laa
kekonon kami yang ada BF ni confidentlah yang Gee takkan langkah bendul
tetiba dalam bulan syawal lepas (kalau tak salah)
kami terima sms..time tu waktu petang tak salah aku

Gee: na, jemput dalam ke rumah aku pada blaablaa...(lupa sudaa) ada majlis pertunangan aku
Aku : alaa Gee, ko propa jer kan?..sebenarnya open house kan?
Gee: tak na, ni betul-betul naaa
Aku : ko jangan memain ok...(masih tak leh terima kenyataan)
Gee: betul na, ini betul-betul bukan cobaannn (cam citer P. Ramlee plak)

Dalam masa yang sama Kak Pah pun sms aku..

Kak Pah : Na, ko dapat sms Gee tak?
Aku : Dapat, ala di saje la tu buat lawak antarabangsa nak takut2 kan kita
Kak Pah : Iye ke na, tapi kalau betul mcm ne
Aku : Ala BF pun tak de takkan nak tunang terus.

Banyak kali kami cuba anggap mende ni tak betul
tapi akhirnya memang betul dia nak tunang okk
waaa, mak sentap sangatttt!!
kami berpernah bergurau nak register myjodoh kalau Gee kawin dulu
alamakkk!!!...betul ke nii???

dua minggu lepas, Gee da pun selamat dinikahkan
ahahahah, tergelak-gelak bile ingat balik zaman ddulu tuu..
dia memang selalu jadi bahan dengan kengkawan
ahahaha tapi aku sayang kat dia
korang tahu tak, sampaikan hari perkahwinan dia pun
aku masih sempat mengusik dia
korang tahu aku bagi prezen aper??
cer tekaa....
teka laaa....
takkk..salahhhhh tuu
aku bagi dia hadiah 'baju tido satin pink kale'
soo cute...dari start aku dapat idea ni
sampailah aku dapat tahu dia mengamuk
tak henti-henti aku tersenyum sendiri
macam ne lah si Gee yang malu-malu kucing ni nak pakai
ahahahhaahh.....sorry gee, aku suka-suka jer nak usik ko
tak de niat nak malukan ko tauuu
mende ni menjadi lawak pada kami


semalam aktivit bukak hadiah gerammm tol ngan Ralyna Mahmood nyesal aku bukak hadiah ko dpn sedare mare abiss aku d gelak sakan kekeke
June 6 at 11:11am · · · Remove TagRemoving Tag...


ahahaha, sajer jer sesuka gee..
moga engkau sentiasa bahagia
walaupun Gee dan dok jauh tapi kami sentiasa keep in touch ok
anyway, selamat berbahagia yekkk
aritu tak amik pic byk sangat
so i amik dari fb diaa
boleh kan gee...
ingat tau, jangan tak pakai plak hadiah i tuuu

muaahhh

outing with miss izzy

'Sahaja aku kerja hari ini kerana Allah Taala'

wallaaa, niat kena baik uolss
tapi kenapa ko sempat update blog plak nii???
ahahahah, cecuri masa bos tak de
boring siottt tak de mende nak buat
walhal kalau bagi kerja pun merungut gak
ehehe itu la manusia, kite tak pernah cukup dan puas kan
nak citer ni..nak citer (sambil mkn coklat)
pe citer hari minggu uols??
mesti ada dating ngan boyfriend/girlfriend kan
bestkan?? apa?? gaduh?? ahahahah biasalah tu
mainan perasaan tu kan permainan yang menarik
ahahahahaha suka ko yek gaduh2...
ahkak sempat la outing ngan girlfriend
(helloo, ahkak bukan les yaa..plss)
memacam plan nak ke sana nak ke mari
tapi last-lastnya ke sogo sajerkk...
tapi boleh laa, kire menarik la gak
sogo..takkan korang tak tahu
rasanya everyweek ada sale..
cuma ada ke tak duit nya jer laaa
tapi paling tak best bile on my way ke parking sogo
keta ahkak kena langgar...cissss
mentang-mentanglah comey sesuka ati nak langgar eh
nasib baiklah tak de ape-ape
bukan ape..dah la ahkak bawa keta orang lain
tetiba kena langgar bumper plak..naya dik non oiii
keta VIVA yang langgar tu main jerit-jerit je yek
atleast minta lah maaf ke apa kan...
lantak lah, kalau orang tak cukup budi pekerti ni memang susah nak ngajo
sesampai di sogo tu, sejuk ati ahkak bila miss izzy (kawan dating ahkak)belanja ahkak makan kat nandoss..
yummehh tapi pada ahkak macam tak berapa 'star' laaa...
boleh tak, potato salad keras belantong mcm apple salad
(belantong tu tak de dalam kamus ye)
haruslah miss izzy complain...haiiipppp!!!

then, macam biasalah kami pusing and ronda-ronda sogo
waaahhh, happening ooccayyyy!! 
omaiigoodddd, please lah banyak duit sekarannggg
guess sale 50%...
nawaitu nak cari handbag sebab hbag da sangat uzur yer
handbag kerja gile lama tak tukar...
tapi last-last handbag tak jumpa tapi terbekenan kat lain plak...
cinta pandang pertama ahkak ye...
sexy
mantap
elegan
kemas & bergaya
waaahhh, meleleh wa cakap luuu
*
*
*
*
*
*
*


cer teka ahkak pilih siapa jadi pilihan hati????
*
*
*
*
*
*
*
*
*
akhirnya, dengan persetujuan ramai
ahkak telah memilih
yang 
ini
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
eh bukan laaaa...
ini memang sentiasa pujaan hati ni...
*
*
*
*
*
*
*
*
taraaaaaaa
dumm damm dummm


da puas abiskan duit yang tak berapa ada..
kami pun keletihan laa
so, ajak miss izzy basahkan tekak sambil bergossip
siyes, tak de ngumpat pun...
betul laaa..tak deee...kan izzy kan?
miss izzy dari sejak aku kenal memang tak abis-abis dengan misi dietnya
hah, bile si diet makan cake, haruslah ada perisa ke'diet'an kan
ni aaaaa, green tea cheese cake...
ahaha ada ke patut kawan dia kata rasa green tea macam air longkang
ahahaha tapi ahkak macam setuju....tak best kannnnnn
maafkan hambo ye izzyyy
ahkak pun si pen'diet' tak sedo diri gak
tapi masih nak melantak tak henggat
kata orang kalau kite kurangkan pengambilan sugar pun
da dikira diet kann
so ahkak makan cheeze choc + mineral water

   
hah, boleeehhh??? ahahahaha diet sangat kannn!!

p/s : tolonglah kuruskan sayaa please...

KENAPA PEREMPUAN SUKAR KATAKAN ‘NO’ PADA LELAKI

Sunday, June 12, 2011

Wah ngkau tetiba tampil dengan tajuk sentap ni kenapa?
Yang penting ianya tiada kaitan dengan yang hidup atau yang telah meninggal dunia
Kalau suka ‘comment’ kalau tak suka diam-diam sudahla
Ahahahah kasar gurau Nampak
Kalau da tajuk pun nak sentap
Haruslah ayat-ayat pun kena garang kan
(sambil pegang rotan)
Kalau tak korang tak masuk bila ahkak mengajar
Inilah tetiba teringin nak jadi cikgu plak ngko kan

Wahai kaum lelaki
Ini adalah luahan hati seorang wanita
Wanita yang benar-benar menyayangi dirimu
Seorang wanita yang sanggup bersusahpayah keranamu
Seorang wanita yang mungkin sanggup mati keranamu
Seorang wanita yang akan menangis dan ketawa denganmu
Seorang wanita yang sanggup menangis kerana kekasaranmu
Seorang wanita yang sentiasa mendahuluimu dari dirinya
Dahhh…cukup-cukup tu, kang melalak plak


Kenapa seorang wanita itu sukar mengatakan ‘TIDAK

1.       Kerana dalam dirinya ada dirimu
Perempuan ni bila bercinta dia akan memberikan seluruh jiwanya kepada lelaki itu.  Walaupun balasan yang diterima adakalanya tidak setimpal dengan kasih sayangnya.  Namun, lelaki adakalanya mengambil mudah semua itu tanpa memikirkan pengorbanan yang telah diberikan oleh kaum perempuan.  Hargailah selagi masih ada dirimu dalam hatinya kerana bila ia terlalu sering terluka, kesannya itu takkan tertanggung lagi dan wanita itu akan berlalu tanpa menoleh kebelakang lagi, jangan ingat perempuan ini tak berani okay..nekad bila da melampau gitu.

2.       Malas nak pikir untuk berpisah lagi
Sampai satu level perempuan ni akan ‘gamble’, bukan gamble main daun tu laa,,tapi ni gamble pasal kehidupan di masa hadapan.  Ko sanggup esahh?? Kalau tak sanggup tolonglah kuat dan tabah ye,,,siapkan diri awal-awal dengan senjata dan kelengkapan perang itu. Ahahaha tapi uols kena ingat bahawa jodoh dan ajal tu hanya Dia yang tentukan, walau sebagaimana perit sekalipun tempuhinya dengan tenang dan sabar,,wahh, da macam ustazah plak kannn..

3.       Akibat terlalu cinta, (mcm tajuk lagu plak eh)
Cinta yang menggunung mengatasi segalanya, betul tak? Segala kepahitan akan hilang bila kenangkan kasih saying itu,  hah, betul kan? Engkau gaduh lah macam nak rak pun, pas sejam kena pujuk rayu, confirm korang akan cair, betul tak?? Hati perempuan ni macam kerak nasi kan,,,rendam lelama akan lembut gak Cuma jangan rendam sampai basi sudah laa,,,lelaki ni kekadang kena gak ajar menghargai, kalau tak dia nak kite hargai ego dia jer…bila da kena tinggal baru nak amik hati balik, sudaaahh, simpan jer dalam hati niat suci murni tu sebab da tak makan saman lagi daa..tak yah la cecuba nak wat sarkas tetiba tercegat depan uma ke,tetiba dapat present coklat dalam keta ke, tetiba dapat sejambak bunga depan grill uma ker, walhal sebelum ni bukan kata sejambak malah sekelopak pun ko bagi seribu alas an kann,sekarang nyah kauuu!!!

4.       Mudah tacing dan mudah memaafkan
Engkau katalah apa pun, perempuan ni mudah memaafkan.  Walaupun time gaduh tu, segala tok nenek maki kuar tapi perempuan cepat reda compare than lelaki, kalau perempuan terlepas cakap sikit pun, dia punya naik hangin sampai nak terbalik gunung ganang ok, kalau dalam keta tu, sampai ada sanggup nak turun keta nak jalan kaki,,,heeyyy!!sebab ngkau tahu yang perempuan tu takkan benarkan ko jalan kaki balik uma..tapi cuba tang perempuan yang mogok cengitu, sanggup lelaki tu turunkan perempuan tu, sesilap ada yang tolong bukakan pintu plak…sadiskannn…

Bukan nak blame memana pihak Cuma mende cegini perlu ‘give and take’ dan kena ingat yang dalam dunia ni tiada sesiapa pun perfect tau..terima kelemahan dan bersedia memperbaikinya  adalah jalan terbaik,,tapi bila sebelah pihak jer kena tanggung semua, haruslah fedap kan..win-win situation tu penting gak untuk dipraktikkan dalam kehidupan harian, barulah idup tu aman dan tenteram.

p/s : hargailah pasangan anda....lebiuuuu

rosak

Thursday, June 9, 2011

sedih laaa cemniii
mana tak sedihnya, lappy kesayangan ahkak rosak
dalam lappy tu memacam ada
segala jenis document ada dalam tu
gambar toksah cakap laa
surat cinta pun ahkak ada scan dalam tu
ahkak start guna masa study lagi
semua khazanah purbakala ada dalam tu
argghhh tensenn niiiii
tapi bile da rosak ni semua tak leh nak diselamatkan lagi
huwaaa...huwaa...
hanya tinggal kenangan sajer ye
adussss, my lovely lapppy jangan tinggalkan ahkak
ahahah gile kan i ni..
yerlah uols, mana nak korek lagi mende2 mcm tu kan
sob sob sobb
p/s : Mr BF...ipad satuuuuuu bolehhh?

dragon boat

holla
haritu ahkak ada janji nak buat entry pasal dragonboat kan
janji haruslah ditunaikan kan
walaupun tak menang..ahahaha
gile kooo, kire terer la baru turun praktis 3 kali da leh top 5
hah, mampuu kee?? ahahahahah gile bongkak kan
alaa, semua tu hanyalah gurauan ye
no tacing..tacing ni..nanti cepat berkerut
penat-penat jer makan vitamin C laa, minyak kelapa dara la
tapi hasilnya muka nampak gak tua nya
actually, ahkak bukanlah terer beno pun
kalau nak tahu, berenang pun tak reti
berendam jer terer..ahahahah
tapi tetiba jer rasa nak join team ni
kebetulan plak ada geng yang mengajaknya
training tak sampai pun 5 kali yek
dengan semangat dan keazaman yg tinggi
waah, macam nak daki gunung everest gaya bercakapnya tu
memula ahkak ditugaskan untuk dok main gendang tu
weeeyyy, correction ye, bukan sebab ahkak tak kuat dayung
tapi disebabkan kekuatan jeritan ahkak
ahkak kena dok main gendang
tapi last minit, ahkak kensell la dikk oiii
gila gayat okayy, bila bot tu bergerak
apatah lagi dengan kuasa kuda kengkawan kan
tetiba macam ada kuasa turbo...ahahahahah
kenalah posing dulu sebelum beraksi kann..ahahah gaya memang mcm boleh menang.
tapi menang gedik jer la kot...ahahah

ni lah geng sebelah aku..kiri kanan bot kena balance kalau tak tengelam la yek adik-adik
so, kami ni bukan kuat sangat mendayung cuma kuat menjerit ajer..
ahahahah atleast ada gak kekuatan tu kann


pasukan paraglider buat show sempena dragonboat ni, eh betul ke paraglider namanya.
.kalau salah minta maaf yee
hah, ni la pasukan kami yang berhempas pulas tapi dapat nombor 5, waduhh gamat sihhh
rasanya dah macam nak berdiri angkat bot tapi tak gak laju-laju..chaiyokkk gurl

akhirnya kami sama laju dengan tempat ke empat ye.
dan kepala naga diaorang lebih ke depan dari kami..
dapatlah kami tempat ke lima...sobb sobb sobb


ni antara yang ada pada hari tu...ada artis AF9 yang tersingkir gak tapi masa tu ahkak da dalam bot so tak dapat nak snap pic aaaa utk tatapan dan bukti..wah gituu

anyway, dragonboat ni menarik laa...seronok sebab leh main air
penat tu memang penat sebab ko kena godak air kan
tapi menyeronokkan..kalau ada tahun depan ahkak nak join lagi

nape rannya menangis?

Wednesday, June 8, 2011

aduyai, nak share ngan korang ni
since last weekend anak buah iaitu Rannya
berubah mood dia...ntah kenapa
sering menangis yang luarbiasa
tak lena tido malam
jadi takut tetiba tanpa sebab
sampaikan kami kat rumah pun jadi seram okay
bila tanya kat dia, dia jawab 'momok'
walaupun dia belum mengerti apa tu 'momok'
tapi kami rasa semacam gak bila dia berperangai pelik
isnin lepas da bawa ke darushifa di bangi tu
masih tiada perubahan
malam semalam dia bangun dari kol 1230 mlm
pastu menangis lagi jam 1 lebih
dan sekali lagi jam 245 pagi,,,bila dia nangis tu
aku terus buka CD AlQuran yang 'Pengusir Makhluk Asing Halus'
terus dia senyap and tido,
kebetulan pula abang ipar aku outstation
so hanya tinggal kami yang tak berapa nak berani ni
haruslah kan memacam idea timbul
tambah-tambah plak bibik yang gaya ala-ala Kak Ogy tu
suruh buat itu la, ini laa,,,aduss pening dibuatnya
mlm tadi (Rabu) mama datang dari Johor bawa air
kekononnya air untuk direnjis dipilis di sekeliling uma
sesambil tu rumah kami da kedengaran bacaan ayat suci AlQuran
gamaknya macam surau da rumah kami
iyelah kan, nak halau sebarang mendeasing kan
hopefully, everything okay la pas ni
tak sanggup nak nengok anak buah tu melalak macam tu
sampaikan kami-kami ni pun tak leh tido dibuatnya..
ada ke idea-idea atau suggestion dari korang eh??



adikkk, adik cepat baik ye,,,tinaa tak sanggup tengok adik nangis-nangis lagi..tina nak adik cam nii
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

i love you ranyya....muahhh

pssttt

holla...rindu sama my blog seeeyyy!!
lama gak tak update, sebab busy la uolss
busy ngan kerja-kerja harian
almaklumla orang suruhan memang cengini kann
okaylah, tu jer nak bagi tahu..ahahahah boleh??

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS