Hawaiii....Part 2

Tuesday, November 18, 2014

korang sihat?..cehhh...muncul-muncul tetiba tanya soalan tu
mesti sihatkan...sekarang musim hujan, jangan main hujan okeh
nanti demam kang susah plak
kita nak sambung cita pasal Hawaii
ahahah citer da basi pun tapi totap gak nak cerita

Berlatarbelakangkan Waikiki Beach!!

Hawaii ni sama jer cuaca macam kat Malaysia
Panas tetapi berangin...
lebih kurang macam Batu Feringgi
tapi Hawaii sangat bersih dan bersih dan superb
too many butik best-best kat sana..
selain korang cuci mata dengan mereka2 tepi laut
korang leh cuci mata dengan butik-butik berjenama
wahh, kelas ko jah!!
kat sana setakat nak orang pakai bikini, tak de nak leleh air liur
dah tahap puas tengok naked-naked nihh...
tak de nak heran pun....
tapi nak jumpa yang bertudung memang payah
ada pun seketul dua itu pun jarang...
nak jumpa orang Arab pun payah kat sini
mungkin depa tak minat Hawai kott...
tapi Hawaii penuh dengan orang Jepun...
kekadang sampai terasa seperti di Jepun pun ada..
so sesapa yang nak hanimun memang sesuai gi Hawaii
auwww...teringat plak saat-saat manis kat Hawaiii...
Kalau korang berkesempatan ke sana..
ni kat Waikele Premium Outlet...semua sale!
tak cukup tangan menyambar kan...tapi tu iklan jer ekekeke
Plssss.ss...jangan lepaskan peluang ke Waikele Premium Outlet
mak engkauuu harga diaaaa...memang lencun peluh kuar
memang murah sangat....kebetulan masa aku datang tu 
adalah Hari Colombus kat sanaa...gilee ko murah
sale 80% untuk Coach, Kate Spade, MK dan memacam lagi
ko sediakan jer duit yang adoo tu...ekekeke
memang rugi jika lepaskan peluang...
dari naluri tak nak shopping, terus bertukarrrr
memacam butik ada kat sana..asal sanggup kaki tu melangkah jer
poket pun kena amik kire gak yer..ekekekeke
mau bergadai plak kang nak balik ekekeke

Wakiki Beach, Honolulu Hawaii, USA
masa aku kat sana, aku tinggal di hotel di sekitar Waikiki Beach
pergh...pantai paling famous kat dunia nii
kat sana kol 6 pagi da terang..kol 6 petang da gelap...
kerja aku kat sana adalah masak dan merayap jer
bila siang husband aku gi kelas..aku plak merewang
kat sana kena jalan kaki jer gi memana
tambang teksi gila mahal...yang ada pun naik bas jerk
disebabkan hotel kami dekat dengan semua tempat
so lebih mudah kami jalan kaki, selain dapat cuci mata, dapat sihat
kat sana aku sangat kagum dengan sifat kesabaran mereka
mereka terlalu menjaga 'pejalan kaki'...
kalau depa nampak uols nak lintas jalan
dari jauh depa da berhentikan kereta depa
cer kat sini korang buat...kompom kena hon, tak pun langgar jer
berbeza sangat environment mereka kat sana
mereka juga sangat menghormati orang lain
iyerlahkan...industri pelancongan merupakan salah satu industri utama mereka
so layanan kenalah tip top kan..
Banje selfie sikit ekekekekek!
aku puji sikap pekerja-pekerja butik kat sana
serius aku puji..berbeza dengan pengalaman aku kat sini
cer kat sini ko masuk butik class-classs..kompom diaorang pandang atas bawah
agak-agak korang ni mcm berduit dia layan baik..
agak-agak nan hadooo memang pandang sebelah mata jer kan
tapi kat sana..memang sangat tip top
ko masuk butik class-classs ni memang layanan terbaik
tanpa mengira bangsa dan ko orang kaya ke tak...
sampai kita plak rasa mcm tak sampai hati...
dari mula ko masuk butik sampai ko keluar butik
tak kira lah beli atau tak...memang senyuman dan keramahan mereka
contoh lain aku amik...
kalau setiap kali kita masuk lift...dan berjumpa orang dalam lift..
mereka akan greet you....alohaaa (hello)
dan menjadi satu kemestian korang kena buat macam tu
kalau tak nampak sangat peghakkk!!!....so aku pun terikut2 gaya macam tu
cer kalau kat sini..masuk lift terus tengok muka orang masam jer..
nak bagi salam pun takut..betul tak?
jom jogging.....jogging kena ada gaya gak ekekeke

 sementara ada masa kat sana
petang-petang lepas hubby abis kelas
terus sesiap gi jogging...depan hotel jer ada Canal Running Path
ramai orang akan beriadah kat sini
mak jemah bukan nak lari sangat..cuma nak amik angin jer laa
ekekekekek....bukan selalu dapat ke sana kan...
so kena gunakan saat indah tu utk explore semuanyaa
mak jemah tetap menten tanpa peloh....cik abe jer peloh nyimbah-nyimbah
dah tak tahu nak citer aper...
korang just layan jer gambar-gambar kat bawah tu...
nanti ada masa dan ketika aku share lagi cerita kat sana kay!

best ice cream...Godiva Chocolate Vanilla...aummm

sesambil shopping, sesambil posing!

korang tengok..bunga-bunga kat sana pun sama macam ada kat Malaysia kan...
moga ketemu lagi....i'll be back soon!


 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS