ikan 3 segi

Thursday, March 14, 2013

Assalamualaikum korang...

buat aper tu?
iols takde nak hapdet aper sangat
cuma sajer jer nyebok-nyebok nak update
ekekekek...kire nampak sangat macam kurang kerja kan
lately ni, memasing (kengkawan rapat) semuanya busy
iols everyweek penuh dengan kelas
mana ngan tutor, mana ngan extra kelas
kalau tak pandai tu tak tahu la nak kata
sememangnya this semester quite tough for me!
tapi macam biasa la, masih bule berasmara dana
aku heran laa, kalau bab mende-mende mengarut
lambat betul nak bosan
bila tang buka buku, baca jurnal...asik ngantuk ajer mata ni
haii laa...Tuhanku, berikanlah aku kekuatan..ameen
bila sampai masa nak submit
mulalah migrain laa, demam lah, selsema lah
masa awal-awal semester, buat dunno ajer kan
inilah simptom-simptom kemalasan berganda kann

tapi kan korang, mak nak share
mak sekarang da rajin masak
sukalah kan masak bila ada orang puji sedap
ahahaha tak tahu dalam ati sumpah seranah
huhuhu kalau masak dengan penuh kasih sayang memang sedap
tak kire laahhh masak aper..walaupun telor dadar ajer
aahahahaha....masukkan rencah-rencah kasih sayang tu penting
iyerla, korang bukan nak bagi sapa makan pun
perut korang sendiri dan mereka yang sewaktu dengannya laa
tapi kan, iols ada masalah satu jer
dari kecik sampai tua bangka ni, iols tak pernah siang ikan
ikann..hah ikann....apatah lagi siang lembu
ayam tu pass la gak sesikit sebab beli da siap potong
ekekekeke..aci tak?
zaman sekarang ni semua da ready made kan
sampaikan bawang pun da siap kupas kulit...
tak de laa ngko nak bengkak-bengkak mata kupas bawang
menciii tauu...dedulu kena kupas bawang
paling tak blh bla....kena kupas kulit kunyit...
mak aiii...3 hari tapak tangan kuning
dedulu kekonon nak bajet artis sangat kan...kelass ko jah!
sebut pasal siang ikan kan?











aku ada kisah sedih dengan ikan ni
masa tu aku ada niat murni nak goreng ikan untuk akak aku mkn
sebab iols tak makan seafood....jeng-jeng-jeng
time tu parents tak de kat uma
so bila buka esbok (peti ais), ada ikan selar kuning
ikan selar tu bukan beso sangat kan..cotet jer laaa
pastu dengan kepakaran yang tak seberapa tu
ditambah pula dengan usaha murni ni..
aku siang ikan tu...tetiba bila lepas siang ikan tu..
aku tengok ikan tu bertukarrr, alamak!!
rupa ikan bertukar menjadi 3 segi ngko...
mak panikk!!!...abis hilang kepala ikan dan ekor
itulah tahap paling cemerlang yang iols lakukan
sampaikan akak iols confuse apa yang aku goreng
ikan atau lego kah?....ekekekekek
sejak dari itu, aku memang tak sentuh ikan langsung
dan tambah lagi mudah bila ikan beli kat pasar suda siap dipotong
so, senang bila kawin nanti...ekekekkeek
kalau boleh terus siap masak sekali
tapi aku takut laki aku lari plak kang ekekek
so, kengkawan memana yang perempuan tu
kita kena pandai masak
walaupun tak sedap, kita kena selalu mencuba
insyaAllah, lelama kompom terer..
nak tambat hati suami kena tambat selera dia dulu yer
auuww, cite pasal kawin pulak kan..
ini pesanan ikhlas dari iolss...

baju dah ketat?

Thursday, March 7, 2013

pergh tajuk tak hengat...
kalau korang terer cuba teka, kenapa baju mak ketat?
ahahah betullll....ketat sebab da gemuk yerk
bukan baju mengecut,
baju da kecik...tak de maknanyaa
sedo diri laa yang berat tu da bertambah dari sepatutnya
tidakkkkk!!!
uols tahu tak, ape perkara yang paling dibenci wanita?
(tangankatbahumatapandangatas)
perkara yang paling tak disukai sama ada didengar atau dilihat
ialah GEMOK okeh....pergghhhh rasa macam tak de hari esok
ahahahahahaha (tapi masih tak berenti mengunyah)
tips bagi kaum lelaki nak memujuk wanita..
cer ko puji dia da kurus atau badan dia solid molid
walauu punnn macam tong gas kan....
kompom, tak sampai 5 minit perempuan tu akan senyum
tapi ngkorang agak2 laa...
kalau betul macam planetarium negara ko nak kata macam tabung haji
itu da kategori menghina tuuu...takut korang makan penampo plak
eheheheheheh...so pepandailah suai padankan dengan ayat dan subjek yer


















tadi masa kat toilet opis,
biasalah toilet opiskan ada cermin besor macam almari uma
cermin kat uma, cuma cukup-cukup nampak muka jer
so baru perasan, mak aiiiiiii
osemnya tumbesaran aku sejak dua menjak ni
hati senang?...yess....
makan banyak?...yes..(dah tu nak claim kurus lah)
tak de exercise?...of coz yes!
huhu..pakej lengkap untuk seseorang yang berusaha meningkatkan berat badan
nasiblah parking kereta kat opis ni agak jauh dari opis
kalau tak memang tak berjalan laa gamaknya
mau parking keta depan pintu..memang galak laa naik jarum penimbang tu

tapi kan..aku rasa faktor umur pun mainkan peranan
(ayat pujuk diri sendiri...ahahahahah)
sebab, kalau nak diikutkan tak de la aku ni kuat makan sangat
malam memang makan jenis ringan2 di mata aku laah ekekeke
aku memang jarang makan nasi bila waktu malam
kekonon diet atkins bagai...mak tak tahan noks..
gila kau kalau toleh kiri kanan makanan lazat belaka
orang gile jer tolak..sesilap orang gile pun gile selera nak makan
kalau tak makan nanti...sakit ( ahahah alasannn!!!)
pada masa sekarang ni, kalau boleh tak mo la sakit kannnnn
nak sihat...cantik...segar bugar....aminnnn!!!


















so sekarang, resolusi aku nak turunkan berat lagi 3kg jerr
tolong laaa wahai berat...3kg jer...tak banyak
ada tak cara nak kurus tapi tak nak diet...
(kelip-kelipmatabuntang)
memang dasar laa kan....
mak tak mampu nak beli SDII kee..FelinaIncloss ker
mahal nokss...lebih baik mak beli baju baru
tak pun mak bayar duit kelas tutor mak yang mahaiii ittewww
soo sekarang ni mak rasa la kan
mak nak avoid makan nasi laaa...(jangan percaya sangat statement ini)
mak nengok kawan mak tu, diet carbo
perghh...sebelum kawin dalam masa 3 bulan leh reduce about 5kg
fizzfairussfuyoooo laa kannn...
gile ko tak nak turun 5kg...mak cuma nak 3 kg jadi 2 minggu jer la kann
ekekekekekkeke.....
apa-apa pun, pada mak, mak nak badan mak sihat
dalam usia penghujung belia remaja ni, kita nak start alert ngan healthy
jangan pandang remeh okeh.., kite kena jadi orang yang sihat
so, kena rerajin kawal makanan kita
kalau ada masa tu buat aktiviti riadah sekerap mungkin
sapa ada basikal tu, hah, gi laa kayuh 5 km sehari...(pitammm!!)
kalau tak de tu, sila jalan kaki jer ok...jalan kaki sambil cuci mata
so bonus kat situ sebab dalam 2 dalam 1..eekekekek sempat lagi ko kann
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS