entry buat AWAK....

Wednesday, November 30, 2011

bebe...
miss youuu
everyday i'm crying dowhhh!!!
hate it much kay....
especially when i wake up early in the morning
i feel soo empty coz i realize that you're not around
anyway, i'm happy coz u're happy
masa tulis ni pun kite sedih
kite tahu..kite memang bukan kawan yang baik
kite sedar yang kite bukan macam kawan-kawan awak lain
kite pun mengaku yang kite banyak buat salah
tapi itu tak bererti kita tak sayang awak.. :(
kite lagi sedih bila kite tahu awak akan pergi jauh
bila masa kite memang perlukan awak di sisi
selama ni kite memang pernah berjauhan tapi kite tahu awak ada
just one phone call, u'll be there for me and me too
but now...u're too farrr awaaaay.....hate againn!!!
bila ingat awak, kite mesti nanges tauuu (sad)
even when i'm talking to my friend about you
i'm also crying coz i really miss you
no more teh tarik after office hour...
no more window shopping for me
no more 'jalan-jalan cari pasal' for me
no more chit-chat for me at nite
alll i do is ALONE...how sad i am now!!

awak..
awak masih ingat resepi kite?
'mee goreng campak-campak jelita'
hari tu kita lapar..and kite masak mee tu..
tapi kite makan sikit jer sebab kite tak tertelan
sebab teringat kat awak...semua kite buat awak ada
so when i do it alone, i feel like uncomplete
betapa besarnya pengaruh awak dalam hidup kita
everynite i email you how i go thru my life that day
coz, i feel like u're here...no one i can share my story
awak...
kite tahu kite pernah sakiti hati awak
kite cerita mende yang tak sepatutnya
dan sampai ke pengetahuan awak..
tapi awak tak marah kita pun malah awak sudi maafkan kita
kite minta maaf...kite tak tahu yang dia seteruk itu
dalam relationship memang kekadang ada mende yang kita tak puashati
tapi kite tahu itu semua asam garam kehidupan kan
pahit manis semua kite lalui bersama
kite nangis kat bahu awak setiapkali kite sedih
awak pun akan cari kite setiap kali awak sedih
tapi kekadang kita je tak de untuk awak
how bad i am kann....
i enjoy my life with you...
thanks to God
coz i've you when i need someone to talk
we laugh
we cry
we flirt
we dance
we enjoy
we smile
we gossipping
all about US is soo sweet
thanks for being nice with me even i'm not
thanks for being sister when i need some advise
thanks being mom when i'm notty ...oucchh!!

awak..
sekarang semua mende kite buat sorang
baru je awak pergi..tapi lama je kite rasa
rindunya kat awak...(nanges again..menci)
hari-hari terakhir kite ngan awak
kite tak dapat sesama ngan awak
tapi thanks coz awak spent time ngan kita malam tu
kite tak dapat nak tahan bile kita tahu awak akan tak de esoknya
we hug each other and crying..suweetttt!!!
awak pesan soh kite jaga diri...
ye, kite akan jaga diri
nanti bila awak da tak busy
kite keep in touch okay...

awak,
 awak simpan 'bear' tu elok2 tau...
awak kata awak letak kat tv kan?...suweet okeh
walaupun tak seberapa bear tu..awak jaga tau
nanti kite bagi present lain kat awak...
itu pun tetiba ada orang buat suprise kat awak
sebab tak nak kite sedih
awak tahu tak..kite macam driver F1 nak g airport aritu
semata-mata nak tengok awak pergi..
apa pun kite tetap gak nak sampai sana
nak hug n kiss you before you go
alhamdulillah, kite sampai gak
sebab saya nak cakap kat awak
yang kite sayang awak sangat-sangat...

as i told u before..i'll promise to take care of ur plant
everymorning before i go to work
i'll see it...and smile like i see you in front of me
sebelum ni kite selalu tak pandai jaga bunga
i'll try my best to make sure the plant growing well
kite promise kayy!!...(kite lupa nak snap pic pokok tu)
soo sad when i read this note.. :)
then i realize how i love you ....

I L.O.V.E.Y.O.U

Tahniah, HARIMAU MUDA

Tuesday, November 22, 2011

cayalah.....
tak sesia dok depan tv sambil bersorak riang
akhirnya kite berjaya gak mendapat EMAS 
Garuda terpaksa akur dengan HARIMAU
gileeee aaa mak terjerit...
sesapa yang mengandung tu mau tegang urat perut kann
mak salute aa pada KFCM..
hari ni mak nengok semua status FB dok puji KFCM
teruja okeeh...bukan sahaja HEBAT malah LAZAT
ahahahahah nakalll ko ni kannn...

tapi pada iols...malam tadi semua pemain hebat
rata-rata mempamerkan mutu permainan yang baik
aku memang kesian aaa...semangat mereka cukup tinggi
bukan mudah nak bermain dalam keadaan macam tu
cayalah...korang berjaya mengharumkan nama negara
syabasss!!!

tapi aku tak sampai hati tengok gambbo kat bawah ni
nak nangis ada..nak gelak pun adaa...
emosi sungguh mereka ini kan...
yerlahh...kalau da terlalu fanatik memang tahap gini lah gamaknya
inilah adat permainan...kalah dan menang tu biasa
ini pun ada....
sesiaa cat badan....ahahahahah
apa pun semangat tu yang penting kannn
ga ghuper pocong pun ada pakcik niii...ahahaha




ni kucing ke harimau ni agaknya..
memacam aksi kannnn...sampaikan pembaca berita BULETIN UTAMA pun
menyarung jersi MALAYSIA
itulah semangat yang kita mahukan....bestttt!!!

syabas you allll!!!!......muaahhh
kite tunggu anda beraksi dengan SYRIA nanti yaaa
all the best Harimau Muda yang ngacemmm ini
mak terujaa terlebih sebab semua buat dada mak berdegup kencang koo

pengantin dan pelamin

Monday, November 14, 2011

monday bluess aaaa today...
tapi nasib iols baik sebab bos mak outstation zzzzzz....
kalau idak iols mesti stress tahap tuntung mati mak
iols tak de idea sebenarnya nak gebang ni
tapi ada hati nak update blog gak kannn
lately ni rasa macam terlebih or terkurang tidoo
tak pasti la yang mana cuma rasa mcm something wrong
weekend uols macam mana?? menarik ker?
mesti la menarik kan.....leh jumpe pakweee...sukeee!!
iolss spent time ngan kengkawan jer...
syok rupanya kan bile hidup dikelilingi kengkawan
tak rasa sunyii sepii...
Thanks Allah....ko tarik satu nikmat tapi 
Engkau limpahkan lebih banyak nikmati yang lain
walaupun hakikatnya terlalu payah nak tempuhinya..
wahh...da masuk da elemen tacing-tacing nii..
makkk tak shukeee aaaa..stopppp!!(sambil kesat ayak idung)

oleh kerana jumaat tu tarikh cantekkk 11.11.11
so sabtu tu ramai ler kan pengantin baru
sana sini tengok orang letak sepanduk pengantin baru
memasing berebut nak tarikh cantik tuu...
tambah pulak, cuti sekolah pun da hampir tibaaa ni
iols tak terkecualilah dijemputt....
sejarah yang aku tahu, ayah sipengantin ni baru jer 
lebih kurang 2 minggu pergi selamanya
iye lah kan...yang hidup kena teruskan kehidupan
majlis berjalan dengan baik...pengantin pun berseri-seri
termasuk laa iols yang menyerikan lagi majlis tersebut..
waahhh...curlasttt!!!....
kat sini pun iols dapat kawan baru...Dr. Izann
meletoppp doktor muda nii....mantappp noks..i likee
tetiba rasa nyesal tak belajo pepandai dulu ahahahah
iols kalau da jumpa kamera memang tak leh lepas
tetiba perasaan artis tu meluap-luap
walaupun ngko takat pakai baju gaya budak sekolah kannn...
jom layan picc...
takat tumpang pelamin orang jer iols mampu kannn
uwaaa.....sedih wooooookkkk!!!!
my BFF...tak lama lagi awak naik pelamin jugakk..tinggalkan saya kann.... :(

mak dalam versi perempuan melayu terakhir...
siyess, bakal mak mertua pun cair tengok ahahahaha
tapi masalahnya nan hadoooo!!!

tempat i bermanja....i love you more than u know...
walaupun ada pahit manis dan rasa kecewa antara kita
u complete me in any ways...i love you
ko buat mak menangis gak malam ittueee....mencii
abiss bulu mate pelesu makk berterabur mcm ayeemm berak kapoorr
tak pepasal orang cop mak mati laki tauu..
walaupun hakikatnya mak steady!!!ahahahahha

belajor duduk dulu tak per kann..ahahahaha
tu laa.....anak ustad kat kampung nak minang ko tak nak
ko reject buta-buta...kat budak sood tu gak ko gilakan..
kann daaaa....ahahahaha
*sambil tengok senarai yang tinggal* 

tetiba pelamin menjadi milik kami berempat...ahahahah
tq abg photographer yang tetiba jadi sukarelawan kami
ahahah saya tahu awak nak ngurat kengkawan saya kan..
tetiba perasannn !!!! huhuhuhu

orang glemer..kenalah sign sikit...ahahahah 
ntah-ntah pengantin pun tak kenal sapa iolss kann
huhuhuhuuh

my sweetheart...lap u lalinggg.....
ermm..empoknya tilamm niii ahahahahah

Dr. Love...ahahahaha
strong gurl....mantap okehh...i likeee!!!
continue others session..gossip timee!!!yimmeehhh

mesti korang tertanya-tanya mana gambar pengantinnye kan
ahahahah kiteorang pun tak tahu kenapa tak gambar ngan pengantin
pengantin kan busy...kiteorg pun busy
apa-apa pun, selamat pengantin baru kepada yang baru 
mendirikan rumahtangga...
semoga berbahagia hendaknya ke akhir hayat
tengok orang kawin macam best ajer...
tanggungjawab yang menanti tu mampu ke tak digalas kan
setiap perancangan yang baik pasti akan dipermudahkan
A.H.A.D
oleh kerana sangat kurang kerja
almaklumlah kebosanan tahap mereng da kan
so, reka-reka lah idea gi wat facial..
mak aiii....rasa tersiat kulit dibuatnya
ahahahah orang perempuan kenalah rajin kan
jeles iols tengok muka kengkawan macam kulit telur
tak yah tepek bedak sekati nak nampak artiss
kebetulan plak, bff iols pun join skali...cantekkkkss
so bedesup call beautician yg selalu akak langgan
wahhh!! ayat ko mcm haremmm kann

sempat posing sebelum gi tadah mukaaa...
time tu memang natural beast beauty

syok woo bile urut muka....
dapat urut satu badan lagi syokkk...
bestkan...kalau dapat tukang urut kampung lagi best


p/s: doakan saya ketemui Prince Charming yerk...
saya tak memilih cuma saya bukanlah tukar pasangan macam tukar pakaian..

lelayang kertas...

Wednesday, November 9, 2011

uolss, cam ne hari raya aidiladha yang lepas???
meriah kaa??..penat melapah korban kah?
atau anda hanya korban peloh atau jiwa raga kah?
whatever pun janji korban kann...
raya kali ni, sangat busy...
kebetulan baru jer dapat niece baru 
so, mak tak cukup kaki dan tangan nak memerah keringat
(macam ko kerja keras plak kan..padahal semuanya mama 'bibik')
apa pun saat bersama keluarga tercinta adalah perkara paling berharga
rasanya cuti tiga hari tu macam tak cukup kan
tapi apakan daya, terpaksa gak la balik ke putrajaya
demi tanggungjawab yang digalas...gile bahasa aku nihh!!!
tapi apa yang menarik kali ni
aku melayan anak buah tersayang main layang-layang
teringatkan dedulu kecik-kecik 
masa tu tak kisah cuaca terik ke apa ker...nak kulit 'tan' kan
sampai abis benang mak aku dikerjakan buat main layang-layang
zaman tu, layang-layang memacam gambar ada
harga baru jer 30sen..tapi nak dapat 30sen tu
korban 3 hari 3 malam nak dengar bebel kann
kalau ko tegar..dapatlah ko main lelayang hari ke-4 tu
tapi hari nii, korang ada jumpa lagi tak lelayang 30sen tu
yang aku tahu lelayang yang jual kat tepi pantai tu
seploh hinggit kee apaa..main pakai rod pancing..ahahaha
opsss..tu duluu hoccay...stopp here pls!!!
suka giler kan bebudak main lelayang...
lelagi bila dia da terbang tinggi...kire mcm pass exam gitu

princess sibuk nak naikkan lelayang dia...
walhal lelayang tu sekadar hiasan semata
semangat betul nak naikkan lelayang tu...adehh ciannn  

bila nak snap picture...orang suruh buat 'peace'..
itu la simbol yang dianggap peace
macam orang tengah bercium laa plak bile aku nengok...eheheheh

muka happy ajer bile lelayang da start terbang..eheheheheh
hilang rasa penat kan bile nengok orang tersayang tersenyum rianng

masih gigih nak pegang benang lagi tuu....
walaupun lelayang dia da tersangkut ahahaha
ciann adik rannya ni kann....
apa pun dia enjoy bile dok kat kampung
ramai plak yang melayan dia buat mende memacam...
selain dia buli adik dia kan
ghinduu aaa kat rannyaaaaa.... :( 

terbang jua akhirnyaa....lelayang kertas ittuuu.....semua orang happyyy

kat mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi...
dah pandai tiru untie lina dia muncung-muncung yerkkk
siappp budak ni besar nanti....
bile da penat tu..pekena susu sebotol and layan youtube hoccay!!
kite dedulu bukan sajer nak layan youtube..tube motor pun lom tentu ada
finally, nak gak letak pic untie dia main lelayang kannn....
ahahahhah gaya jer lebih...ahahaha

alahaiii bos akuuu

Tuesday, November 8, 2011

ermmm...asik-asik update blog nak sentap
asal sentap ajer, hapdet blog kan
ahahaha kat mana lagi iols nak luahkan selain kat blog kan
korang tak suka, korang punya pasal...close ajer okeh
iols sentap aa ngan bos iolss
yee..yeee..iols tahu iols lambat masuk time lunch break tadi
masuk-masuk opis jer terus anta food untuk dia
tanpa rasa bersalah, terus dia tengok jam beso yang dia letak atas meja
ko tak sentaappp bile tengok orang perli secara halus mcm tu?
ntah mana datangnya jam tu pun, aku mcm baru first time nampak
sajer la tu bawa dari uma sebab nak sentap aku kann...
iolss terasa sangat tauuu...
padahal kenapa iols lambat sebab Chicken Rice Shop tu yang lambat
iols order 'take away set' pun lambat..
sekarang ni iols plak kena marah!!!....
pastu nak dijadikan ceritaaaa...
set tapau yg aku beli tu diaorang terlupa letak sos/sambal cili tu
haruslah nasi ayam tu rasa mcm makanan orang berpantang kann
memang sengaja cari pasal kannn... :(
adussss!!! mak kena lagiiiiiii nyahhhh....
iyer laa..kalau aku pun aku hangin kannn
makanan tawar cengitu...tak ke rasa nak campak ke lautt
aduss, sorry bos saya tak sengaja dan saya tak check pun masa amik tu
waaahhh!!! gawat betul hari ni kan....
sekian, terima kasih sebab iols nak buat-buat busy....
muaahhhhh!!!!

p/s : thanks for nice souvenir from hanoi, sir!!!sayang gak dia kat aku :)

jakun!!!

Thursday, November 3, 2011

yuhuuu...lama kan tak hapdet blog ahkak
very the busy women laa nii...cehhh iyo la tuu
kekadang tu sempat tengok blog sekali lalu aje
pastu bila nak balik kerja baru sempat singgah lagi
nak menghapdet tu kena tunggu time bebetul free
welll...cacai macam i ni memang cengini aa nasib
arini mak sentap okehh...sentap sebab ada ke patut
bangla kutip kertas spekang bangla ngan mak
"ada ke rupa awek bangla mak nii"
*sambiltutupidongtahanbau*
confuse gak sekejap..bahasa apakah patut aku cakap
tapi mak faham yang diaorang tu nak bergurau ngan mak ajer
i memang selalu pikir positif...buang karen nk negative memanjang
semak otakk kann..nanti 'weng' tak pasal..

sajer la nak gebang ngan korang kan..
korang mesti kata mak desaaa sangat kan
sebab mak baru tahu atau mak bebuat tak tahu laa sebelum ni
ropenya boleh yek print touch n go muka sendiri
waaahh, sangat spesiallll kann..
sampai muntah laa ko akan tengok muka sendiri kat kad touch n go tu
sebelum ni kan touch n go nye kad macam sepesen ajer...
alkisahnya mak baru kehilangan touch n go
lebih dukacite tu, mak baru reload yer dik non
walaupun bukan lah reload seribu pun tapi tetap duit dihati mak
tetiba time nak guna, mak cari tak dee...
tak ke naya mak kerugiannn
(ngaper plak aku 'mak'..'mak' bagai niii)
pastu, adalah seorang hamba Allah yang budiman
membantu mak untuk buatkan semula kad tersebut
siap print kan gambo muka sendiri siottt
waaahhh, mak teruja aka jakun la seminggu kannn
ahahahahahah..kalau korang rasa meluat baca ni sila 'close this page' yekk
sekian terima kasih!!!...
nak tengok??nakk??....sebab mak sayang korang
mak bagi laa tengok
*

*

*

*

*



bawah lagiiii




*

*

*

*

*



gilee kampung kann nak gak tayang tuuu...
mak nak share jer...let's say la korang leh buat...buatlah
letak pic ngan orang tersayang
mak single mingle so buat masa ni letak muka tempayan sendirila
esok lusa kalau mak da ada kapelll...mak show off yaa!!!

ok uolsss...ada masa mak hapdet lagi yerkk...
mak busy sikit nak siapkan dokumen before vacation
nanti i share ngan uolss nak ke mana...
alaa dekat ajer...sekelip mata da sampaiii...


 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS