happy new year!

Monday, December 31, 2012















happy new year to allssss......

may 2013 will bring a lot of happiness, joy and prosperity
for those yang da tercapai azam tuh....congrates yaa
for those yang masih tak tercapai tu....all the best...bring forward jerk laa
entah2 mcm iols...da lupa apa azam tahun 2012 kan...dasar!!!

2.0.1.2
yup..tahun yang penuh debaran
debaran tak terucap gittew....
apa pun segalanya berjalan lancar
masih bersyukur kerana Allah masih beri peluang kat aku
peluang untuk terus bernafas dan mencari keberkatannya
pahit manis tu kan semuanya asam garam kehidupan
adakalanya kita tak sedar yang kita sebenarnya kuat
kuat nak lalui semua kesukaran dalam hidup
sememangnya kesukaran itu mematangkan diri kita kan
melalui liku-liku hidup amat mencabar dan getir
adakalanya buatkan kita lemah dan terasa diri putus asa
namun, pasti akan ada hari-hari cerah buat kita
laluinya dengan penuh kesabaran dik non...
iols pun tak sangka,,,iols sekuat ini
pernah menyayangi seseorang dalam tempoh masa yang lama
tapi kalau itu bukan jodoh saya..saya tetap akan akur jua
sesekali pasti teringat akan si dia...namun saya terus doakan yang terbaik buatnya
insyaAllah....pasti yang patah akan tumbuh dan yang hilang akan berganti
setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya
tahun 2012, saya rawat hati yang luka dengan bersama keluarga tersayang
itu adalah ubat terbaik kita sebenarnya
yaa, secara tak sedar akhirnya saya dapat jejakkan kaki ke Kota Paris dan London
ohemgi okeh....sapa sangka....siapa menduga
berada selama 10 hari kat sana cukup buat saya lupa kesakitan yang pernah saya simpan
dan sentiasa berazam untuk lupakannya dan mulakan hidup baru
Alhamdulillah...segalanya berjalan dengan baik...
moga ini keputusan terbaik yang saya buat
pilih jalan masing-masing merupakan sesuatu yang sukar
namun, redha dengan ketentuan membuatkan saya mengorak langkah sendiri
dan pada tahun 2012 juga, saya telah diterima untuk melanjutkan pelajaran
ini cecita saya, sentiasa cuba memperbaiki diri ke tahap yang terbaik  saya mampu
semester berlalu begitu cepat sekali, sekarang saya baru sahaja tamat semester II
insyaAllah, awal tahun depan saya akan melangkah ke Semester III
hanya ada setahun sahaja lagi saya akan mengenggam segulung Sarjana..
doakan saya kalian semua...
ini saja pengubat hati saya...pengubat bila sunyi...
bila saya sunyi dan terasa sendiri...buku merupakan peneman
saya akui yang saya bukan seorang yang rajin menelaah
tapi sejujurnya dialah peneman saya ketika mengharungi saat-saat sukar
Maha Besar Allah, mengatur perjalanan hidup saya
sehingga hari terakhir 2012 ini, saya masih dapat lagi mencoretkan entry ini


2.0.1.3
moga tahun akan datang ini memberikan seribu kemanisan
kejayaan yang pastinyaa....dan keberkatan di dunia dan akhirat
tahun ini juga merupakan tahun impian saya..aper?? nanti tiba masa akan saya kongsikan
moga segalanya berjalan lancar dan Allah memakbulkan doa saya
2013 juga merupakan tahun akhir buat saya...nak lengkapkan sessi pengajian
moga Allah panjangkan usia saya dan kedua ibu bapa saya
orang-orang yang menyayangi saya dan membantu saya selama ini
dapatlah mereka berkongsi kejayaan bersama saya nanti...ameen
selain itu juga, tahun 2013 ini diharapkan akan memberikan keceriaan berganda buat saya
insyaAllah...
adakah tahun 2013 ini, saya akan bercuti lagi??....ooooohhhh tak tahu lagii..
mana tahu pergi honeymoon kan..ekekekek aminnn
apa pun, buat kengkawan, moga tahun 2013 akan menjadi tahun terbaik untuk korang
kita tutup buku lama dan buka buku baru yang lebih baik
sesungguhnya, kita masih diberi peluang untuk perbaiki diri
saya doakan yang baik-baik aja untuk kalian semua..
moga ketemu lagi di tahun akan datang...sayonara 2012!

merdeka si hati gulana

Thursday, December 27, 2012

iols busy gile aaah sejak dua menjak ni
baru jer abis exam...mak aiiii stress okeh
bile da submitt all the assignments....
now...hati berdegup tunggu result
adakah kebabomm??..atau merundum
mak aiiii...siyes this semester, i am not soo confident
stuck at Research Methodology...why soo difficult aaahh!!!
anyway, just forget it for a while..okesss...no more fening2
ihsan dari Incik Google.......

uolss tengah bercuti ka?
syok kan bagi yang bercuti tuuu....
tapi iols ni masih meneruskan kerja seperti biasa
nak kata ghajin tu idak la jugak
tapi sebab pikirkan tanggungjawab la kot...*sad face*
time-time ni nak kena update all the task...whether done as planned or not
successfull or pending or unsuccesfull
mak stress tahap gaban bile server ampagas okeh
very the lembab tahap siput vavias!...
opss terkasar bahasa uolss...

korang tahu tak aper dalam pale iols sekarang ni
bestkan kalau dapat gi lepak2 kat spa
aiseeeeyyman....kalau lah mak banyak duit
kompom-kompom mak da pergi...
tapi uols jangan tak tahu..yang spa ni tak semestinya kita kena gi spa
kita boleh buat sendiri kat uma sebenarnya
kos lagi murah dan mudah jerk...
tapi kalau mampu apa salahnya lakukan kat spa kan
ini ler kalau ayat-ayat tak mampu...

iols bukan aper...
iols pernah buat facial kat spa seorang artis terkenal
malas la iols nak sebutkan saper tuh
then, dari segi harga memanglah 2x ganda..tapi pasrah jer laa
asalkan servis tip topp
tengokkan artis ni, memang cun gile laa...
doa-doa pas abis treatment kompom jadi cun cam tuh
(orang pempuan memang cam tu, nak cepat cantik ajer)
sekali tuh....alamak!!!>..siyes iols giler upset okeh
macam apa-apa jerk treatment dia...waduhhh!!!
sedeyyy sangat......takat macam tu baik aku buat sendiri
so, jangan ko hengat tempat exclusive akan bagi servis baek okeh

then, baru-baru ni
iols ada lalu kat satu kedai korea ni
sorry iols lupa namanya tapi kat area Sg Wang
tetiba gatal nak pergi survey masker...
so, tanya punya tanya, berkenanlah kat satu masker ni
aku ada tengok review dari bloggers lain
pasal nak buang white head..blackhead..skinhead ekekekek bagaiii
then aku cubalah yang sample kecik2...
masa aku cuba tu....ingatkan macam tak best
sekali tu....bila masker tu mengering....perghhhh
gilerr aa...macam ko sterika muka ko okeh
then, masa nak tanggalkan tu, bukan takat whitehead, blackhead
tapi aku rasa bulu roma sekali tertanggal
then, terbukti ianya menanggalkan whitehead and blackhead
aku rasa tak rugi beli mende alah tu...
aku nak snap pic selepas tanggal tu, aku tak sampai ati ekekek
aku  nak bgtahu nama masker tu pun aku tak faham tulisan dia
tapi nanti iols snap pic masker tu okeh...
step 1: semasa baru tepek kat kawasan dikehendaki
step 2: proses mengering yang sedang berlaku
tapi aku sapu satu muka..ekekekekek gile tamak haloba

hah, ini kalau muka da jadi blackhead....
so korang boleh lakukan sendiri kat rumah okeh..
very simple and ambil masa about 20 mins...

ini lah mende alah tuh, mak sempat google dari tenet...
tapi tak faham plak apa yang dia tulis tu

ini pic iols masa dok gewdiks2 pakai masker tuh ler....
ekekekekek sempat posing uolss...
*matapandangatassangat2*

sila jangan percaya keaslian photo ini
photo setelah diedit dengan jayanya..ekekekekek

perhatian..pls!

Thursday, December 13, 2012

sejak-sejak busy ni, asik nak sentap ajer mak tawu....*cemek*
aiilaaa....jaga perasaan sendiri lagi baik kan...
masa-masa stress ni jangan cari pasal...padah nanti *gengsta plak tuh*
biasala uols, hujung-hujung tahun ni banyak mende datang serentak
makin nak lari, makin lak datang memacam...
so sudahnya buat bodo senang....tak yah dilayankan sangat
nanti merana diri...ewahh macam bawa hati jerk gayanya

alhamdulillah, esaimen menunjukkan perubahan mendadak
setelah beberapa hari tido tak cukup
muka pun jadi cam sebel ajer...omg!
ada yang tanya kenapa dengan FB aku?
ahahahah FB iols nak deactivate kejap laa
malas nak layan sangat....tak de per pun
bukan sebab apa-apa yang kena mengena dengan hidup
ahhahahaha...itu jer penjelasan yang iols boleh bagi
lelebih simpan dalam ati....*libasrambutkirikanan*

















uols...korang selalu beralah tak?
maksud aku kalau korang gaduh sape yg akan beralah?
tapi korang perasan tak?..kalau kita selalu sangat beralah
orang akan amik kesempatan pada kita...kan?
orang pikir macam...buatlah aper kat kite..mesti kita akan beralah punyer..
tapi bila kita tak beralah, orang akan kata kita ego
ego tak bertempat laa...ego tinggi laaa
tapi dia tak sedar, kekadang tu, kita pun nak gak perhatian
dan rasa diperlukan, betul tak?...*naper tetiba tukar jadi serius nihh...*
kalau asik nak beralah ajer..macam rasa sakit hati gak kan
dalam relationship kan perlu ada toleransi...
toleransi tu penting sangat supaya ada rasa memerlukan antara satu sama lain
kalau dalam perhubungan cuma ada satu pihak jer yang berusaha
satu pihak lagi cuma duduk, tunggu dan lihat..
siyes, akan jadi hambar!!....tak sedap...pahit...tengik...semualah yg tak best
orang kata, jadi perempuan kena lembut hati...betul ker?
selalunya perempuan ni lembut hati...merajuk pun tetap fikir pasal buah hati
mulut cakap benci tapi hati tetap ingat...
beratus kali la dok belek handphone, kot2 ada sms memujuk...*aloo alooo tomey*
tengahmalam tersedar pun tetap cari handphone...kot2 ada sms kann?
tapi kekadang buat sakit ati jer..sebab orang buat tak kisah ..*menci tawu*
perempuan ni kalau merajuk, cukup dengan lelaki bagi satu sms jerk
tak perlu panjang berjela-jela...sebab perempuan mudah cair...
ko nak majuk lelebih pun bukan dapat aper...
lainlah merajuk sekali dapat kereta...pastu merajuk lagi dapat banglo
kalau cam tu aku merajuk hehari...aahahah sure kena tinggal
tapi lelaki kurang pada bab memujuk....
dia lebih kepada membiarkan jer kan...
susah bila Adam dan Hawa ada pemikiran berbeza
perempuan ni satu jer kehendak dia..iaitu perhatian...
cukup dengan sms tanya ..sihat ke?...makan ape?....sure okla dia
tapi lelaki tak macam tu...kadang-kadang tu bila da kapel...nak sms pun susah
kekonon ingat dalam hati....piirahhh!!!
perempuan dia lebih suka mende yang nampak...
tak perlu ko melutut bawa bunga bagai....*membazir jer wey*
tapi perhatian da buat perempuan tu sejuk hati dan gembira..
mahal ker sebuah perhatian tu?....sila jawab sendiri

oklah korang....
selamat bekerja dan selamat beramal
jangan nakal-nakal....




merapu......*duckface*

Tuesday, December 11, 2012

bersiaran di sebelah malam...
pelik tak?..pelik tak?....
saje jer rindu kat korang...tak caya?
kalau tak caya sudahh....cakap sekali ajer
iols tengah tension ni....dek penangan esaimen
biasalah budak sekolah kan suka buat kerja last minit
ahhhhaha betul tak?...betul tak?
masa ni la terkedek-kedek nak cari bahan
masa ni jugaklah nak demam
masa ni jugaklah nak jiwa kacau *ecehhhh...minta simpati le tuh*
sebenarnya buat part time ni kekadang tu nampak mudah
tapi hakikatnya payah...payah tahap kering ayak mata
mana dengan kerja harian...
mana dengan esaimen berlambak
nak kejar dateline, nak discuss dengan lecturer
nak itu nak ini lagi....arggghhh gugur selai selai rambut okeh
tapi ko kena kental, tak kental memang tersungkur
jangan jadi macam aku nih....buat kerja last minit
pastu nk expect dapat result gempak...memang tak la kann
kena plak perangai pantang buka buku
bukan pantang ape...asal buka buku jer tidoo
asal buka buku jer tido....sudahnya nak masuk muka surat 3 pun sebulan
kalau dulu boleh gak ko belajar reramai
pastu lapar kite boleh rendam maggi reramai
then, tido reramai...tu semua zaman kat kolej la kan
tegar nak studi sampai tak tido segala
result tak gempak pun...sebab masa tu pikir asal lepas aje
lom cite makan nasi bungkus lagi...
paling suka bila ada pasar malam
kire macam ada hari raya gitu...segala macam tok nenek makanan ada
yang penting mesti ada nasi lemak singgit dgn rangka ayam
masa tu da kire best da tu....
zaman study dulu sesimple jer tapi enjoy
betul tak korang...?
walaupun tinggal 10 hengget dalam poket tapi gigih nak gi lepak
kalau sekarang ni tinggal 50 hengget, nak masuk KFC pun segan
budak-budak sekarang untung kan...iye la zaman da berubah...
okla uols...ntah ape aku membebel agaknya ni
iols nak continue reading and writing
anyway, gud nite to all

p/s: to all readers, just leave ur blog add here...iols nk blogwalking der....!

miss you, mama *crying*

Monday, December 10, 2012

hi uolss....salammmm...bonjourrr....hellooo...*wah gile glemer aku  ni*
anyway..happy monday blues to all
mesti mood cam malas-malas kan...
tapi satu tips for monday aku nak bagi
kalau aku kan...macam ne nak buat mood membuak-buak
aku akan make sure isnin pakai baju feberet
atau baju baru...tapi takkan asik nak beli baju baru kan
korang caya tak yang bile kita pakai baju yg kita rasa suka
secara automaticly aura kita akan datang
confident level pun agak high laa...walaupun hadooo
kalau tak caya cer ko buat....cuba laaa kay

lately ni iols busy jerk
budak sekolah buat kerja last minit memang gini la gayanya
sudahnya stress tak bertempat..padan muka
tak lama lagi iols kena submit esaimen
then, prepare for final exam
sem kali ini agak tough laaa sikit...takleh nk score A semua
wahh, riak bin takabur ko kann..ekekekek sorry laa uolss
iols gegurau ajer...sasaran mesti kena tinggi kannn....
tak gitteww......*kelipkelipmate*

tahu tak...
hari ni iols rasa rindu sangat mak iolss
malam tadi pun mimpi kat dia
bangun-bangun tengok jam kol 2 pagi..
terus nangisss....huwaaaaaa
nangis sebab rindu kat dia laa..bukan sebab takut ekekekek

my lovely mom!..i love you forever...

nak share citer sikit kat uols...
citer ni pasal mama iols laa...
tapi janji jangan gelak okeh...janji tau...*tunjukjarikelingking*
mama iols ni superb sentisitif...nasib iols tak mewarisinya
pantang tersalah cakap sikit, sure dia membisu seribu bahasa
alaa..biasalah mak kita kan...sedih bila anak dia lawan cakap
tapi itu dulu kekeciklaa...tak matang
sekarang ni da besar, lebih banyak sabar dan sabar....
ini kisah berlaku beberapa bulan lepas laa...
masa tu aku memang busy gile kat opis
aku kan kerja sambil belajar...ekekekekke
jarang aku dapat cakap kat phone lama or pick up call
so aku tengok banyak misscall dari mama..
wahhh..dup dap dup dap ati ni
kot2 la emergency kann....
dengan semangat membara iols pun call mama

anak : assalamualaikum, maa...ada call angah ke tadi?
mama : aha, angah gi mana? call tak angkat...*suara sedih gile*
anak: ala ma busy sikit, tapi naper?...macam urgent jer *cemascemascemas*
mama: aha, urgent la jugak...ko cuba telefonkan uda (adik aku)..
anak: uda ada kat mana?...
mama: dia ada dalam bilik...ko suruh dia belikan kelapa, mama nak masak ni
anak: abis tu mama kat mana?...*tercengang kehairanan*
mama: mama ada kat dapur......*jawab tanpa rasa bersalah*
anak:...hah, ok ok.... *blur seribu bahasa*

hah, ko bayangkan betapa sensitifnya
padahal dok serumah okeh
dia ada kat dapur, adik aku ada kat dalam bilik
kalau hati dia terguris, tegar dia telefon aku nak soh belikan kelapa
masyaAllah......kencing manis aku dibuatnyaaa
oooo..korang gelak ehhh....
tapi itulah mama aku...dan aku la tempat dia citer masalah dia
kekadang tu kesian gak, bila aku tak banyak masa
dia call bila aku busy...aku cuma blh cakap sekejap
iyelaa...kita ni kadang-kadang terlupa pikirkan dia
dia dok rumah asyikla teringatkan kita
kengkawan da call mak masing-masing ke
bglah masa walaupun 10 minit untuk call mereka
selagi kita masih ada mereka kat dunia ini
itulah harta tak ternilai yang kita ada...*sedih plak*
ingatlah bahawa, setelah mereka tiada nanti, kita akan hilang berkat doa seorang ayah dan ibu
di mana, doa tersebut adalah paling mulia dan diterima Allah
insyaAllah, jika Ibu Ayah redha dengan kita, mudahlah hidup kita
mungkin, kadang-kadang kita penat, letih seharian di pejabat
tapi tolonglah, luangkan masa untuk mereka dalam sehari
dan jenguklah mereka selalu....

auww....sedih-sedih plak kite arini kannn....
nanti aku citer lagi apa mende-mende suweet pasal mama aku
ekekekek..korang tak suka tapi korang baca gak tauu
ekekeke..paksa rewlaaaa...*ada aku kesah*
apa pun...selamat bekerja uolss
jaga diri hiasi peribadi.....

رَبِّ اغْفِرْ لِيْ وَلِوَالِدَيَّ وَارْحَمْهُمَا كَمَا رَبَّيَانِيْ صَغِيْرًا

Ya Allah, ampunilah aku dan kedua orang tuaku, serta berilah rahmat kepada kedua-duanya, sebagaimana mereka mendidikku pada waktu kecil. Amin.
dari: http://akuislam.com/blog/doa/doa-kepada-ibu-bapa/#ixzz2Ebg6E5vk


assalamualaikum...have a great day!

durian dihatiku!

Tuesday, December 4, 2012

salam uolss....

wah, makin bersemangat iols berceloteh
sebab iols tengok ramai followers...alhamdulillah..*tadahtangan*
iyerla..ingatkan selama ni bersembang sorang-sorang aka syok sendiri *auuuww...malu*
macam mana weekend uols?
meriah tak hengat?...alhamdulillah
atleast kita masih mempunyai negara yang aman damai
berbanding saudara kita yang tido pun mata tak lelap
dok terfikir-fikir peluru berpandu jatuh kat atas kepala
seram uolss....tak terbayangkan akan ketakutannya kan

perghh...telan ayak mata liur okeh

hari ni iols nak bercerita pasal durian
wow....sedapkan..yummeh
peberet iols tau nih...
musang king laaa...D24 laaa...101 laaa...durian kunyit laa
memacam nama laa kan...
tapi sekarang ni musim da tak menentu
kalau dulu...hanya ada musim durian jer kita boleh jumpa durian
kalau tak de musim, memang telan ayak liur jerla ko mampu
iols masih ingat lagi, dulu iols siap jolok buah durian belakang uma
semata tak menyabo nyer nak makan
akal pendek lagi masa tuh....*jelir lidah*
ingatkan bila durian da kuning, boleh jolok and makan
ternyata silap okeh...ghupernye usaha menjolok durian amat merugikan
ko hengat, dengan kudrat seorang kanak-kanak ala-ala princess
amik galah panjang dan duduk bawah pokok durian
gigih jolok buah durian...omaigod!!!omaigod!!omaigod!!
*mulut terlopong*
nasiblah tak terhempap dek durian kan...kalau tak mesti da Jalannnn!!!
mende-mende adventure macam ni budak kampung selalu la explore
abis tu, mana ada game PS3, XBox, dan Astro lagi time tu
so, masa lapang kami hanya dipenuhi dengan kerja-kerja berfaedah ni laa
berfaedah ker...ekekekekekek
berbeza dengan budak sekarang...hiburan da melekakan kan...
so sebut jer apa tak leh buat sekarang ni...semua dihujung jari

laa ni, aku nengok hot plak 'durian crepe'
sana sini dok gebang pasal kesedapan durian crepe
alaa, lempeng warna warni berinti isi durian dan whipping cream
aku da gak cuba sekali....
hurmmm...dengar citer macam ohsem sangat
jadinya, perasaan membuak-buak nak mencuba
tapi bila sekali gigit terus kembang pipi okeh
agaknya tekak iols masih very the village kott
rasa cam ko makan tempoyak dengan lempeng plak
iols, masih suka durian yang original lagi kot
ori beb...ori tetap terbaekkk!!...curlasttt ko nyah.
tapi ada gak yang suka..sampai tak tido malam mencari durian crepe
citarasa masing-masing kan....
dan, aku gak pernah jumpa stoberi crepe, mango crepe, kiwi crepe
apa jer buah yang ko blh crepe kan...ko akan crepe kan
jangan buah keras crepe sudaah.....tampo laju-laju kang!

whatever it is,,, iols tetap terkenang-kenang pulut mangga
ko tahu kat mana port pulut mangga best tak?
kalau ada info la yerk...
port iols biasanya kat Suraya Tomyam, Kg Baru
sedozen mak blh makan sekelip mate *nampak beno nipunya*
ahahahahahhaha...muntah darah punya pelahap ni
tapi kat situ sedap babe....korang cubalah
aku promote bukan sebab aku sedara mara dia okeh!!>..
sekadar kongsi dengan kengkawan kat mana mknn sedap
ok kan?....






















tips pilih durian ikut cara iols sendiri
a. pastikan kulit durian tidak merekah...kalau da merekah nanti da berpeluh isinya..xbest

b. cer tengok tangkai masih bergetah atau tak..kalau da kecut berot tu..pls jangan pilih

c. duri durian masih elok...kalau da disimpan lama tu nampak kecut sikit

d. hijau tak bererti tak masak okeh....

e. korang jangan percaya sangat bile depa tunjuk durian da tebuk yang depa pegang..sebab selalunya sample memang diaorang guna durian terbaik...so jangan tertipu takat nak beli durian kampung, nak feeling2 isi D24...kekekekeke *selalu iols nak mcm tu, harga murah tapi kualiti tip top...dasarrr!!!*

f. durian berbentuk lonjong sangat sedap...durian jantung dan isinya kucing tido
lelain tu ikut mata korang laa...kalau mata da berkenan, tak sedap pun licin ekekeke

okbai...doakan iols rerajin update...sebab sekarang sangat busy dengan kerja dan kerja sekolah!
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS