kelas da mula...

Sunday, February 24, 2013

assalamualaikum uols....
sihat ker?..
weekend-weekend ni sure korang akan busy dengan aktiviti memasing kan...
ape-ape pun uols kena jaga diri okeh...
iols mcm biasa lah, this weekend da busy dengan kelas..
alhamdulillah, pejam celik pejam celik
dah masuk semester tiga yer...tak sedar rasanya
seolah-olah seperti baru jer daftar semalam...
kekadang rasa tak percaya jugak boleh berjaya sampai ke tahap ini
perit jerih nak lalui setiap dugaan tu
sedikit sebanyak mengajar kita erti kematangan
untuk kali ini, iols nak lebih fokus
nak achieve a good result
weouls kalau result dapat B- tu dah kire teruk
wallawey, bila part time student ni memang payah
mana dengan kekangan kerja lagi
esaimen pun buat last minit...ohemgiii!!!
insyaAllah...jika ada usaha dan izin Allah...semua akan  berjalan dgn baik
doakan saya ye kawan-kawan...
rasanya macam baru jer semalam suara mama membebel kat aku
seperti baru semalam tinggalkan alam persekolahan
masa sekolah lagi aku ni jenis tak berapa makan saman
tapi dari segi akademik, takde lah benak sangat
cuma aku lebih pada masa enjoy jerk..
keputusan SPM aku pun tak berapa nak membanggakan
walaupun tatkala itu aku adalah pelajar harapan sekolah
tak dinafikan pengaruh rakan sebaya amat kuat kala itu
keseronokkan adalah perkara utama
jiwa remaja lah katakan
masa tu mana nak fikir sangat pasal pelajaran
bila nak exam baru nak buka buku
bangun lewat malam buat-buat rajin
tapi aku percaya dalam hidup kita kena ada cecita
aku bercita-cita untuk ubah nasib diri
kekuatan itu telah berjaya bawa aku kini
tanpa cita-cita kita takkan ke mana-mana..
aku melangkah dari setapak ke setapak
alhamdulillah...aku rasa puas bila mama dan ayah
bangga dengan apa adanya aku sekarang
iols pun percaya uols semua mesti ada cecita kan?
so kita kena berani nak realisasikannya
mungkin kita pernah jatuh
supaya kita akan rasa bagaimana peritnya
dan kita akan lebih berhati-hati dalam mengorak langkah
namun, kita kena sedar dan sentiasa kena beringat
bahawa kehidupan kita ini untuk akhirat juga
so, kenalah seimbang pencarian kita
moga berkat Allah itu sentiasa ada pada kita
InsyaAllah....


Opsss...Lelaki

Tuesday, February 19, 2013

hi uolss...lama tak bebel-bebel..bergurau senda kan...
biasalah mood tak berapa nak ummphh untuk update blog..
busy sikit dengan kerja-kerja harian...plus kemalasan berganda
moga-moga uols semua baik-baik belaka okeh
sapa yang rasa tak baik sangat tu....gi laa klinik...
makan ubat....tak lama lagi kan kita nak cuti
sooo, kalau sakit nanti tak meriah cuti kite kann..tak gitu?
mood awal-awal tahun baru ialah beli baju baru?
ahahahha amacam menarik tak mood iols?...*matapandangatas*
mestilah nak beli baju baru..kena tukar sesikit baju tu
tapi ingat okeh...tak semestinya baju tu kena mahal
asalkan ia berpadanan dengan kemampuan cukuplah
kang, bergadai plak semata nak membeli baju mewah..
koser tauuu...biar papa asalkan bergaya....bergaya ker??
kekadang tu tak perlu mahal, cukup asalkan pandai gayakannya
beli kat pasar malam pun tak semestinya tak menarik tau
pada aku..kena pandai pilih tu penting
sebab kekadang tu brand tak penting sangat, asalkan selesa kita pakai
tapi kalau ada lebih kemampuan tu, apasalahnya
kita kena gak bagi rewards pada diri sendiri
takkan kita da kerja cam nak pengsan, tapi baju lobang2 plak
walaupun memang ada trend lubang2 okeh..ekekekekeke gasak ko laa
nak lubang kat mana sekali pun, janji tak susahkan orang kannnn...
kekadang tu, bila kite terlalu taksub dengan fesyen pun payah
tetiba macam clown lepas show plak kan...tak sesuai dik non
berfesyen tak salah asalkan kena gayanya
jangan kompiden sangat sampai malukan diri sendiri
mowtif aku membebel ni, aku nak share ngan korang sikit
cer korang baca dulu conversation kat bawah ni...

Lelaki Itu :
You, I nak singgah Pasar Payang (Terengganu) ni...U ada ape2 yang nak tak? (aaiii...pucuk dicita ulam sedulang mendatang la kan...tanya lagi nak ke tak nak?...ekekekekke)

Wanita Ini:
Hurmm...ye ke?...Boleh gak laa beli tudung dengan baju kelawar yang cantik2...(kat Pasar Payang kan banyak mende-mende ni..sure lawa-lawa)..

Lelaki Itu :
nak yang macam ner?...warna aper??....(banyak soklan untuk memperincikan barang-barang permintaan)...

Wanita Ini :
 ....warna pink la...atau U cari yang cantik-cantikla..i tak kisah (dengan niat nak memudahkan kerja dan misi pencarian)

Lelaki Itu :
...okla kalau cam tu...

Selepas 20 minit kemudian....

KRINGGGG!!!!!KRINGGG!!!

Lelaki Itu :
...U, nah nih cakap dengan kakak kat kedai..(sambil bagi telefon kat akak tu)

Wanita Ini :
...*kebilkebilmata*....ooo ehhh??...(buat ape tanya sepuluh soklan kalau suruh aku cakap ngan orang kedai niiii)..

Pastu lagi best....

Lelaki Itu :
.....cer U on Viber....video call lagi senang, u boleh pilih sendiri mana u suka.....

Wanita Ini :
 ...PITAM!!...APTB





(kesian depa dok menunjukkan kat aku tudung mana yang dok berkenan...haiilaaaa)

Korang sedar tak?.....lelaki ni jarang confident dengan barang yang di pilih untuk pempuan
kita ni kaum perempuan, biasanya lebih menghargai barang-barang pemberian dari yang tersayang
tak kisah laa....kalau pun tudung tu berupa topeng otromen sekali pun
tapi jangan buat naya laa..ko belikan topeng otromen pastu konfident cakap tudung fareeda
tolak tepi jenama atau mahal murah laahh...
tapi rasanya asalkan ia cantik pada pandangan mata si Lelaki, kompon perempuan akan pakai
sebab, dalam ati perempuan ni mesti ingat
"...oh mesti dia suka aku pakai tudung ni sebab tu dia beli"...
bukan saja tudung tapi apa sekali pun barang laa...
sebab perempuan ni nak menghargai..
apa pun terima kasih gak laa bagi lelaki yang ada usaha nak membeli ni
lagi sedehhh,..ada lelaki yang langsung tak kisah
nak beli....bagi duit then pilihlah sendiri...kire oklah sebab bagi duit
ada nan hadooo pun ada yer..tapi claim gf serupa makcik kantin
hampagas la kannn...
nak gf cantik kenalah invest sikit.....sesekali bagilah hadiah
tak salah pun bagi hadiah bebila masa..tak semestinya besday jerk
apa yang korang bagi tu pun untuk orang yang kita sayang gak kan
tapi iols rasa uols semua dapat bf dan hubby yang baik dan memahami kan
so, appreciate it yaa.....
ada ke tak pemberian dari yang tersayang bukanlah satu ukuran
ikhlas itu penting dalam relationship....
jangan harap balasan kerana setiap perbuatan baik akan dibalas baik
oleh itu, jaga diri hiasi peribadi *tetiba*

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS