maxis lagiiii....menciii

Wednesday, December 21, 2011

tarik napass...hembusssss fuhhh
tarik napasss...hembussss...
adesss...naik darah mak pepagi nii...
mesti korang pelik, apasal aku asik meroyan ngan maxis ni je
mana tak meroyan nye noksss....(tetiba mak tukar ni kenapa)
mana taknye aku meroyannn
pepagi aku nak guna phone tetiba kena 'barred'
bile aku check unbill cuma RM30 hengget..
kejadahnya kan nak barred bagaiii
*terlupa hutang piutang*
then, aku pun dengan pantas buat payment RM100
then jari jemari aku yang halus ni pun mendail no customer service
ermm...susah gila nak dapat cakap okehhh!!!
memang tambah mendidih la kann...
then angkatlah seorang agen diaorang..
okeh..sore lembut laa...CS kannn..takkan nak sore 'good-good' plak
then aku beritahu minta tolong 'on'kan line aku immediately..
pastu dia minta aku buat confirmation a few questions laa..
pastu yang buat mak tanjatt niiiiii
dia kata RM100 tu tak cukup nak 'on'kan...
heeyy!!! ko gile hape???
mak dengan pantas minta dia check...
dia kata bill mak da RM393??....memang gile la kan
ko henggat aku dok depan tepon 24/7 ker??/
buang tebiat namanya kalau cecah RM400 sebulan
aku bukan la senang sangat pun nak spent a lot for that
tapi agak-agaklaaa pun..
then aku tanya kenapa jadi macam tu?...
standard jawapan dia..maaf cik, saya tak blh nak check
abis tu ko boleh buat apee sengalll??????
time ni darah mak da mendidih tahap 120C
sikit lagi nak meletupp!!
tetiba mulut mak ringgan jer sebut "WTF you, MAXISS???"
aku tahu agak kasar..tapi spontan siottt
*mak sebenarnya tak suka memarah niii , tak baik kan?*
then, aku minta transfer to any supervisor in charge...
dah engko as CS takleh nak buat hape kan...
kije dok angkat tepon ajer kann...
after talked to supervisor..she clear everything
yes, i noted about that..
i was terminated my iphone internet package yesterday
but my question is why your agent did not advised my anything..
as customer i never know how it's work...
and you as a provider, please make sure your customer get the info
buat ape ko ada customer service tapi jadi lembu
this is my second experience to deal with people like thiss!!!
fyi, why i switch my internet package to DIGI is because your mobile package is too muchh
DIGI a quite cheaper than you, MAXISuckkkkks!!!
yess, ada orang kata DIGI hanya Indon and Nepal je pakai
lantak laa...janji murahh and service baguss
lagipun i just using for internet only...
sekarang ni sapa nak bayar RM400 tu..
ko nak bayar ker?? takk mungkin kann
yang bayar tu aku gak kann!!!
then, supervisor tu kata akan monitor my bill
just wait and seee...and dia 'on'kan gak line aku
bukan masalah tak mo bayar or kedekut
i'm acting like good customer
we have the right to get the best services from provider
i am not simply pay for something stupid like that
that's my money and i deserve to get explanation for every single cent i spent
mungkin korang orang kaya, so bil datang beribu pun korang tak kisah
orang macam aku ni memang berkira sikit tentang mende macam ni
dan sebagai pelanggan kite perlu tahu dan faham bebetul ke mana duit kite pergi setiap bulan
aku bukan berkira tahap nak makan pun bercatu
tapi agak-agaklaa bebe......jadi bijak sikit okehh
muahhh...dah stop dulu..
penat ni marah orangg..ahahahahahah
huhuhuhu...
tengok muka marah sikittt
*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*

*


*



tak nyesal ke nak tengok???




*



*



*



*



*
*



*



*



*



*







mahalnya...

Wednesday, December 14, 2011

 hai uolss...
hari ni mak sikit sentap tauu...
sentap ngan indon jaga kedai 'ikan bakar' kat alamanda
mesti korang pelik, ngan indon pun nak sentap
gile apppee...
apa ke tidaknya,
iols gile lapa hari ni, nafsu makan agak meluap la kan
gi la Food Court kat Alamanda tu....RASA
variety of food pun ada menarik kann...
then mak terus menuju ke kedai 'ikan bakar'...
dihujung sekali berdekatan 'black canyon'...
iols rasa takla banyak sangat amik food tu
tapi tetiba time nak bayar..mak aiii RM10.30
gelap mata sekejap gak laa...
hilang terus selera mak nak makan okehh
setakat ayam seciput tu nak claim RM4.50..cekik darah okeh
sayur sesudu tu pun ko kire RM2..memang gileee aa kan
(selalu plak aku sebut gile...maafkan mak yerk)
aku tak la berkire sangat bab makan ni
tapi patut-patut la kann...
kalau mamak punya price aku memang tak pelik
tapi ni kedai ala-ala melayu...
serius aku memang rasa tak berbaloi laa..
perlu ada pemantauan harga kat food court tu
maybe tak semua food kat situ mahal tapi biarlah tak gile2 mahal
main sedap dia jer nak kire berapa...
maybe gak aku yang tak berapa nak mampu kot
tapi aku rasa kalau orang lain kena macam tu pun panasss
dengan rasa tak bersalah jer dia dok ketik-ketik mesin kira-kira tu
perghhh,,, kecik aje aku tengok cashier tuu....
sekian, mak yang hampa.

Johor Premium Outlets

Tuesday, December 13, 2011

nama pun da nampak gah kann...
make sure bawa duit sebakul yerk
tak bawa duit, bawa kredit kad pun cukupla
ahahahahah...gilee osemmmm tempat ni
bagi pengemar shopping tu memang berbaloi laa
first impression aku ada kat tempat ni, aku bagi 4 star la
ni kurang kat Bicester Village, London la ni
tapi Bicester Village tu lagi gempakla kann...
Johor Premium Outlet ni satu tempat yang menarik laa
bukan sahaja untuk mencuci mate sampai kuar ayak idong
tapi sesuai untuk korang2 yang nak kawen or nak shopping
untuk membeli-belah kat sini...
location pun sangat strategik sebab dibuat di tanah kelahiran aku
selain itu juga, tumpuan kepada rakyat Singapura
masyukk siottt kalau ko nengok orang kat sana
just share sikit informasi ngan korang
mana lah tahu boleh membantu korang kan
selebihnya apa tunggu lagi..jomm serbuuuuu
serius korang tak rugi sebab semuanya mengamit
poket korang berjoget-joget nak membeli..hahahahah
exit tol ini yerk tuan-tuan...kalau dari kl boleh exit tol senai
then uols akan nampak signboard yang samaa...
sangat senang nak jumpa ini tempat looorrr...
ko blh nampak mende ni dari tepi highway lagii.. 
kalau tak jumpa gak tak tahu la nak kata...

ko tengok kereta yang beratur nak masuk ke JPO..
masa ni tengah tunggu que selepas upacara perasmian oleh YAB PM
walaupun hujan, ada gak yang gigih nak jalan kaki yerkk..
sangat kental nak bershopping kannn

lihatlah kemeriahan di sini...
tak kurang hebatnya jugak JPO ini..
maybe pas ni lagi hebat dengan adanya 
pelbagai brand yangmenarik kan

kerasukan okeh bile masuk dalam butik
rasa macam tak mo keluar..
tapi terpaksa la keluar gak kalau rasa-rasa duit tak de tu
ko gile apee...nak dok bertapa...bukan dapat free pun

hah, menjerit-jerit batin ini melihat kasut tersusun di rak
mau ko tak meroyan nak swap kredit kad ko...
huwaaaa!!! jangan...jangan tak swappp yerkk

ini pun ada....tapi macam pasar malam okeh..
kalau ko rasa-rasa berkenan tu sila pegang
sebab sekali toleh semula sudah hilangg...
sila buat keputusan seminit jer..
jangan pikir lelama sangat sebab merugikan..

hari aku gi ni, aku tak dapat masuk butik coach ni
ko tengok orang beratur, sikitla ramai
sebab dia limitkan customer...gile murah la tu agaknya
tapi memang merimaskan nak membeli sebab macam ulat yek
aku tak tahu la kalau korang sanggup nak beratur utk fitting selai baju
mak tidakkkk...
nak kata harga dia murah sangat?...ermmm
pada aku..ada gak la yang murahh tuu...tapi cam out of season sikit laa
aku tak sempat nak snap semua brands outlets...
aku amik mana yg sempat ajer
so korang kena gi sana sebab memang berbaloi
dan rasailah pengalaman telan air liur tanpa henti 
alamak, awat kelabu asap niii..eheheheheh
tapi ini panduan bagi yang nak mencari JPO nilaa...

ini adalah antara brands yang ada di JPO ini...
kalau ko larat nak seret kaki ke semua butik..silakan
tapi mak surrender awal-awal laa...
for more information leh la call 07-6618888
atau layari laman web ini
PREMIUMOUTLETS.COM.MY

ombak rindu...fhewww!!!

Tuesday, December 6, 2011

omaiiiiiiigod...i like this song soo muchhh...
make me cryyyyyyy.....
jom layan jomm...
sesekali jiwang tak per mak aii kata
adatlah manusia mesti ada perasaan kan
seego mana pun kite, kite tetap ada perasaan
but how we expressing our feeling maybe in different way
enjoiiiiceeeeee this songg yoooo...peace to all

PEREMPUAN wajib baca...

Thursday, December 1, 2011

sedikit sebanyak tentang wanita...alamak pecah lobangg plak kann....
dun worry laaa...ini semua sekadar sesuka jer mak nak share kan
agak-agak sape makan cili tu dia terasa lah pedasnya kan..
kalau makan budu, haruslah rasa budunya kan..
takkan makan budu rasa mayonis plak 
(ginilah gaya kalau orang diet update blog)
semua berbaur makanan memanjangg...keccccuhhhh ayak liurr
meh kite tengok, adalah suratan atau pun kebetulan....
tadaaaaaa!!!!
  • sangat suka bercakap - sangat suka bercakap, tak taulah membebel ke mengumpat ke sebab sama jer nadanya..hamekk koo..kekadang tu marah dengan bergurau tak dapat beza...speaker jenis volume tak leh adjust kann...gamaknya bertempiaran laa jejantan larik nokkss.. sila control keperempuanan anda di khalayak ramai yerkk..puan-puannnn sekalian
  • chemistry atau kimia kata orang kampung - perempuan ni ada chemistry ngan shopping mall dan akan cepat jatuh cinta pada barang-barang di dalamnya..lelebih lagi bila time sale macam sekarang ni laa...perkara ini sangat lah merisaukan para lelaki kerana poket beliau bakal kosong dek penangan perempuan-perempuan ini...alaa, sesekali belanja apa salahnya kan??...sejuk perut mak korang kalau belanja pempuan niii!!....lelagi memana yang baru nak tackle tu...time cam ni sangat sesuai sebab kebarangkalian untuk dapat awek tu tinggi cuma ongkos kena tinggi gak laa...kalau takat banje tshirt angrybird seploh hengget apa kess kannn....wahhh, jangan salah anggap yerk..sebab saya tak mcm tu..tshirt pagoda pun i pakai u....auuuwwww!!!
  • teliti - jangan tak tahu yerk..kaum perempuan sangat teliti sehinggakan warna tudung pun nak kena sama padankan dengan titik pada warna baju...ajer gilee kannn!!! begitu 'concern'nya perempuan..tu lom kire yang sanggup beli beratus jenis kasut yang pelbagai warna dan handbag...sangat parah okehh. kalau berjalan tu memang sedondon la dari atas ke bawah...jangan jeless wahai lelaki...ko adooo???
  • selain tu, tinggi daya prihatin kerana kurang gemar dengan tempat yang bersepah tapi kebanyakkan mereka juga yang buat sepah..alamakkk??? betul ker?? tak kott...ahahahaha tapi kekadang tu kalau da penat sangat, perempuan memang buat dekk...lelaki tahunya dok menyepah...balik kerja terus buka baju and suar letak merata-rata....sakit aje ati kann...
  • mempunyai hobi yang statik iaitu gemar mengumpul barang-barang yang sama, walaupun dah memang banyak tapi dia tetap akan mengumpulnya...contoh terdekat tu kasut laa...eee sukatilah kannn, almari kasut den, sukati den la nk isi berapa tinggi pun kasut...waaahhh, gittuuu..macam betul ajer...tapi siyes, pempuan pantang nampak kasut..kalau jadi pempuan kata tak suka beli kasut tu memang tak normal la kot ..ahahah sukati ko nak kelaskan orang tak normal kann..mcm ko normal sangat ahahaah
  
  • sangat berhemat dalam memandu, lagi 2 kilometer nak masuk simpang akan sesiap pasang isyarat dan akan dipersalahkan oleh pemandu lain walau seinci pun kesalahan mereka dengan berdialog 'Perempuan kalau bawak keta memang macam tu"...kekadang saya pun cakap macam tu, gulpp!! ahahaahahah kekadang geram kannn, kurang saraf sensitiviti tu yang payah tuu..lom lagi aso-aso bawak keta lama..mak aiiii rasa nak langgar tapi tak sampai ati plakk....keta kemek, duit terbang...

  • berjiwa sentimental dan sangat sensitif katanya - walaupun semut mati dipijak, mudah mengalirkan airmata...hishh, aku takkkk yerkk...dan ada juga berjiwa pemarah hingga mampu memarahi sesiapa sahaja kalau dalam keadaan 'bulan' penuh..ahahahha jejaga cik kassimmm...lelaki kena 'take note' tu, agak-agak time 'bulan' penuh jangan beberani buat salah..kalau salah sesilap haribulan ke lauttt la ngko.
cecukupla tu dulu yerkk...artikel ini sekadar sesuka jer...iols amik dari Ujang....tak de kena mengena ngan sesapa sama ada di alam nyata atau alam barzakh sekalipun....sekian..okbaii...

p.s i love you....muahhh
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS