gigi ke plastik?

Tuesday, January 22, 2013

assalamualaikum koranggg!!! (riak wajah ceria)
wahh..gitu...tenggelam timbul tenggelam timbul aku ni kan
kejap ada kejap tak de macam biskot chipmore plak...
tapi iols lagi comel dari chipsmore...(pitam)

result iols da kuar last monday
dengan penuh debaran iols membukanya
giler ngko...memula tak mo terima kenyataan gak
tapi sampai bile kan...ada orang kesah result ko ok ke tak?
ko boleh terima kenyataan ke tak?...
tapi siyes, this semester memang buat jantung iols
kekadang rasa nak berenti
ahahha gile drama ayat aku..kalau jantung da berenti,
alamatnya da jalannn da aku nih
tambah-tambah aku pulak emosi kurang stabil sekarang ni
ahahaha gini la jadi pempuan, ada jer yang tak kena ekekek
syukur alhamdulillah, result iols memberangsangkan
kalau last sem dapat straight A's
and this sem, a bit drop than last semester
anyway, gile syukur uols...biasa budak nakal macam iols ni
prof kat depan iols buat kelas kat belakang...ekekeek
jangan jadi macam iols okeh..no good
apa pun mak kena puasa for one day...*nazar katanya*

uolss...ada tak sesapa yang pernah pakai braces
kalau uols ada ikuti blog sabut mak ni,
uols mesti tahu yang mak pakai braces dulu

















then now, i've to maintain with retainer..
apa ke bende 'retainer' tu?..meh sini mak tunjuk sikit,,,
gini la ghuper retainer














<cer korang bayang kan mende alah tu dok dalam mulut ko>

kalau korang biasa dengar pakai braces itu menyakitkan
tapi pada aku pakai retainer lagi satu bebanan yang amat berat
ko bayangkan mcm ko letak plastik dalam mulut ngko
lelebih lagi buat aku yang makan tak tentu masa ni kan...
korang tak leh makan bila pakai retainer ok...hazabbb
ko sanggup ker dok jamah mata ajer...tidak ler temannn!!!
memula tu memang iols disiplin la gak
tapi lama kelamaan tu memang ntah memana aku letak
sudahnya, pas beberapa lama tak pakai,
sekarang retainer tu da tak fit ngan gigi aku
ohemmmgiiii!!!.....ini satu petanda yang tidak baik
then, iols pun contact pakar ortho iols yang kacak ittew
pas datang jumpa and diskas....
ohh tidakkkk...*tangan tekap muka*
mak kena bayar RM400 utk mende alah ituuu
tapi kali ni doktor bagi option kat aku
sama ada nak yang transparent atau yg besi
kali ini aku pakai yang transparent...agak mudah sikit laa
so pada kengkawan yang da buka braces tu
tolong jangan jadi macam aku
disiplin sikit okeh...kalau tak nanti kena buat baru, duit pun terbang
tapi siyes, pakai retainer memang menyusahkan bagi aku
bile aku tanya doktor ortho tu
sampai bila aku kena bergelumang dengan bende asing tu?
korang tahu dia jawab aper....for the whole life....
ajer giler la kann....*terbeliak biji mata*
macam pakai gigi pelesu plak......
yang ni contoh retainer yang aku baru buat
cite-cite ni bagi yang pakai braces tu faham la kot
korang yang tak pernah tu
mesti tak faham ntah apa2 aku bebel

<ini contoh yang baru>








sorry lah hanya gambo hiasan,
malu plak aku nak tayang gigi kuning aku tuh
nak riak pun takat gigi ala-ala buat malu jer kan...
so, moral of the story, sayangi gigi anda!!!
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS