cuti-cuti

Saturday, March 31, 2012


hi my blog readers....*ada ke*
lama kan tak hapdet blog ni...macam biskut plak
kejap ada tapi lama yang tak der...
apa pun tetap rindu nak menulis tau walaupun lebih kepada merapu
anyway, thanks to uols kerana sudi baca blog kite...
blog ni saja2 untuk release tension..tension sangat kah?
sesaja terasa kalau nak membebel sesorang tu..nah, kat sinilah
agak-agak kalau korang nyampah tu, bebila masa leh bla kay
tapi korang baik kannn...baik kannn.....

dua hari lepas aku baru jer kehilangan atuk lelaki sebelah ayah
berita mengejutkan itu aku terima pada awal pagi
masa tu fikiran sangat bercelaru sebab bulan ni memang aku banyak cuti
tapi bila fikirkan emergency, gile ko aku tak balik
mau jadi cucu durhaka nanti...tak relaa okehh
alhamdulillah, sempat menatap wajahnya buat kali terakhir
semoga Allahyarham ditempatkan di tempat yang mulia di sisiNya..amin
al-Fatihah....

sesambil aku merapu ni, aku nak share la ngan korang pasal perjalanan aku tempoh hari
perjalanan ke mana? bukan ke tanah suci uolss....itu akan datang..InsyaAllah
perjalanan aku ke percutian pendek kami...
yep pada 8-19 Mac 2012, aku telah pergi bercuti dengan family terdekat
jangan salah faham yerk...i bukan bercuti dengan BF i okeh
itu kena simpan nenanti bila da jadi somi kelak
percutian paling menarik dalam sejarah hidup iolss okeh
really enjoy and that was a superb trip i had
ke mana????
iyeahhh, kami telah ke Paris dan London
sangat menarik percutian ini bila disertai dengan orang-orang tersayang
kami menaiki pesawat KLM (Royal Dutch) dari KLIA-Armsterdam-Paris
penerbangan mengambil masa selama 15 jam okeh
sengal rasa buah pinggang ni aaaaa
ajer gile kan kalau nak duduk 15 jam...krem tulang temulang
tapi oklah...masih boleh mentenkan diri walaupun hazab
sebelum pergi aku memang cuba memenatkan diri
supaya 15 jam itu terisi dengan tidur yang nyenyak...
yeah, flight kami jam 1145 malam waktu Malaysia dan akan tiba 530 pagi di Armsterdam
ketika percutian aku, suhu di sana sekitar 4-10C....kire sejuk nokss
lelagi kalau berangin..rasa nak masukkan kepala dalam baju
kena banyak minum air dan sentiasa la manje kan diri dengan krim pelembab
keadaan walaupun sejuk tapi dry ye dan amat tidak sesuai untuk kulit-kulit mulus macam uols
ketika tiba di Armsterdam, boarding pass aku telah tertinggal di dalam flight sebelumnya
aiyooo...mak cuak okeh...tapi perkara ini boleh di atas...
kalau jadi pada korang nanti, just pergi ke Help Counter dan diaorang akan print kan semula
kat Schipol Airport juga anda boleh check in sendiri...mudah dan pantas yerk
transit kami hanya beberapa jam sahaja kerana kami menyambung semula perjalanan menaiki Air France menuju ke Paris...
Parisss....here i comeee!!!!!oklaa kott...sampai sini dulu..nanti kita sambung laggi dalam edisi PARIS DAN LONDON yerk

Paris with love

Saturday, March 17, 2012

Holla,
I hapdet using my iphone. Just arrived in Paris. A little bit tired but really enjoying this trip by eurostar. It is fantastic train and journey along London to Paris. I really enjoy this vacation and it makes me explore new enviroment, culture and their civilization. Actually, i decide not to share much coz i'm really sleepy right now. I just update coz i really miss Malaysia already. I miss nasi lemak and teh tarik very much. Huwwaaa, it's make me loose my weight. Really???? Ekekekek dont believe it okeh. Coz i am still fatty but not too bad fat. Ekkeke...gud nite my blogreaders. Muaaahhhh from paris

Mak tak blh plak nak haplod gambooo...saboo yerkk!!!

Tungguuuu

Bonjour!!!!

Wednesday, March 14, 2012

Bonjour!!!!
I'm away for a while....
Having a great time with people who I loved
Hope this trip can make everyone joy
Forgot the sadness part of my life
Begin the new episode of my rest of life
Don't look back because it hurt you
I enjoy my life now
I know it not soo easy but I keep walking slowly
Learn to keep walking even sometimes I'm falling


Kiss n hugg from London...
I miss you, darling
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS