salah ker?

Thursday, May 9, 2013

salah ker??
wah tajuk ngko memang saspen kan?
semalam iols gi tapau lunch kat kedai mamak
sementara tunggu mamak tu masak
iols dok la layan handphone
dari penjuru mata iols terperasan yang ada mamak dok sengih2
eh..takkan nak ngurat aku plak (nada syok sendiri)
atau....diaorang ingat aku kembar aisywara rai kot...(muka eksyen)
tapi aku tengok diaorang tak tengok aku
yang aku perasan diaorang cam ngumpat casing handphone aku
hurm...iols dapat rasakan diaorang mentertawakan casing hp iolss..
tapi salah ker?......
ok jer kot bagi aku casing ni...
sesekali nak kelihatan comel tak salah kot??
apa tua sangat ke aku pakai casing ni??
atau, depa ingat aku pakai hpone adik aku ke....
aiilaa....aku ni dengan mamak pun nak sentap! (jelingan maut)
walaupun aku tak paham apa yang diaorang speaking
tapi dari nada-nada dan lenggok suara tu aku tahu
depa memang ngumpat aku...
gile terer dari nada dan lenggok aku bias memahami
*tutupmukalarilajulaju*
pas makanan siap, aku terus bla..
sempat lagi aku pandang 3 orang mamak yang tersengih-sengih tu
sah, diaorang kutuk casing aku...ko tungguuuuu!!!!
korang nak tengok tak?...
janji jangan gelak okeh...
 

taraaaaaa!!!!






ok jer kan...
tengok orang lain pakai comel ajer
bajet laa orang pakai comel dan ngko pun pakai comel lah?
pitammmmm!!!!!

malang tidak berbau

Wednesday, May 1, 2013

hi kengkawan....
awat buat muka pelik....tak suke ker iols rajin update
tak suka tak per laa....tak jadi laa update...ekekekke
inilah jadi kalau rajin sangat duduk depan komputer
sementara tunggu idea nak buat assignment datang
jengok-jengok blog, pastu gatai tangan nak menaip
walhal, menaip esaimen lagi baguih kan,...dasar pemalas!!!
chill babe....5 minutes break okeh!

tadi kite belek-belek gambar dalam handphone
pastu ternampaklah gambo keretaku yang eksiden ittew
eksiden ke apa eh nak cakap....tapi tak la teruk
manjer-manjer jer dia gurau tapi bisa merabakkan poket laa
kasar gak gurau tu kan...
tapi syukurlah sebab tuan badan nya selamat..
tiada patah riuk semua...
syukur Ya Allah.....cuma ke'trauma'an jer 3 bulan

kejadian ni berlaku dekat area uma jerk...
masa tu agaknya kepala tengah mamai baru bangun tido
tambah pulak bulan puasa kan....mood raya da bermain-main
korang bayangkan lagi 4 hari nak ghaye.....
masa tu kite tido uma akak kita
so bangun pagi tu, teruslah start kereta nak balik uma utk sesiap gi kerja
masuk-masuk kereta, terus start engine....
then kawasan tu memang cam turun bukit
masa tu kelajuan cuma 11km/j jer...*slow kan? *
pastu masa aku nak masuk simpang depan surau
tetiba aku tekan break, break keras...*ajer gile panik mak*
ghuper2nya aku tak buka lock kat kaki.....
masyaAllah...dengan lafaz Bismillah aku redah jer la apa yang ada kat depan tuh
aku sempat paut stering utk langgar pagar TNB tepi jalan tu
kalau tak memang aku turun bukit dan masuk ke gaung...
masa tu nak kata aku panik tu pun iye gak
tapi aku da abis pikir da time tu
itu jer option yang aku ada...nak turun bukit menjunam atau langgar pagar
pastu, aku start tengok kereta aku dikerumun orang
wahhh, retis sekejap okeh...
malu nak keluar pun iyer gak...
kebetulan handphone tak de bateri....tidakkk!!!!
aku cuma sempat call akak aku untuk datang tempat kejadian
abis depan kereta semua patah...tayar pecah...nasib lampu okeh
then, petang tu aku decide nak towing kereta ke muar
sebab semua workshop tak nak terima kereta tu
dan tak kan siap before ghayer
selepas aku berdrama kat workshop...hanya workshop kat muar jer sanggup
petang sebelum hari raya aku dapat semula kereta tu...alhamdulillah

aku yang kebingungan...ekekekek huwaa ranapp okeh!

tips-tips untuk korang yang mengalami kemalangan (sekiranya tidak cedera)
a. check anggota badan anda sekiranya ada mengalami pendarahan atau kecederaan. jika masih boleh bergerak, matikan enjin dan keluar dari kenderaan bersama-sama barang berharga dan pergi ke tempat selamat...tak yah sesebok nak angkut semua barang..selamatkan mana penting ajer.

b. make sure handphone anda ada bateri, dan hubungi ahli keluarga terdekat dan berada berdekatan lokasi kemalangan. minta bantuan sekiranya lokasi mudah diakses oleh orang lain....dan hubungi pihak berkenaan yang dapat membantu....maklumlah kaum wanita ni insan lemah...jadi kekadang tu panik terlebih

c. sementara menunggu bantuan tiba, rakam photo lokasi kemalangan bagi memudahkan anda membuat laporan polis kelak...cehwahhh....padahal nak wasap-wasap kat kengkawan kan ekekekeke

d. jangan mudah panik dengan apa yang berlaku..tenangkan diri anda dan buat tindakan yang betul...namun sekiranya anda mengalami kecederaan yang serius, sila dapatkan rawatan yang selanjutnya...

itu tips aku leh kongsi berdasarkan kemalangan aku laa..tapi pas dari pada tu, siyes babe, memang cam phobia gak la sikit, driving pun cam teringat-ingat...alhamdulillah, ini menjadi pengajaran pada aku...sentiasa pastikan kenderaan berada di dalam keadaan selamat dan kawal kenderaan anda mengikut kelajuan yang ditetapkan.

Note : Pandu cermat jiwa selamat!


semangat PILIHANRAYA 13

yooo...sana sini kirii kanan lihat bendera
mood-mood raya...pilihanraya dah mula terasa
kot-kot ada yang da rasa awal-awal lagi kot
mana tahu da turun bantu orang berkempen kan
wahh..kelass ko bersemangat...mak suke okeh
mende-mende macam ni pun bukan selalu berlaku pun kan?...
lima tahun sekali akan berlaku
so kalau ada yang turun padang tu, baguslahh
bantu mana yang perlu untuk memastikan kelancaran PRU13 ini

ini adalah kali kedua aku akan mengundi...
korang tak yah nak sesebok kire umur aku plak
ekekekek umur sekadar angka jer.(ayat kaberline)
tapi kali ini senario agaknya agak sengit
semakin kita diambang 2020 ni kan..
jadi adalah tanggungjawab kita memastikan pilihan yang tepat
memilihlah calon yang dirasakan sesuai
bukan sebab dia handsome ke..kacak ker...muka macam laki korang ke
apa yang penting wawasan dan pilihan tersebut membawa kepada kebaikan semua
alamak, boring eh citer pasal politik?....
sekarang ni sana sini politik
switch on tv politik, suratkhabar politik, youtube pun iklan politik
huwaaa......tensi tau takkk!!!...
bersabarlah yerk...sebab da tak lama pun kita akan mengundi
undi anda semua penting untuk negara (perghh ayat wakil rakyat tuh)
berkempenlah secara sihat..
sakit kepala kot nak baca macam-macam mende yang tak sepatutnya
buat malu jer, belajar nun tinggi melangit tapi berfikiran seperti itu..cetek sekali
biar siapa pun yang bertanding, kita sebagai rakyat perlu bijak memilih
tak perlu lontarkan cacian, makian dan hinaan tanpa usul periksa
tanpa kita tahu kebenarannya, tak pasal-pasal kita akan terlibat sama
tapi iols tengok trend sekarang seperti tu, makin hebat dapat menjatuhkan orang
makin mereka rasa diri mereka hebat....sangat tak sesuweiii kannn...
apa jua berita atau khabar yang didengar harus dinilai sebaiknya
rakyat kini bijak untuk berfikir dan membuat penilaian

rasa-rasanya ada juga yang da mula balik kampung
sempena 1 Mei 2013 iaitu hari pekerja ni kan...
ramai laa orang berpusu-pusu ambil peluang untuk pulang ke kampung
meriah jalan raya okeh...siyes macam nak raya
memasing pakat amik cuti panjang
iols macam biasalah...masih dalam proses menyiapkan assignment
kudrat ini seperti meronta-ronta untuk direhatkan
owhh tidakkkkkk!!!tolonglah cepat sikit abis belajar....*cemikmuka*
so, sila pastikan kenderaan anda berada di dalam keadaan selamat...
tak mo lah dengar berita-berita tak menyenangkan menjelang hari mengundi nanti
semoga selamat pergi dan selamat balik dan mula bekerja seperti biasa

kali ni iols masih mengundi di Johor
daerah mana??...biarlah rahsia
maybe for next election, akan tukar ke tempat baru
hopefully!!!.....

jom kita layan gelagat-gelagat ini...(sumber: youtube)
sangat kreatif depa-depa nih kan...ekekekekek
layannnn!!!
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS