happy new year!

Monday, December 31, 2012















happy new year to allssss......

may 2013 will bring a lot of happiness, joy and prosperity
for those yang da tercapai azam tuh....congrates yaa
for those yang masih tak tercapai tu....all the best...bring forward jerk laa
entah2 mcm iols...da lupa apa azam tahun 2012 kan...dasar!!!

2.0.1.2
yup..tahun yang penuh debaran
debaran tak terucap gittew....
apa pun segalanya berjalan lancar
masih bersyukur kerana Allah masih beri peluang kat aku
peluang untuk terus bernafas dan mencari keberkatannya
pahit manis tu kan semuanya asam garam kehidupan
adakalanya kita tak sedar yang kita sebenarnya kuat
kuat nak lalui semua kesukaran dalam hidup
sememangnya kesukaran itu mematangkan diri kita kan
melalui liku-liku hidup amat mencabar dan getir
adakalanya buatkan kita lemah dan terasa diri putus asa
namun, pasti akan ada hari-hari cerah buat kita
laluinya dengan penuh kesabaran dik non...
iols pun tak sangka,,,iols sekuat ini
pernah menyayangi seseorang dalam tempoh masa yang lama
tapi kalau itu bukan jodoh saya..saya tetap akan akur jua
sesekali pasti teringat akan si dia...namun saya terus doakan yang terbaik buatnya
insyaAllah....pasti yang patah akan tumbuh dan yang hilang akan berganti
setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya
tahun 2012, saya rawat hati yang luka dengan bersama keluarga tersayang
itu adalah ubat terbaik kita sebenarnya
yaa, secara tak sedar akhirnya saya dapat jejakkan kaki ke Kota Paris dan London
ohemgi okeh....sapa sangka....siapa menduga
berada selama 10 hari kat sana cukup buat saya lupa kesakitan yang pernah saya simpan
dan sentiasa berazam untuk lupakannya dan mulakan hidup baru
Alhamdulillah...segalanya berjalan dengan baik...
moga ini keputusan terbaik yang saya buat
pilih jalan masing-masing merupakan sesuatu yang sukar
namun, redha dengan ketentuan membuatkan saya mengorak langkah sendiri
dan pada tahun 2012 juga, saya telah diterima untuk melanjutkan pelajaran
ini cecita saya, sentiasa cuba memperbaiki diri ke tahap yang terbaik  saya mampu
semester berlalu begitu cepat sekali, sekarang saya baru sahaja tamat semester II
insyaAllah, awal tahun depan saya akan melangkah ke Semester III
hanya ada setahun sahaja lagi saya akan mengenggam segulung Sarjana..
doakan saya kalian semua...
ini saja pengubat hati saya...pengubat bila sunyi...
bila saya sunyi dan terasa sendiri...buku merupakan peneman
saya akui yang saya bukan seorang yang rajin menelaah
tapi sejujurnya dialah peneman saya ketika mengharungi saat-saat sukar
Maha Besar Allah, mengatur perjalanan hidup saya
sehingga hari terakhir 2012 ini, saya masih dapat lagi mencoretkan entry ini


2.0.1.3
moga tahun akan datang ini memberikan seribu kemanisan
kejayaan yang pastinyaa....dan keberkatan di dunia dan akhirat
tahun ini juga merupakan tahun impian saya..aper?? nanti tiba masa akan saya kongsikan
moga segalanya berjalan lancar dan Allah memakbulkan doa saya
2013 juga merupakan tahun akhir buat saya...nak lengkapkan sessi pengajian
moga Allah panjangkan usia saya dan kedua ibu bapa saya
orang-orang yang menyayangi saya dan membantu saya selama ini
dapatlah mereka berkongsi kejayaan bersama saya nanti...ameen
selain itu juga, tahun 2013 ini diharapkan akan memberikan keceriaan berganda buat saya
insyaAllah...
adakah tahun 2013 ini, saya akan bercuti lagi??....ooooohhhh tak tahu lagii..
mana tahu pergi honeymoon kan..ekekekek aminnn
apa pun, buat kengkawan, moga tahun 2013 akan menjadi tahun terbaik untuk korang
kita tutup buku lama dan buka buku baru yang lebih baik
sesungguhnya, kita masih diberi peluang untuk perbaiki diri
saya doakan yang baik-baik aja untuk kalian semua..
moga ketemu lagi di tahun akan datang...sayonara 2012!

merdeka si hati gulana

Thursday, December 27, 2012

iols busy gile aaah sejak dua menjak ni
baru jer abis exam...mak aiiii stress okeh
bile da submitt all the assignments....
now...hati berdegup tunggu result
adakah kebabomm??..atau merundum
mak aiiii...siyes this semester, i am not soo confident
stuck at Research Methodology...why soo difficult aaahh!!!
anyway, just forget it for a while..okesss...no more fening2
ihsan dari Incik Google.......

uolss tengah bercuti ka?
syok kan bagi yang bercuti tuuu....
tapi iols ni masih meneruskan kerja seperti biasa
nak kata ghajin tu idak la jugak
tapi sebab pikirkan tanggungjawab la kot...*sad face*
time-time ni nak kena update all the task...whether done as planned or not
successfull or pending or unsuccesfull
mak stress tahap gaban bile server ampagas okeh
very the lembab tahap siput vavias!...
opss terkasar bahasa uolss...

korang tahu tak aper dalam pale iols sekarang ni
bestkan kalau dapat gi lepak2 kat spa
aiseeeeyyman....kalau lah mak banyak duit
kompom-kompom mak da pergi...
tapi uols jangan tak tahu..yang spa ni tak semestinya kita kena gi spa
kita boleh buat sendiri kat uma sebenarnya
kos lagi murah dan mudah jerk...
tapi kalau mampu apa salahnya lakukan kat spa kan
ini ler kalau ayat-ayat tak mampu...

iols bukan aper...
iols pernah buat facial kat spa seorang artis terkenal
malas la iols nak sebutkan saper tuh
then, dari segi harga memanglah 2x ganda..tapi pasrah jer laa
asalkan servis tip topp
tengokkan artis ni, memang cun gile laa...
doa-doa pas abis treatment kompom jadi cun cam tuh
(orang pempuan memang cam tu, nak cepat cantik ajer)
sekali tuh....alamak!!!>..siyes iols giler upset okeh
macam apa-apa jerk treatment dia...waduhhh!!!
sedeyyy sangat......takat macam tu baik aku buat sendiri
so, jangan ko hengat tempat exclusive akan bagi servis baek okeh

then, baru-baru ni
iols ada lalu kat satu kedai korea ni
sorry iols lupa namanya tapi kat area Sg Wang
tetiba gatal nak pergi survey masker...
so, tanya punya tanya, berkenanlah kat satu masker ni
aku ada tengok review dari bloggers lain
pasal nak buang white head..blackhead..skinhead ekekekek bagaiii
then aku cubalah yang sample kecik2...
masa aku cuba tu....ingatkan macam tak best
sekali tu....bila masker tu mengering....perghhhh
gilerr aa...macam ko sterika muka ko okeh
then, masa nak tanggalkan tu, bukan takat whitehead, blackhead
tapi aku rasa bulu roma sekali tertanggal
then, terbukti ianya menanggalkan whitehead and blackhead
aku rasa tak rugi beli mende alah tu...
aku nak snap pic selepas tanggal tu, aku tak sampai ati ekekek
aku  nak bgtahu nama masker tu pun aku tak faham tulisan dia
tapi nanti iols snap pic masker tu okeh...
step 1: semasa baru tepek kat kawasan dikehendaki
step 2: proses mengering yang sedang berlaku
tapi aku sapu satu muka..ekekekekek gile tamak haloba

hah, ini kalau muka da jadi blackhead....
so korang boleh lakukan sendiri kat rumah okeh..
very simple and ambil masa about 20 mins...

ini lah mende alah tuh, mak sempat google dari tenet...
tapi tak faham plak apa yang dia tulis tu

ini pic iols masa dok gewdiks2 pakai masker tuh ler....
ekekekekek sempat posing uolss...
*matapandangatassangat2*

sila jangan percaya keaslian photo ini
photo setelah diedit dengan jayanya..ekekekekek

perhatian..pls!

Thursday, December 13, 2012

sejak-sejak busy ni, asik nak sentap ajer mak tawu....*cemek*
aiilaaa....jaga perasaan sendiri lagi baik kan...
masa-masa stress ni jangan cari pasal...padah nanti *gengsta plak tuh*
biasala uols, hujung-hujung tahun ni banyak mende datang serentak
makin nak lari, makin lak datang memacam...
so sudahnya buat bodo senang....tak yah dilayankan sangat
nanti merana diri...ewahh macam bawa hati jerk gayanya

alhamdulillah, esaimen menunjukkan perubahan mendadak
setelah beberapa hari tido tak cukup
muka pun jadi cam sebel ajer...omg!
ada yang tanya kenapa dengan FB aku?
ahahahah FB iols nak deactivate kejap laa
malas nak layan sangat....tak de per pun
bukan sebab apa-apa yang kena mengena dengan hidup
ahhahahaha...itu jer penjelasan yang iols boleh bagi
lelebih simpan dalam ati....*libasrambutkirikanan*

















uols...korang selalu beralah tak?
maksud aku kalau korang gaduh sape yg akan beralah?
tapi korang perasan tak?..kalau kita selalu sangat beralah
orang akan amik kesempatan pada kita...kan?
orang pikir macam...buatlah aper kat kite..mesti kita akan beralah punyer..
tapi bila kita tak beralah, orang akan kata kita ego
ego tak bertempat laa...ego tinggi laaa
tapi dia tak sedar, kekadang tu, kita pun nak gak perhatian
dan rasa diperlukan, betul tak?...*naper tetiba tukar jadi serius nihh...*
kalau asik nak beralah ajer..macam rasa sakit hati gak kan
dalam relationship kan perlu ada toleransi...
toleransi tu penting sangat supaya ada rasa memerlukan antara satu sama lain
kalau dalam perhubungan cuma ada satu pihak jer yang berusaha
satu pihak lagi cuma duduk, tunggu dan lihat..
siyes, akan jadi hambar!!....tak sedap...pahit...tengik...semualah yg tak best
orang kata, jadi perempuan kena lembut hati...betul ker?
selalunya perempuan ni lembut hati...merajuk pun tetap fikir pasal buah hati
mulut cakap benci tapi hati tetap ingat...
beratus kali la dok belek handphone, kot2 ada sms memujuk...*aloo alooo tomey*
tengahmalam tersedar pun tetap cari handphone...kot2 ada sms kann?
tapi kekadang buat sakit ati jer..sebab orang buat tak kisah ..*menci tawu*
perempuan ni kalau merajuk, cukup dengan lelaki bagi satu sms jerk
tak perlu panjang berjela-jela...sebab perempuan mudah cair...
ko nak majuk lelebih pun bukan dapat aper...
lainlah merajuk sekali dapat kereta...pastu merajuk lagi dapat banglo
kalau cam tu aku merajuk hehari...aahahah sure kena tinggal
tapi lelaki kurang pada bab memujuk....
dia lebih kepada membiarkan jer kan...
susah bila Adam dan Hawa ada pemikiran berbeza
perempuan ni satu jer kehendak dia..iaitu perhatian...
cukup dengan sms tanya ..sihat ke?...makan ape?....sure okla dia
tapi lelaki tak macam tu...kadang-kadang tu bila da kapel...nak sms pun susah
kekonon ingat dalam hati....piirahhh!!!
perempuan dia lebih suka mende yang nampak...
tak perlu ko melutut bawa bunga bagai....*membazir jer wey*
tapi perhatian da buat perempuan tu sejuk hati dan gembira..
mahal ker sebuah perhatian tu?....sila jawab sendiri

oklah korang....
selamat bekerja dan selamat beramal
jangan nakal-nakal....




merapu......*duckface*

Tuesday, December 11, 2012

bersiaran di sebelah malam...
pelik tak?..pelik tak?....
saje jer rindu kat korang...tak caya?
kalau tak caya sudahh....cakap sekali ajer
iols tengah tension ni....dek penangan esaimen
biasalah budak sekolah kan suka buat kerja last minit
ahhhhaha betul tak?...betul tak?
masa ni la terkedek-kedek nak cari bahan
masa ni jugaklah nak demam
masa ni jugaklah nak jiwa kacau *ecehhhh...minta simpati le tuh*
sebenarnya buat part time ni kekadang tu nampak mudah
tapi hakikatnya payah...payah tahap kering ayak mata
mana dengan kerja harian...
mana dengan esaimen berlambak
nak kejar dateline, nak discuss dengan lecturer
nak itu nak ini lagi....arggghhh gugur selai selai rambut okeh
tapi ko kena kental, tak kental memang tersungkur
jangan jadi macam aku nih....buat kerja last minit
pastu nk expect dapat result gempak...memang tak la kann
kena plak perangai pantang buka buku
bukan pantang ape...asal buka buku jer tidoo
asal buka buku jer tido....sudahnya nak masuk muka surat 3 pun sebulan
kalau dulu boleh gak ko belajar reramai
pastu lapar kite boleh rendam maggi reramai
then, tido reramai...tu semua zaman kat kolej la kan
tegar nak studi sampai tak tido segala
result tak gempak pun...sebab masa tu pikir asal lepas aje
lom cite makan nasi bungkus lagi...
paling suka bila ada pasar malam
kire macam ada hari raya gitu...segala macam tok nenek makanan ada
yang penting mesti ada nasi lemak singgit dgn rangka ayam
masa tu da kire best da tu....
zaman study dulu sesimple jer tapi enjoy
betul tak korang...?
walaupun tinggal 10 hengget dalam poket tapi gigih nak gi lepak
kalau sekarang ni tinggal 50 hengget, nak masuk KFC pun segan
budak-budak sekarang untung kan...iye la zaman da berubah...
okla uols...ntah ape aku membebel agaknya ni
iols nak continue reading and writing
anyway, gud nite to all

p/s: to all readers, just leave ur blog add here...iols nk blogwalking der....!

miss you, mama *crying*

Monday, December 10, 2012

hi uolss....salammmm...bonjourrr....hellooo...*wah gile glemer aku  ni*
anyway..happy monday blues to all
mesti mood cam malas-malas kan...
tapi satu tips for monday aku nak bagi
kalau aku kan...macam ne nak buat mood membuak-buak
aku akan make sure isnin pakai baju feberet
atau baju baru...tapi takkan asik nak beli baju baru kan
korang caya tak yang bile kita pakai baju yg kita rasa suka
secara automaticly aura kita akan datang
confident level pun agak high laa...walaupun hadooo
kalau tak caya cer ko buat....cuba laaa kay

lately ni iols busy jerk
budak sekolah buat kerja last minit memang gini la gayanya
sudahnya stress tak bertempat..padan muka
tak lama lagi iols kena submit esaimen
then, prepare for final exam
sem kali ini agak tough laaa sikit...takleh nk score A semua
wahh, riak bin takabur ko kann..ekekekek sorry laa uolss
iols gegurau ajer...sasaran mesti kena tinggi kannn....
tak gitteww......*kelipkelipmate*

tahu tak...
hari ni iols rasa rindu sangat mak iolss
malam tadi pun mimpi kat dia
bangun-bangun tengok jam kol 2 pagi..
terus nangisss....huwaaaaaa
nangis sebab rindu kat dia laa..bukan sebab takut ekekekek

my lovely mom!..i love you forever...

nak share citer sikit kat uols...
citer ni pasal mama iols laa...
tapi janji jangan gelak okeh...janji tau...*tunjukjarikelingking*
mama iols ni superb sentisitif...nasib iols tak mewarisinya
pantang tersalah cakap sikit, sure dia membisu seribu bahasa
alaa..biasalah mak kita kan...sedih bila anak dia lawan cakap
tapi itu dulu kekeciklaa...tak matang
sekarang ni da besar, lebih banyak sabar dan sabar....
ini kisah berlaku beberapa bulan lepas laa...
masa tu aku memang busy gile kat opis
aku kan kerja sambil belajar...ekekekekke
jarang aku dapat cakap kat phone lama or pick up call
so aku tengok banyak misscall dari mama..
wahhh..dup dap dup dap ati ni
kot2 la emergency kann....
dengan semangat membara iols pun call mama

anak : assalamualaikum, maa...ada call angah ke tadi?
mama : aha, angah gi mana? call tak angkat...*suara sedih gile*
anak: ala ma busy sikit, tapi naper?...macam urgent jer *cemascemascemas*
mama: aha, urgent la jugak...ko cuba telefonkan uda (adik aku)..
anak: uda ada kat mana?...
mama: dia ada dalam bilik...ko suruh dia belikan kelapa, mama nak masak ni
anak: abis tu mama kat mana?...*tercengang kehairanan*
mama: mama ada kat dapur......*jawab tanpa rasa bersalah*
anak:...hah, ok ok.... *blur seribu bahasa*

hah, ko bayangkan betapa sensitifnya
padahal dok serumah okeh
dia ada kat dapur, adik aku ada kat dalam bilik
kalau hati dia terguris, tegar dia telefon aku nak soh belikan kelapa
masyaAllah......kencing manis aku dibuatnyaaa
oooo..korang gelak ehhh....
tapi itulah mama aku...dan aku la tempat dia citer masalah dia
kekadang tu kesian gak, bila aku tak banyak masa
dia call bila aku busy...aku cuma blh cakap sekejap
iyelaa...kita ni kadang-kadang terlupa pikirkan dia
dia dok rumah asyikla teringatkan kita
kengkawan da call mak masing-masing ke
bglah masa walaupun 10 minit untuk call mereka
selagi kita masih ada mereka kat dunia ini
itulah harta tak ternilai yang kita ada...*sedih plak*
ingatlah bahawa, setelah mereka tiada nanti, kita akan hilang berkat doa seorang ayah dan ibu
di mana, doa tersebut adalah paling mulia dan diterima Allah
insyaAllah, jika Ibu Ayah redha dengan kita, mudahlah hidup kita
mungkin, kadang-kadang kita penat, letih seharian di pejabat
tapi tolonglah, luangkan masa untuk mereka dalam sehari
dan jenguklah mereka selalu....

auww....sedih-sedih plak kite arini kannn....
nanti aku citer lagi apa mende-mende suweet pasal mama aku
ekekekek..korang tak suka tapi korang baca gak tauu
ekekeke..paksa rewlaaaa...*ada aku kesah*
apa pun...selamat bekerja uolss
jaga diri hiasi peribadi.....

رَبِّ اغْفِرْ لِيْ وَلِوَالِدَيَّ وَارْحَمْهُمَا كَمَا رَبَّيَانِيْ صَغِيْرًا

Ya Allah, ampunilah aku dan kedua orang tuaku, serta berilah rahmat kepada kedua-duanya, sebagaimana mereka mendidikku pada waktu kecil. Amin.
dari: http://akuislam.com/blog/doa/doa-kepada-ibu-bapa/#ixzz2Ebg6E5vk


assalamualaikum...have a great day!

durian dihatiku!

Tuesday, December 4, 2012

salam uolss....

wah, makin bersemangat iols berceloteh
sebab iols tengok ramai followers...alhamdulillah..*tadahtangan*
iyerla..ingatkan selama ni bersembang sorang-sorang aka syok sendiri *auuuww...malu*
macam mana weekend uols?
meriah tak hengat?...alhamdulillah
atleast kita masih mempunyai negara yang aman damai
berbanding saudara kita yang tido pun mata tak lelap
dok terfikir-fikir peluru berpandu jatuh kat atas kepala
seram uolss....tak terbayangkan akan ketakutannya kan

perghh...telan ayak mata liur okeh

hari ni iols nak bercerita pasal durian
wow....sedapkan..yummeh
peberet iols tau nih...
musang king laaa...D24 laaa...101 laaa...durian kunyit laa
memacam nama laa kan...
tapi sekarang ni musim da tak menentu
kalau dulu...hanya ada musim durian jer kita boleh jumpa durian
kalau tak de musim, memang telan ayak liur jerla ko mampu
iols masih ingat lagi, dulu iols siap jolok buah durian belakang uma
semata tak menyabo nyer nak makan
akal pendek lagi masa tuh....*jelir lidah*
ingatkan bila durian da kuning, boleh jolok and makan
ternyata silap okeh...ghupernye usaha menjolok durian amat merugikan
ko hengat, dengan kudrat seorang kanak-kanak ala-ala princess
amik galah panjang dan duduk bawah pokok durian
gigih jolok buah durian...omaigod!!!omaigod!!omaigod!!
*mulut terlopong*
nasiblah tak terhempap dek durian kan...kalau tak mesti da Jalannnn!!!
mende-mende adventure macam ni budak kampung selalu la explore
abis tu, mana ada game PS3, XBox, dan Astro lagi time tu
so, masa lapang kami hanya dipenuhi dengan kerja-kerja berfaedah ni laa
berfaedah ker...ekekekekekek
berbeza dengan budak sekarang...hiburan da melekakan kan...
so sebut jer apa tak leh buat sekarang ni...semua dihujung jari

laa ni, aku nengok hot plak 'durian crepe'
sana sini dok gebang pasal kesedapan durian crepe
alaa, lempeng warna warni berinti isi durian dan whipping cream
aku da gak cuba sekali....
hurmmm...dengar citer macam ohsem sangat
jadinya, perasaan membuak-buak nak mencuba
tapi bila sekali gigit terus kembang pipi okeh
agaknya tekak iols masih very the village kott
rasa cam ko makan tempoyak dengan lempeng plak
iols, masih suka durian yang original lagi kot
ori beb...ori tetap terbaekkk!!...curlasttt ko nyah.
tapi ada gak yang suka..sampai tak tido malam mencari durian crepe
citarasa masing-masing kan....
dan, aku gak pernah jumpa stoberi crepe, mango crepe, kiwi crepe
apa jer buah yang ko blh crepe kan...ko akan crepe kan
jangan buah keras crepe sudaah.....tampo laju-laju kang!

whatever it is,,, iols tetap terkenang-kenang pulut mangga
ko tahu kat mana port pulut mangga best tak?
kalau ada info la yerk...
port iols biasanya kat Suraya Tomyam, Kg Baru
sedozen mak blh makan sekelip mate *nampak beno nipunya*
ahahahahahhaha...muntah darah punya pelahap ni
tapi kat situ sedap babe....korang cubalah
aku promote bukan sebab aku sedara mara dia okeh!!>..
sekadar kongsi dengan kengkawan kat mana mknn sedap
ok kan?....






















tips pilih durian ikut cara iols sendiri
a. pastikan kulit durian tidak merekah...kalau da merekah nanti da berpeluh isinya..xbest

b. cer tengok tangkai masih bergetah atau tak..kalau da kecut berot tu..pls jangan pilih

c. duri durian masih elok...kalau da disimpan lama tu nampak kecut sikit

d. hijau tak bererti tak masak okeh....

e. korang jangan percaya sangat bile depa tunjuk durian da tebuk yang depa pegang..sebab selalunya sample memang diaorang guna durian terbaik...so jangan tertipu takat nak beli durian kampung, nak feeling2 isi D24...kekekekeke *selalu iols nak mcm tu, harga murah tapi kualiti tip top...dasarrr!!!*

f. durian berbentuk lonjong sangat sedap...durian jantung dan isinya kucing tido
lelain tu ikut mata korang laa...kalau mata da berkenan, tak sedap pun licin ekekeke

okbai...doakan iols rerajin update...sebab sekarang sangat busy dengan kerja dan kerja sekolah!

Oh My Car ! *lappeluh*

Wednesday, November 28, 2012

Assalamualaikum *tangankatdada*

sihat ke korang arini?...
kalau tak sihat tu gi klinik okeh...
cecepat call bf or husband
time tak sihatlah leh memanje sikit...
ko mintak jer apa yang korang rasa nak makan
eheheheh pandai plak aku nak ngajar orang ekekeke...

nak sembang sikit ngan korang pasal semalam petang
semalam asik cite kena mengena ngan kereta jer kan..
ekekekeke alaa kete sorong pun nak kecoh...
kejadian ni berlaku kat pasar malam...
lokasinya adalah tempat parking kereta..
ko tahu la kan keadaan pasar malam macam ner
ko rasa mcm parking kat sunway piramid kah?...lupakan jer okeh
then, iols bernasib baik sebab sesampai jer terus dapat parking
hurmmm....kebetulan parking sebelah pun sama sampai dengan aku
oklah...whatever!
tup tup masa aku dok 'watsap' dengan kawan aku 
tetiba terasa kereta seperti digoncang..
sekadar hiasan dan bahan berangan ajer..ekekek feelin2 princess gittew...tq Abang Google.

wahhh, gempa bumi kah!!!..tidakkkkkk.....*kerutdahi*
rupanya ada si comel kereta sebelah dok buka pintu keta dengan kuat
sampai bergoncang keta aku....ohmaigod!!ohmaigod!ohmaigod 
*tangankatpipimulutterpolong*
pergh....ngko tahu tak rasa mcm kena penyepak gak la sekejap
cer korang kena mcm tu..
korang rasa korang senyum ke korang beliakkan mata?..
jawab sikit soklan aku...
aduhaiiii.....sakit rasa sampai kat tulang rusuk okeh...
*perghh drama lebih*
tapi dek kerana budak kecik yg buat cam tu..
aku akurrr walaupun tak berapa nak redhooo
mak si comel ni pun dok sound anak dia kot....
mesti dia kata "tak nampak ke ada harimau dalam keta tu tengah tenung?...
"...siyes, muka mak kalah harimau jatuh batu meroyan ok.."
comel jer iols marah...cute sangat tau...cer buat iols marah...
(ihsan: Abang Google)

abis tu takkan aku nak senyum plak...
gile kentang kalau aku nak senyum lagi setelah diperlakukan sebegitu rupa kan....
*ada masuk ayat2 jiwa kacau sikit nampaknya*
tapi aku kabeline weyy....
dan teruskan picit-picit henpon sepenuh perasan bagi mengubat hati lara itew
tapi anak mata aku dok ikut mana budak ni nak pergi....
*pergi pasar malam la kan, nak gi mana lagi*
aku tengok mereka beredar sambil takut-takut nak tengok aku yg mcm rimau siam itu
then, pas seminit berlalu, si ibu datang pusing balik menuju ke pintu kereta aku
dia ketuk cermin kereta bagi isyarat turunkan cermin...
*mak nebes*

si ibu
salam awak, sorry eh pasal tadi

rimau siam :
...hah, eh okay jer...ok kot 
*ada baur-baur tidak puas hati di situ selagi tak tengok pintu keta*

si ibu
tapi tak de apa-apa...saya tengok ok

rimau siam : 
oh ye ke..okla tak pe..budak-budak kan...
 *sambil kuatkan dengung kat budak2 tu tanda marah*

dan si ibu pun berlalu menuju ke pasar malam...
iols yang jadi rimau siam terus bertukar menjadi kucing parsi okeh...
sejuk ati bila si ibu minta maaf walaupun ada rasa marah lagi
tapi apa yang iols cuba cakapkan...
agak susah sebenarnya orang nak minta maaf kan
tapi kuasa memaafkan dan meminta maaf sangat besar nilainya
serta merta iols rasa tak jadi nak marah...
auww...geli okeh gedik macam ni...
(Ihsan :Abang Google)


oleh itu kengkawan, 
tak salah kalau kita mohon maaf sekiranya ada melakukan kesalahan
bukan minta maaf bila tiba hari raya jer yer...
setidak-tidaknya dah lepas tanggungjawab kita kan
selebihnya terpulanglah sama ada nak memaafkan atau tidak
aku respek perangai si ibu ni, sanggup buat macam tu untuk si anak
lagi pun budak-budak kan tak tahu ape..so ibu bapalah bertanggungjawab atas semuanya
ibu bapa kena corak anak-anak dia...
dan kalau buka pintu kereta tu pikirkan gak perasaan kereta sebelah
elok2 buka tu takut terkemekkan atau tercalarkan kereta sebelah
dah macam pesanan khidmat masyarakat plak aku nih
moral of the story..
kisah ini aku jadikan conoth pada diri sendiri gak
moga kita sentiasa berusaha untuk jadi lebih baik dari hari ini


insyaAllah....

aperr....ABANG?

Tuesday, November 27, 2012

pagi yang cerah kini sudah terang...
aku adikmu dan engkau abang....
auwww syahdu iolss...
*gewdiks*

pepagi ni iols bangun awal sebab nak bawa bekal nasi lemak gi kerja
ini bukan main-main tapi ini betul-betul okeh
bukan senang orang mcm i nak korbankan masa tidor utk masak
tidur adalah lebih baik dari memasak..mowtif kan!
tapi bila datang mood Masterchef tu..macam kerasukan la jugak
sesiap packing nasi lemak 3 bekas....ehemmm *kelipkelipmata*
masak dengan penuh kasih sayang memang rasa pun lemak berkrim la kan
(ngko tak yah nak kasih sayang sangat la gilee oii)...
sesiap gi kerja dengan hati yang girang sebab sempat masak nasi lemak seperti yang dijanjikan...
hope they are happy and the food tasty!..perhaps *tangankatpipi*
...pic ini dari google....iols tak sempat nak snap pic..takut nanti kata riak plak ekekeke....

sampai kat keta...
iols terus sentap okeh...ada ke patut letak tiub motor kat cermin keta iols
ini sudah lebeyyy ni...lempang laju-laju kang
tahu la semalam iols balik lambat, 
so parking ala kadar sebab takut nak jalan sesorang
pastu ternampak la 'note' kat cermin keta...
amik 'note' tu dengan muka kerek konon..
masuk keta baru baca...(sahlaa...aku kena sound nii..)
telan air liur laa gak bila baca....

"Assalam Abang,...Bllaaa Blaaa Blaaa...."

Terpaku seketika bila aku tengok orang panggil aku ABANG!...
aje gile okeh!....iols yang fancy2 ala-ala princess ni orang panggil abang
*cemekmuka*....
iols tahula keta iols tu macam Abang-Abang tapi iolss Barbie okeh...
B.A.R.B.I.E.....feeling2 princess lagi....tetiba sentap bile kena panggil Abang
tapi tak per...si penulis tu tak tahu la tu aku pempuan
aku pun risau keta tu, setiap kali aku tengah driving
ada jer kereta lain yang dok cucuk-cucuk ...
alamak braderr!!!iols nampak ganas tapi jiwa lembut okeh
ahahahahahah...payah gak ni...kena pikirkan sesuatu pasni...
apa pun, aku memang salah pun parking kawasan tu...
alaaa, tapi aku tak block orang lain jer..
cuma aku pentingkan keselamatan aku jer
maklumlah superstar balik lewat-lewat ni kann byk paparazi
haakk tuihhh!!!...*muntah ijo*
pasni iols nak letak bunga manggar kat belakang keta 
soo nampak cam gegirl bila orang nak cucuk-cucuk tu
ini bukan kereta saya....ekekekek saje kasi gempak letak pic ni...ihsan: Abang Google

okla uolss....
moga hari ini lagi baik dari semalam
mood iols sangat happy today!...*syoksendiri*...

hish...malu kat orang kalau nampak iols macam ini...(kaberline sikit)



notakaki: happy bila kita masak dan orang puji SHEDAPPP!!!...auuuww, ni yang nak masak hehari ni tapi sapa nak makan?.....*sadface*

Paris Aku Datang!

Thursday, November 22, 2012

bonjourr....
actually nak cite pasal  cite basi
basi pun basi laa janji iols nak cite..ekekeke
bile tengok musim hujan-hujan ni..mula la tergewdik2 teringat tempat sejuk
iyerlaa..nak gi selalu lom mampu lagi..dapat gi sekali sekali tu kire okeh la kan
best tu memang best dapat jejalan...release tensen gak laa
tapi please, not more than 10 days..
sebab mak leh kurus keding lelama tak makan nasi lemak
ekekeek selebetkan alasan!*matapandangatas*
tips buat korang nk holiday kat obersea aku tak de laa
gi pun jarang2 tetiba nak bagi tips..mcm good-good jer plak
tapi apa yang pasti, mak make sure makanan penuh dalam beg
hurmm..dan bile pulang beg penuh dengan barang2 pembelian
eheheheheh...
kat paris dan london agak susahlah
nak jumpa makanan sesuai anak tekak dan HALAL
serius masa kat sana, roti gardenia paling sedap rasanya...
kulit pun ko ratah dengan penuh selera
ko bayangkan..ko nampak MC Donald tapi tak leh makan...
seksa jiwa raga kann
SUBWAY terbontang depan mata...tapi tak leh nak beli...
arrghhhh gewammm okeh
so sebelum ko keluar rumah, sesiap bawak bekal..
janganlah ko bekal nasi lemak bagai
just simple-simple, like muffin, cake, bread...dan air masak..
sebab air masak pun mahal kat sana
ko nak beli coke pun mcm berkira-kira okeh..
ni ler kalau orang tak mampu gi vacation
itu tips jer yang aku nak share ngan korang....
sebab rasanya duit2 nak beli jajan tu
ko blh jimat untuk shopping....yahuuuuu...gile kedekut aku kann...
oklah, aku cite pasal PARIS dulu la erh...
sebab kami mulakan dengan PARIS dulu
aku naik KLM (boleh google kot ape KLM tu)....
Malaysia-Armsterdam-Paris
penerbangan amik masa lebih kurang 13 jam....
bengkok lutut okeh....
tapi nasib baikla malam so blh la tido sepanjang jalan....
pas tiba di Armsterdam, kami transit lebih kurang 3 jam
 sebelum naik AirFrance ke Paris
hurmm...tak de beza pun KLIA dengan Schipol Airport...sama jer
kebetulan masa aku pergi tu tengah musim bunga Tulip...
gile cantek okeh...jakun sekejap..
tapi tak beli pun sebab nak wat aper kan..
perjalanan dari Armsterdam ke Paris amik masa
lebih kurang 45 minit jerk...
alaa macam KL ke JB macam tu laa...kejap gile...
masa sampai tu suhu lebih kurang 3-5c....
agak sejuk bagi kami yang berjiwa melayu kan
sejuk bile berada diluar bangunan, bile masuk bangunan diaorang ada heater..
so blh buka baju tebal laa kalau ko nak...
preparation jugak kena kental ye kengkawan...
bawa pakaian yang bersesuaian
kalau tidak...ko akan diserang flu dan terus tak leh jalan nanti
bila tiba di paris...airport dia Paris Nord...
kami amik train untuk ke hotel penginapan kami
kat sana public transport depa awesome..
punctual and average keselesaan tu aku bagi B laa..
orang-orang paris ni tak berapa mesra alam berbanding masa di London
hotel tempat kami menginap adalah berhampiran Disneyland Paris...
bukan budak-budak jer yang jakun...
aku pun jakun jugak yer....almaklumla kan
masa di Paris aku sempatlah gi Disneyland..
.seharian kat sana naik lengguh seluruh anggota ni
nak padankan tiket masuk yang mahal...ku gagahi jua lah kan....
pastu kami bersiar-siar disekitar Paris...sampailah ke Effiel Tower
tu yang bile tengok citer Dalam Ati Ada Taman...
mak terkenang-kenang tuh *kelipkelipmata*
but ramai gak jumpa orang-orang Malaysia kat Paris....
siap sama hotel lagi...rata-rata boleh kenal orang Malaysia
dan kebanyakkan Mat Salleh bile tegur ko,
 depa akan cakap kita ni orang Indonesia
kita kan serumpun...melayu kann...ada rupe bibik ke aku nih
so bila da 3 hari di Paris, kami bergerak ke London dengan menaiki Eurostar
keretapi laju yang lalu laut tu...wahhh, gile best kan?...best ker...
nanti iols continue pada entry Edisi London kay....chawww!

ko jangan pandang ringan pada perkakasan seperti ini...gile beku kalau tak de dua mende ni tauu...

make sure boarding pas ada yerkkk....ko nak terbang cam ne kalau tak de mende alah ni...dan unluckily aku tertinggal boarding pas dalam flight...tapi uols dont worry coz u can request it back at service counter...walaupun orang sana besar-besar tapi depa tak makan orang..ekekekek cuma muka jer masam sikit....tak berapa mesra alam yer...

auuww..muka tak mandi *tutupmuka*.....ni masa transit 3 jam sebelum berlepas ke Paris...

tiba di Paris dan kat belakang tu laa ketapi yang bakal kami naik..2 tingkat okeh....lebihkurang mcm ERL la kat sini...


tiba ke lokasi penginapan kami....belakang tu dah disneyland..

yeahh, kanak-kanak riang...belakang yang kale kuning tu lah bas yang bawa kami...tanpa perlu bayaran yerk...dia akan pusing disekitar kawasan tu..kire mcm free shuttle yang akan angkut orang dr hotel ke Disneyland, 

ahli rombongan nak mulakan perjalanan....readyyyy!!!

madrid...aku datang!

nilah rakan saya masa kat sana...mana ada gi Paris ngan boyfriend pun....gossip lebeyyy!

wajah-wajah riang...kat sini banyak butik best2...aku lupa apakah nama tempat ini..maaf

tempat ni banyak jual souvenir...leh la beli sesikit orang orang tersayang...ada ke?

suasana dalam train...semua orang pakai baju ada bulu....huhuhuu

korang mesti kenal tempat ni kan...Eiffiel Tower...feeling2 romantik kat sini

masa ni da tahap seksa sebab seharian berjalan dan sakit kaki

pelbagai poskad dan buku lama ada dijual kat sini...ohsem sangat

jom balik....ekekekek tulah suasana bandar paris..tak sesak macam KL kan?..nape eh

mak terpaksa beli kasut lain sebab kaki da tahap kena seret...uolss..nanti pakai kasut sport jer tau...senang, tak payah nak perasan diva sangat...sebab nanti duit ngko terbang kena beli kasut baru yang flat jer gitu...kaki ayam kang, tak mematut plak....sesejuk berkaki ayamm

yeahhh, masa ni bersiap sedia ke Disneyland....tengah tunggu bas depan hotel...kita sambung nanti okeh...
tak syokla semua nak cite sekali kan...tungggu....
kalau korang nak tahu apa dalam beg aku masa tu..tunggu next entry yaa...

chawwww, muahhhh!!!

tengok wayang

Monday, November 19, 2012

oleh sebab da lama tak tonton movie...so ke'excited'an tu tak berapa la nak menonton lebih2 lagi idea nak tengok citer melayu...(gile berlagak minah ni kan..)...survey2 movie tengok-tengok citer 'Istanbul, Aku Datang'..oh my God,...patut ker?...baik balik tido kot...

namun, dengan persetujuan ramai, aku pun akurlaa jugak gi tengok citer tu...masuk panggung jer da buat-buat ngantuk..kekeke siap tempah tempat duduk paling tepi sebab senang nak kuar awal...gile hampeh kan...pada aku kekuatan cite ni maybe pada Lisa jer kot..lelain aku tak nampak....tapi pas 10 minit aku tengok cite aku..aku bertambah excited okeh....best plak citer tu....dengan perangai gediks si lisa tu....and yes, i agree si Beto tu bagus berlakon, tidak perlu wajah tampan cukup dengan bakat yang ade..tapi kalau Aron Aziz...lagi mak teruja okeh!..dah dah jangan berangan lebih sangat...

Kesimpulannya, korang wajib tengok citer ni sebab memang best....pemandangan dan suasana pengambaran pun cantik sangat....cecepat kumpul duit, jom gi Istanbul..ekekekekekekeke....


Pada sesapa yang nak gi tengok movie tu, citer ni boleh la dijadikan salah satu pilihan korang...tak caya sila lah tengok....daaaaa...

pelik

Tuesday, October 16, 2012

mesti korang pelik awatla aku ghajin sangat hapdet blog....
tak suke le tu....
hurmmm...niat dihati nak study...
almaklumlah menjelang mid-exam minggu ni kan
tapi time aku semangat nak study, 
time tu la hujan turun mencurah-curah, jeless i tau 
oleh itu, niat murni terpaksa terkubur, 
kesudahannya layan Adam & Hawa jer la makk jemah ni..

nak story sikit...
sebenarnya, da beberapa hari aku pelik
aku rasa aku bangun awal setiap pagi...
tapi kenapa aku masih lambat tiba opis
setahu aku, semua jam kat rumah aku da awalkan 10 minit...
tak mungkin la akan lambat
tadi dalam khusyuk2 landing depan tv, tepat jam 8mlm...
tetiba aku terpandang sesuatu yang pelik
awat jam kat tv sama masa dengan jam kat rumah aku ni...
tak mungkinnn ohhh tak mungkin..
sepatutnya jam dinding aku akan lebih awal 10minit...
makhluk mana yang usik jam kat uma niii ehh.....
bila masa plak jam ni gerak sendiri....musykil gak seketika
patutlah aku selalu lambat walaupun bangun lewat awal...
rupanya aku ikut jam yang salahhhhhh.....
BIBIIIIIIKKKKKKKKK!!!!!
perrghhh berasap jer kn....nasiblah iols cepat terperasan, 
kalau tidak naya okeh
*urutdada*
bila masa pulak agaknya dia mengodeh jam aku...
alahaiiiii...*pengsan*

kembali bersiaran setelah menyepi

helloooo...saya kembali bersiaran setelah lama menyepi...(hebat sangatkah??....entah2 tak de sapa yang kisah)....anyway, saya busy sangat-sangat....kekadang tu ada gak buat-buat busy....sampai tak leh nak merapu dalam blog lagi daa....memacam jadi sejak 2 menjak ni...well, dugaan didatangkan pada kita supaya kita mengenali Penciptanya kan....redhooo jer noks...

Nak story morry lelebih banyak sangat nanti uols semua bosan tahap muntah ijo....so kita buat entry ala-ala jer la kay...atleast ada gak update dari saya...mana lah tahu ada stalker2 (opss terasa ke?)..yang dok nak tahu info pasal saya kan...leh laaa jengok2 ye jangan malu-malu...

kite busy la awak...kite busy ngan kelas sekarang ni..tapi kita buat-buat cool ajer mcm tak de aper...tapi dalam ati macam-macam rasa tauu..bukan takat dupdapdupdap tapi bunyi meriam pun ada...apa pun hidup kena ceria kan....kalau tak ceria bebuat ceria pun tak per....sukati ko lahh

actually, iols tak nak share aper pun, cuma nak bebel releasekan tensen ajer...dok melangok cari idea nak buat paper research....wadahelll laaa wey....sukarrrrr!!!!....pls help me...gimme some idea pls.

anyway, ada sedikit mende iols nak ngomel laa...apa perasaan korang eh kalau orang cakap kat tepon kuat-kuat....(rasa nak tampoo pun ada gak)...nak bermanja-manja kat tepon mcm dia ada bf sorang....gediks okeh...i dun like!....iye iye bunyi macam ada berbaur cemburu kan....ohh pls okeh..iols tak cemburu tapi iols lebih kepada sensitif isu-isu macam ni...awak tu perempuan, nak bersayang mayang tu tengok tempat...ini opis bukan pasar cokit yang blh cakap macam bergaduh...pastu mesej berbaur manje-manje gitu....*uwekk..muntah pink iols*...iols ni dahlaa sensitif bab gedik2 ni....tetiba hilang pertimbangan nanti...ekekekekek gile agaknya aku nih...nak sampai hilang pertimbangan bagai...apa pun uolss, bercakap tu biar slow2..lebih manis dan tengok tempat laa...kalau ko cakap kat pejabat pun macam cakap kat pasar...hihsh, kenot laa kann....jaga sikit tingkah laku, baru la sepadan dengan kecomelan..setuju tak??....



okla uolss, iols nak mulakan kerja dulu...*bila nak kaya nih*....uols semua jaga diri elok-elok....lintas jalan tengok kiri kanan kiri kanan kiri okeh....moga semuanya ceria dan jelita.... pada yang ghindu kat iolss...nah iols bagi upah sikit....nak tahu aper dia.....




*




*






*






*






*









*










TADAAAAA!!!





*






*







*








*







*




Wednesday, May 23, 2012

Salam Rejab buat pembaca blog saya....
Kepada yang berpuasa semalam tu ..alhamdulilah
Bulan ni merupakan antara bulan yang baik untuk beribadah
Semoga kita sama-sama mendapat kerahmatan dariNya

Syukur...masih dapat menulis dalam blog ini
walaupun masa sangat tidak mengizinkan...
tumpuan sekarang terlalu banyak sampaikan nak jengok blog pun tak sempat
anyway, saya ucapkan terima kasih kepada yang sudi meng'gomen' kat blog ni
walaupun kadang-kadang tu agak menyakitkan hati jugak laa
tapi alhamdulillah, itu salah satu cara orang nak mengingatkan kita dan ingat kat kita

apa pun saya amat bersyukur dengan kebahagiaan ini..
Terima kasih Ya Allah....
Adakalanya Dia menurunkan ribut dan petir supaya kita tahu 
untuk menghargai cerahnya alam....
adakalanya manusia ini alpa dengan kesenangan yang dikurniakan
sehinggakan mereka lalai dengan tanggungjawab mereka
saya mengingatkan diri saya sendiri agar sentiasa mencari kelemahan dan
berniatlah untuk berubah....
mungkin saya bukanlah seorang yang baik tapi 
sebagai hambaNya, saya masih berhak untuk berubah
lumrah manusia, sepuluh kebaikan dilaku namun tetap satu kejahatan yang diperkatakan
saya tak salahkan sesiapa atas tanggapan itu
apa yang terjadi sememangnya silap dan khilaf saya sendiri
tapi kuasa untuk menghukum bukan ditangan manusia tetapi Allah

Yess, i am happy today......
Of course i am excited for my big day soon
Doa kalian jugalah membuatkan saya kuat mengharungi hidup yang mendatang
sehinggalah ke hari ini....saya secekal ini...insyaAllah
Dalam usaha saya mencari siapa diri saya....ketemu juga apa yang saya cari
Semoga ini apa yang saya inginkan dan ianya berkekalan...
Selamat malam semua....Assalamualaikum




mee bujang yaawww!!!

Sunday, May 6, 2012

good morning peeps!!
jangan terkejut arini aku bangun awal walaupun tido lambat
kenapa??....pastinya aku mula mimpi-mimpi makanan2 yang lazat
itu tandanya aku tido dalam keadaan kelaparan
mana tak lapar weyyy...da beberapa hari tak berapa nak selera
sebab ada mouth ulser kat tepi bibir depan
hazabb weyyyy...

bangun-bangun pagi ni kelaparan...
terus menuju ke my small kitchen....
capaui-capai bahan-bahan yang nan hado dalam esbok
yeaahhh....bahan-bahan yang adoo bolehla buat masak mee goreng
korang janganlah imagine mee goreng yang meriah
ada udang galah terjelepok atas mee, atau ada setongkol ayam disebalik sayur2an
iols bagi nama mee ni..mee bujang okeh..so cecampak la apo yang adooo
tapi bile rasa alamakk!!!....mabelesss okeh..(ikut tekak aku laa)
hurmmm....da lulus la kalau nak kawin tu ekekekekek...
jemput makan korangg...


nahhh..gituu....okey ker? ade aku keysah okeh ke tak...
alhamdulillah...kenyang jugak perut niii..

just nak share resepi mudah buat mereka yang bujang seperti saya..

MEE BUJANG

Bahan-bahan
  • Mee /Mihun/Kuey Teaw
  • Bawang Kecil/Bawang Putih
  • Ikan Bilis/Kering
  • Lada kering (dikisar halus guna blender..)
  • Kicap letak secukup rasa ye..
  • Garam secukup rasa..
  • Tahu (goreng dulu pun boleh daa..)
  • Daging/Ayam/Udang/Sotong..ikut suka hang laa..
  • Sayur jika korang suka makan sayur laa...
Cara memasak:
Bawang-bawang tersebut hendaklah dikisar bersama ikan bilis dan lada kering mengikut berapa kawah mee yang korang nak makan tu....Lepas tu, sila tumiskan di dalam kuali yang diletakkan minyak yang bersesuaian dengan mee yang bakal digoreng...korang agak-agaklaa takkan nak letak sebotol minyak pulak kann...selepas tu, masukkan daging/ayam/udang/sotong yang disediakan..apabila naik bau tumisan tu..sila ceburkan semua bahan-bahan di atas dan tunggu sehingga korang tengok agak-agak sesuai nak dihidangkan...senangkan sebab ikut suka jer korang masak...rasa pasti kebabomm!!!


itu sajer bahan-bahan yang diperlukan..nama pun Mee Bujangkan..so simple and easy okeh..
selamat mencuba

Monday, April 23, 2012

jom kite layan syahdu sikit... tetiba rasa nak pelok mama and ayah.. sedihnyaa... semoga kita menjadi seperti apa yang mama dan ayah kita harapkan setinggi dan sehebat mana seseorang itu kite tetap anak kepada mereka hargailah mereka selama mereka ada... kerana itulah harta kita dunia akhirat yang akan kekal

meh kite release tension mehh..

Tuesday, April 10, 2012

dalam pada aku sibuk siapkan assignment/kerja
sempat gak aku ternampak muka cikgu ni dalam youtube
cam rasa nak tampar jer kaannn...muka selamba gile
cam ner la agaknya kalau aku ada cikgu cam ni
sure best kelas jadinya
sebab setiap butir perkataan dia nak buat gaya
ekekeeke.....jom layan jomm...release sikit tension korang yang tengah stress cam aku  nih
enjoiiiiicee dear....





okay...
mau sambung buat kerja...
saya tak punya banyak masa lagi
nak update pasal london and paris pun masih belum berkesempatan lagi
sabar ok...

cuti-cuti

Saturday, March 31, 2012


hi my blog readers....*ada ke*
lama kan tak hapdet blog ni...macam biskut plak
kejap ada tapi lama yang tak der...
apa pun tetap rindu nak menulis tau walaupun lebih kepada merapu
anyway, thanks to uols kerana sudi baca blog kite...
blog ni saja2 untuk release tension..tension sangat kah?
sesaja terasa kalau nak membebel sesorang tu..nah, kat sinilah
agak-agak kalau korang nyampah tu, bebila masa leh bla kay
tapi korang baik kannn...baik kannn.....

dua hari lepas aku baru jer kehilangan atuk lelaki sebelah ayah
berita mengejutkan itu aku terima pada awal pagi
masa tu fikiran sangat bercelaru sebab bulan ni memang aku banyak cuti
tapi bila fikirkan emergency, gile ko aku tak balik
mau jadi cucu durhaka nanti...tak relaa okehh
alhamdulillah, sempat menatap wajahnya buat kali terakhir
semoga Allahyarham ditempatkan di tempat yang mulia di sisiNya..amin
al-Fatihah....

sesambil aku merapu ni, aku nak share la ngan korang pasal perjalanan aku tempoh hari
perjalanan ke mana? bukan ke tanah suci uolss....itu akan datang..InsyaAllah
perjalanan aku ke percutian pendek kami...
yep pada 8-19 Mac 2012, aku telah pergi bercuti dengan family terdekat
jangan salah faham yerk...i bukan bercuti dengan BF i okeh
itu kena simpan nenanti bila da jadi somi kelak
percutian paling menarik dalam sejarah hidup iolss okeh
really enjoy and that was a superb trip i had
ke mana????
iyeahhh, kami telah ke Paris dan London
sangat menarik percutian ini bila disertai dengan orang-orang tersayang
kami menaiki pesawat KLM (Royal Dutch) dari KLIA-Armsterdam-Paris
penerbangan mengambil masa selama 15 jam okeh
sengal rasa buah pinggang ni aaaaa
ajer gile kan kalau nak duduk 15 jam...krem tulang temulang
tapi oklah...masih boleh mentenkan diri walaupun hazab
sebelum pergi aku memang cuba memenatkan diri
supaya 15 jam itu terisi dengan tidur yang nyenyak...
yeah, flight kami jam 1145 malam waktu Malaysia dan akan tiba 530 pagi di Armsterdam
ketika percutian aku, suhu di sana sekitar 4-10C....kire sejuk nokss
lelagi kalau berangin..rasa nak masukkan kepala dalam baju
kena banyak minum air dan sentiasa la manje kan diri dengan krim pelembab
keadaan walaupun sejuk tapi dry ye dan amat tidak sesuai untuk kulit-kulit mulus macam uols
ketika tiba di Armsterdam, boarding pass aku telah tertinggal di dalam flight sebelumnya
aiyooo...mak cuak okeh...tapi perkara ini boleh di atas...
kalau jadi pada korang nanti, just pergi ke Help Counter dan diaorang akan print kan semula
kat Schipol Airport juga anda boleh check in sendiri...mudah dan pantas yerk
transit kami hanya beberapa jam sahaja kerana kami menyambung semula perjalanan menaiki Air France menuju ke Paris...
Parisss....here i comeee!!!!!oklaa kott...sampai sini dulu..nanti kita sambung laggi dalam edisi PARIS DAN LONDON yerk
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS