saya budak gemok

Wednesday, January 25, 2012

hi uolss...
bersiaran langsung dari pejabat..ahahaha
gile ko kan time orang kerja...time tu ko hapdet blog..
weyy, tolong sikit eh..sekarang suda lepas waktu kerja
psttt...korang cuti lelama tu buat aper?
balik kampung eh?
ermm..patut lah jalan jem kan..koranglah puncanya
apa pun semoga selamat sampai ke destinasi yang dituju
iye laa...musim perayaan sebeginilah memacam leh berlaku
ngeri wooo baca kat suratkabo eksiden sana sini
time-time cengini gak laa pencuri pun nak amik kesempatan kan
so, jangan lupa kunci pintu rumah anda supaya tidak dimasuki pencuri
apa yang aku membebel nii...

korangg...macam ne nak kurus niii???
ini bukan dugaan lagi da ni..ini betul-betul da ni
over the limit daaa berat mak terkini
abis suma suar jeans suda tidak muat
mak bukan aper....tak mo la membazir kan
barang yang boleh pakai tu takkan nak buang
tapi kalau pakai suar da tak leh zip, apa mowtifnya kann
apa sengaja nak tunjuk perut tersembul ker?
semakin mak nak diet, semakin tu laa makanan lazat terhidang depan mata
kekadang tu cecita nak jogging, tapi bile petang jer hujan
bukan mak malas sangat nak jogging, tapi hujan uolss...tak sesuaii
mak yang nak turunkan 3kg ni pun terasa hazabbb
apatah lagi kan 'the biggest loser' tu...mak aiii
tak sanggup okeh dengan cabaran ittuuuu
ko nak feeling-feeling kat gym, memang tak semegah laa kan
takat main basikal 5 minit pastu bebuat penat,, pirahhh!!
pastu malu plak tu bila ada orang tengok
almaklumlah, kite ni setahun sekali turun gym
orang lain da sebati dengan besi...so janggal la nampaknya
naik tepu da nak pikir, kekdah apa nak buat lagi
berpuluh jenis ubat da beli...tapi hasilnya nan hadooo
aduii laaa...bulan Mac da makin hampir...
mak mesti kurus jugakk..tak kiraaaaa
korang ada idea ke?
mak ada gak surf..tapi semua bagi makanan berkhasiat
tu yang payah tu..yang berkhasiat biasanya tak sedap
ahahahahha dasarrr ko kan pempuann!!!
ehehehehee, okaylah uolss...
mak nak balik sudaa....
doakan hati mak terbuka utk jogging petang ni okeh..
tak pun main skipping 1000 kali...*pitam*

2012

Monday, January 9, 2012

rasanya belum terlambat lagi kot nak ucap Happy New Year
wahh..memacam resolution korang kan?
yang 2011 semua da tercapai ker?
jangan hangat-hangat taik hayem aje ye dik non oii
kena ada strategi untuk capai semuanya
aku rasa korang mesti da arif lagi bijaksana
nak tentu kan arah tuju memasing

BEAUTY
kejap jer ghase da masuk tahun baru
maknanya usia pun meningkatla kan
ermm...sedar-sedarlah diri tu da tuaa
dah kerepott...cecepatla makan vitamin tu
da start survey2 colagen kann uolss..
allaaaa macam mak tak tahu jerrr uols niii
iyer laa..sekarang ni teknologi makin canggih
mutu pemakanan dan penjagaan kesihatan bertambah baik
pokok pangkalnya kat hati korang sendiri
tapi jangan dikata tak sedo diri udah la yerkk..
apa pun, usaha dan tawakal tu kan di tuntut
tak salah jika kite cari cara nak awet muda
yang penting hati kena IKHLAS
kalau kite ikhlas...pasti ada ganjarannya..InsyaAllah

DIET
bagi iols pada tahun baru ni..
iols berazam nak kuruskan badan aaaa
plss....tolonglaaa kurus wahai badan oiii
rasa sentap teramat bile tengok banyak baju
berubah jadi sarung nangka
mak tak sanggup okehhh!!!
dah la kebiasaannya memang beli baju size kecik dari ukuran
kompiden kecik jer kan ngko ni auwcakk!!!
motivasi diri tu okeh..ko hengat senanggg
nak turunkan 3 kg pun lom tentu tercapai sampai Mac nanti
mulut pot pet pot pet bagi ceramah kat orang soh kurus
walhal, diri sendiri nan hadoooo
mak bukan tak bersyukur..tapi rasa cam berat ajer nak jalan
wahh, kelasss ko punya alasan kann
itu target mak sampai bulan MAC!!!
tercapai kahhh??? nantikan yerkkk...
aku seram gak kot2 makin tembammm!!
*pengsan*

STUDY
selain tu, tahun ni aku tak banyak berazam sangat
iyer laa...standard laa awal2 tahun memang pom pam pom pam
bile tibe akhir tahun, sesilap azam pun ko lupa ape kan?
so biarlah masa menentukannya...aik semacam plak eheheheh
tapi tahun ni, nampak macam banyak plak plan nye
insyaAllah...kalau semuanya berjalan lancar
tak lama lagi aku akan bergelar student
ehehehe...lama gak aku pikir-pikirkan
betul ke tindakan aku nih??....
betul ke dalam usia remaja di ambang sore ni nak buat cam tu?
apa pun aku pasti mengharapkan yang terbaik
so pada 27 Januari 2011 ni aku akan bergelar student
kat mana? ....biarlah rahsiaa...
course aper?....uiksss, malu mak nak cakappp
tapi bukan Doktor laa yer...cecite kekecik dulu nak jadi bomba
nasibla tak jadi kooo...kalau tak aku rasa nak angkat kepala paip pun tak larat
adehhhh....zaman kekecik bukan kite kesah kerja tu cam ne
main hentam keromo jer tulis aper...tapi feberet mesti CIKGU
ahahahahha...nasib tak jadi CIKGU kalau tak entah2 da glamer aku
sebab belasah student...oucchhhh, ganas ke aku?..tak kottt
*sambil betulkan selendang*

CARREER
pada tahun ni gak, aku rasa aku perlu buat sesuatu pada karier aku
bukan aku kata kerja sekarang ni tak okey
okey sesangat...i love my job very much
but, i need to explore something new...
open up my mind and learn it
bila da lelama ni ghase bosan pun iye
okla ok...actually i kureng ngan enviroment kat tempat ni
maybe because people around me...
so, what i'm gonna do is...try to make any communication with them
but..i am not gossip gurl u noee....i'm not!!!
cheeewahhh...padahal setiap masa ko ngumpat kan?
but seriously...i don't know what kind of story we have to talk
i dont think that i can share my personal life...nooooo!!
i dont think that i can share my personal opinion...might be yes and no!
i dont think that i can share my feeling on that day....of course not!
then, what should i share with them?
just chit chat?....o mai God!!!....this is not my type!
i rather staying alone in my room compare than chit chat around
oklaaa...nanti i fikir what's the best thing to do orait?...

LOVE
wahh, menarik niiii....
bagi pasangan yang bercinta....for sure, this year is the best year for you
maybe, ada couple yang bertunang or berkahwin
so, pada sesapa yang masih mencari tu..jangan putus asa okeh
aku doakan semuanya success dalam pencarian itu
kite kena berusaha gak..takkan ada manusia tunggu pasangan
macam tunggu durian jatuh ke tanah...gedebukkk!!!
ko gile aper...
so, bagi yang dalam process mengenali tu...dont hypocrite
be urself and treat your couple well
bab-bab cinta ni aku memang gatal sikit...
thanks Allah...apa jua kurniaanMu selama ini
InsyaAllah....jika ada berita menarik nanti pasti saya share ngan korang
woww.....gediks plak rasa

COOK
tahun ni gak aku nak belajar memasak
kenot kenot kenot pempuan tak reti masak
first resepi saya perlu cuba ialah ASAM PEDAS
sebab itu makanan feberet makk yee..
kalau sebelum-sebelum ni masak rasa ASAM PAHIT yang PEDAS
maybe pas ni mak tak mo gagal lagiii....
ko pernah rasa ASAM PAHIT PEDAS...mak tahu buat nii
ahahahahhaah....nasib tak masuk spital je okeh
tapi usaha tu kan tangga kejayaan...
kalau sebelum ni  mak pernah siang ikan jadi 3 segi
mak janji pas ni siang ikan akan berupa ikan juga akhirnya
kelass kooo auwcakkk!!!....reveal nampak
tapi tu laa...mak bab siang ikan ni memang surrender noks
tapi demi cinta ini...ahahahhahaha gileee!!!
demi masa depan bersama khaaann..mak redo jer nak siang ikan
psst....kat pasooo da ada orang tukang siang ikannn
mudah kerja mak sekarang!!!...thanks orang keje pasoo
kerana memahami wanita berkerjaya seperti mak ni..

ALLAH/IBU BAPA
banyak jugak yer..dalam tak de-tak de azam ko nii
ahahah tapi azam tak mencabar selain ini..
nak taat kepada ALLAH dan IBU BAPA
oleh kerana SUAMI tak de lagi..itu kite letak tepi dulu
kang ada orang muntah darah plak baca kan...
setiap Makhluk haruslah kembali mengingati penciptanya
memang aku nampak buntal brutal tapi aku juga hambaNya yang Lemah
apa jua urusan kita, kite tak boleh lupa kepada tanggungjawab kepadaNya
insyaAllah...sedang memperbaiki diri untuk ke arah yang lebih baik..Aminn
sejak umur-umur lanjut ni...tetiba teringat KEMATIAN makin hampir..
tak nak terlalai lagi...
nak jadi juga anak yang solehah...kalau sebelum ni nak perabiskan reta jer kijenya
kali ni nak gak hulur2 kat mak ayah bak seribu duaa...mak aiiii
itu semua sekadar gurauan ajer yerkk..
tapi aku tahu korang memang bagi kat mak ayah korang
paling sikit pun seribu kann...hisshh takkan laa 200 jerr...ahahahahahah

thanks to my BFF..sebab hadiahkan mak iniii...
i like it soo much....kalau ada hadiahkan lagi nokss
jauh tu terbang from Bahrain with love...auuwwww!!!

it's awesome and sexy!!...makin meng'aum' koo!












ps: .....blossom heart......


jom nak share..lagu ni..macam ada kena mengena jer kannn..


layannnnnnn.....................................
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS