I'm freeze at Den Haag

Thursday, November 26, 2015

hari ni hari ketiga saya ada kat sini
cuaca kat sini sejuk sangat bagi orang-orang yg tak biasa macam saya ni
sekarang ni tengahari suhu sekitar 7c ....sejuk okeh
nak keluar bilik jalan-jalan pun tak de mood
tapi semalam saya sempat gak berjalan kaki
iyerlah kan hehari terperap pun tak best gak
so sajer melawat kawasan sekeliling
masa keluar tu cuaca cantik sangat
ada cahaya matahari walaupun sejuk menyengat
so confident laa kan jalan kaki sesorang
kotlah ada jumpa starbuck ke coffee bean ker
stailo laa gak dapat hirup kopi dalam kesejukan
alamak, sampai ke sudah tak nampak kedai
mungkin saya yang tak pandai lagi kot
tapi The Haque ni memang boring sikit
ala-ala Putrajaya aaa, sebab main town dia kat Amsterdam
so The Haque ni mcm cool giler...semua opiss
tambah plak winter ni kedai tutup jam 6 petang yer
winter kan siang pendek..kol 8 pun macam kol 6.30 pagi Malaysia
petang plak kalau kol 5 petang tu da golappp
so bila dah cari-cari kedai tak jumpa
patah balik semula ke hotel
nak jadikan cerita, hujan turun secara tetiba
hamekk koo....nak lari mcm pelik sebab semua orang cool jer jalan dlm hujan
ahahhahaa ahkak pun acting cool gak laa padahal collddddd
korang bayangkan suhu dalam 6-7c pastu kena hujan dan angin
erm..memang menempah penyakitlakan namanya
balik bilik terus selesemaaaa
huwa...tak sanggup okeh....telan gak ubat yg bawa tapi mcm sama jerk..
doakan ahkak cepat sembuh yer...nanti nak jalan-jalan payah klu sakit
bye semuaa...assalamualaikum
mekasih sudi baca blog ahkak yg update ikot mood ni eheheheh


Amsterdam....Part 1

Wednesday, November 25, 2015

Assalamualaikum....
Apa khabar semuaa..diharapkan sihat hendaknya yer
Sebenarnya dah lama nak update entry2 baru tp disebabkan kat opis dah kena block utk update blog so nak harapkan update kat uma tu kekadang tak sempat gak sebab kerja-kerja umah lain
Ahkak bersiaran dari Amsterdam ni iolss. Nampak tak ahkak sayang sangat kat uolss ahahha
Kat sini baru jam 7:59pg. Tp masih gelap mcm 6:30 waktu malaysia. Sebabkan winter so malam agak panjang...

Bagi yg bertanyakan soalan mcm mana nak masak kurma tu nanti ahkak jawab kay.
Xleh nak hentam kromo (betol ke macam tu) jer..ahkak masak dulu then ahkak share kat uols
Terharu okeh ada yang comments dan bgtahu feedback masak paprik tu. ahahha padahal baru sayu resepi jer kot ekekeke

Nanti ahkak update lagi pasal trip ke Amsterdam dan beberapa trip yg tertunggak tu utk share dengan uols semua. Senang korang buat panduan kalau korang nak gi nanti kan.
So jaga diri tau uols semuaa. Stay tune and I'll be back soon to update you more 😍😍😍

burger oh burger dimana kau

Wednesday, September 9, 2015

hi uols..
lama tak update blog ni..
tenggelam timbul memanjang
sejak dua menjak payah nak upload entry ni
memang memanjang hilang ajer laa

saje nak share dengan uols
sekarang ni ntah kenapa mood nak makan burger meluap-luap
tekak ni asyik teringin nak makan burger ajer
sekarang ni burger da banyak pilihan kan
korang gi jer la memana kedai burger
tu diaa....tak muat masuk mulut burger dia
tapi mak prefer burger kampong tau
ntah la naper suka burger kampong
sebab lagi feel kot...

BURGER BAKAR ABG BURN


burger ni aku makan kat Burger Bakar Abang Burn
kedai dia ada kat Food Court Sungai Ramal tu
kat area situ ada gak Satay Willy
satay willy pon terbaik gak korang
beratur kalau nak membeli tuuu
berbaloilah dengan beratur tu sebab rasanya yang sedap
kira puashati lah
burger ni pon sedap yang amat...
daging dia tebal dan aduhaiii telan ayaqlioq gaklaaa
tapi sekarang ni da memacam jenis and brand burger ada
so memang mudah nak cari cuma kena dengan tak jer dengan selera korang kan

FLAMINGRILL BURGER




















kat sini pon port terbaik jugak...
kedai ni aku tengok baru jer buka kat area bangi tu
landmark dia belakang PKNS Bangi
korang akan nampak kedai ni besar
selain jual burger, ada gak noodle boat
wow....sedap mak tuaannnnn
semangkuk RM1.80 tapi kompom korang tak cukup semangkuk
mangkuk dia kecil comey..so kompom 4 mangkuk baru puas
ahahahhaha....dengar mcm banyak jer kan
harga burger kat situ pon tak de lah mahal sangat
tapi memang puas hati
roti lembut, daging pon sedap dan tebal
pendek kata memang terbaiklah...
mungkin kedai tu boleh memperbanyakkan lagi menu dia kot
masa aku datang tu macam baru jer buka..
so mana tahu tak lama lagi dia ada banyak menu kan?...

CLASSIC BURGER by FUEL SHACK




















serious not bad burger kat sini
nora bagi 4 bintang okeh
kebetulan masa tu aku amik Blue Cheese Beef BUrger
tekak aku tak baper minat Blue Cheese ni sebab masam mcm keju masam
alahai tekak orang kampung la katakan
mana leh makan mende pelik-pelik kan
tapi aku suggestkan Classic Burger dia memang sedap
harga pon berpatutan laaa
sesekali nak cuba burger leh lah try kat Fuel Shack

SUBWAY

ok ini kategori bukan burger
tapi mirip-mirip burger
syok sebab uols leh pilih sendiri flavour yang uols suka
hentam la nak letak apa pun
ehehehehe kecur air liur tgok banyak pilihan
dan pada masa terdekat ni diaorang buat promotion tu.a.
subway kedua yg korang beli dapat 50% diskaun
perghhhh...gile ahh
beli jangan tak beli...memang berbaloiiii
cheese meleleh okeh!
sso apa tunggu lagiii...jom kitaaaa


ingat tauu...50 hari sahaja!!!!
jangan lepaskan peluang ini kengkawan




New York Part II

Thursday, August 20, 2015

Assalamualaikum semua
Lamanya rasa tak update blog
Since masa tak banyak, so banyak mende tergendala
Tapi kesayangan-kesayangan saya mesti setia menunggu
Entry tentang saya ke New York pun da basi kan
Tapi takpe, saya nak cerita juga
Nak kongsi pengalaman dgn uols semua
Bukan niat nak membangga tp manalah tahu boleh membantu
Masa selama 9 hari kat sana mmg dimanfaatkan dengan baik
Tp awal dua hari tu saya tak berani lagi keluarkan sorang diri
New York berbeza dengan Hawaii
Saya lebih selesa ketika berada di Hawaii
Dari segi kemesraan orang-orangnya hinggakan persekitaran
Pendek kata kat Hawaii saya lebih rasa selamat
NY bandar Metropolitan, so orang serata dunia ada kt sana



Oh ya...tempat palig happening pon ada kt NY
Times Square memang happening gilerrr
Bersesak-sesak nak berjalan sebab mmg tempat tumpuan utama kalau kat NY
Apa yg ada kat Times Square? Erm..banyak lampu-lampu
Ada banyak skrin-skrin besar...port lepak yg best utk remaja2
Bagi mak mak budak mcm saya ni, dok memerhati jela
Kat sana senang nak cam jalan, dia pakai Street or Avenue
Senang cite korang kena hafal nombor street korang
Then just follow je building2 kat situ dan takkan sesat laa
Bangunan kt sana semuanya pencakar langit
Memang tak yang rendah-rendah...semua kena donggak kalau nak tengok
Masa saya kat sana, pukul 5 pagi da terang mcm kol 7 kt Malaysia
No wonderla mat saleh leh jogging sebelum gi keja kan
Memang cool sangat okeh kat sana



Kesempatan kat sana saya gunakan utk gi shopping
Alamak, bukan shopping sangat pon
Tp mmg wajibla pergi outlet terbesar di dunia
Woodbury Common Outlet!!!!...gile ko besaqq sangat
And, harga mestilah murah belaka
Menetes ayaq idong ok. Tak caya pergilaa
Perjalanan dr Manhattan ke Woodbury Common ni dalam sejam lebih gak
Lebih kurang dr Kolumpo ke Melaka laa mcm tu
Bayaran dalam 40usd sekepala. Mahaiii kooo
Pi awal pagi then balik lewat petang
Korang kata lama???bile da kat sana memang tak sedar okeh
Tgok2 jer dah petang tp barang byk lagi tak tengok
Haaa....boros sangat bunyinya tu kan
Kalau bernasib baik dpt extra diskaun lagi
Tp harga tak diskaun pon dah holeh buat korang sengih kambing ehehhe




Kat negara mat saleh ni diaorg memang suka jalan kaki
So memang tabik spring la sbb kat sana aku pon berjalan kaki gak
Sekali sekala tu naik subway...one trip 2.75usd
Tak kirelah korang nak gi jauh mana pon
So map subway tu leh install dlm hp korang
Then macam biasalah kena ingat street mana korang nak gi
Then tgok station yg korang patut berhenti
Memula tu pening gak nak faham warna dan nombor2 train
Tp lelama tu okla walaupun meraban2 gak
Kebetulan masa kat sana saya ada geng
Isteri sorang diplomat tu teman saya berjalan
So leh la lepak2 kat Central Park..famous tempat ni utk shooting filem
Tp saya tak pusing habislah. Tak larat sbb besar sangat
So mmg ramailah orang dok piknik or melepak kat sana
Kami pon ala-ala gak laa dok bawah pokok perati orang ehehehhe
Memang cool babe...hijau dan tenang jer rasa
Central Park ni kalau kat London mcm Hyde Park laa

saya tak dapat nak kongsikan banyak pic...takut meluat plak nengok kang
so, sipi-sipi jer ahkak banjer okeh
jangan kata akak tak payung plak


oklah,,nantikan update dilain hari yaa...assalamualaikum




Tiket Surprise ke New York!

Tuesday, June 16, 2015

assalamualaikum kawan-kawan...
sorrylah sebab entry tunggang terbalik...
actually dah lama dah nak update ni 
lama simpan kat dalam draft
so kite kasi keluar semuanya yek

nak cerita macam mana sebenarnya aku leh sampai NY ni
percutian yg tetiba kekdahnya okeh
mana tak nya, hanya dapat notis sehari setengah
gile nak prepare gi New York
macam nak gi bercuti ke Penang jer kan
tapi nasiblah masa tu takyah prepare over sangat
aku dah tahu lama yang Cik Suami akan gi New York
tapi bak melukut di tepian gantanglah kan
mengharap belas kasihan orang nak bawa ke tak
ahahahahha....sedih shangat kan
tapi tetiba masa balik lunch aku dapat email dari travel agent
dalam email tu mengatakan tiket aku ke NY dah confirm
rupa-rupanya En Suami sesenyap redeem point enrich and belikan tiket aku
ohh hemmm giiii.....New York aku datangggg!!!
Visa aku tak perlu buat sebab Visa aku expired 2024
kan aku pernah buat masa gi Hawaii aritu....
so leh la terbang ke US anytime...yahuuuu
Ya Allah gembiranya tak terkata okeh...
cuti pun amik last minit..nasib En Boss baik hati 
selepas aku ceritakan kisah tetiba nihh...



















nasiblah time sekarang ni kat NY dah masuk summer
so leh la pakai baju yang kita pakai kat Malaysia ni
kalau kena musim sejuk, mau laaa kejang-kejang kaki kan
bila dengar New York..pergh melonjak kegembiraan aku
NY adalah salah satu tempat idaman aku 
malam tu tido tak lenaa okeh...sesiap packing semua baru tido-tido ayam
macam masa kita kecik-kecik dulu, asal tahu esok nak jalan jer mesti
tido asyik terbangun dan tengok jam kan?...kan?...kan?
so hari yang di tunggu-tunggu pun tiba laa
malam sabtu 6 Jun 2015 jam 11.30 malam kami berlepas ke London
merasalah naik Airbus 380, gile beso kapalterbang tu (jakun sikit okeh)
perjalanan ke Heathrow, London amik masa lebih kurang 13 jam lebih
then, kami transit selama 5 jam sebelum memulakan perjalanan 8 jam lagi ke NY
jauh okeh kengkawan....21/22 jam perjalanan baru sampai
suhu masa kat London tu masih sejuk dalam 5c...tapi masa kami sampai kol 5 pagi
dah cerah macam kol 7 pagi waktu Malaysia..tapi sejuk

masa transit di Heathrow, London, muka pun penat suda..
sejuk-sejuk ni coffee jerlah yg best





















bila tiba di NY, hati gumbira rasaa....dapat jejak kan kaki ke kota idaman aku
sapa tak gembira kan....thanks hubby!
so tiba jer di Airport JFK, New York kami da flat gile
minta pemandu singgah kat market yang ada jual brg2 utk kami masak
tekak melayu, haruslah cari nasi kan...
so, driver bawa ke Chinatown, kat situ segala macam ada...
so beli barang-barang basic and balik hotel masak...
heaven woo pas dapat nasi tu..
baru leh tenang tidoo dengan aman damainyaa....

Pemandangan dari atas kapalterbang..Yeah NY aku datang




















oklah kengkawan,
nanti iols update lagi kay
soo stay tune okeh...
leh share apa yang menarik kat sana...

dugaan kami

Tuesday, April 21, 2015

setiap dugaan yang datang dalam hidup kita
pasti akan ada hikmahnya
tak kiralah sama ada kita suka atau kita tak suka
dalam tempoh beberapa minggu ni
banyak betul dugaan buat kami
ada berita yang mengejutkan
Ahad lepas bertarikh 12 April 2015
lebih kurang jam 2.00 petang
saya terima panggilan tentang pemergian
arwah atok (ibu kepada ayah ) saya
kami panggilan atok gak walaupun perempuan
berita ini amat mengejutkan kerana nenek tak sakit
amat mudah pemergiannya
tapi amat mengejutkan buat kami semua
tapi kenalah redha kerana ini ketentuannya



















Allah lebih sayangkan atok
dan buat pertama kalinya
aku mengagahkan diri untuk bersama-sama untuk mandikan jenazah
sebelum ni masih tidak ada kekuatan
tapi kali ni, rasa nak berkhidmat untuk atok buat kali terakhir
kami beramai-ramai memandikan jenazah atok
wajah atok nampak tenang dan bersih sekali
moga atok tenang di sana
Alfatihah buat atok...




















balik jer dari kampong di muar
anak buah kesayangan plak admitted kat KPJ Shah Alam
cianlah bila budak kecik-kecik masuk spital kan
tambah plak mak sedara dia ni memang tak leh tengok jarum
aduhaiii, ngilu jer rasanyaa
so lama gak la si Isha ni admitted..
bertapa laa mama dia kat hospital 11 hari
bila ada masa terluang tu datang gak lah menjengok
so now baby da sihattt
da aktif macam biasa..yay!





















lepas jer baby Isha discaj
mak mertua pulak dikhabarkan admitted
masyaAllah dugaan betul buat kami sekeluarga
and now keadaan Mak da getting better
so far lung infection almost cure
but still under medication by specialist
Mak admitted kat Seri Kota Specialist, Klang
pas balik kerja memang tak tengok aper
terus ke hospital untuk jengok Mak
masa ni lah dia perlukan sokongan dari anak-anak
so sejak beberapa hari ni, alhamdulillah keadaan mak bertambah baik
selera makan mak juga baguss
ada sikit tenaga, kalau tak mak tak de selera makan
doakan Mak saya sihat seperti sediakala okeh
dan moga dugaan ini dapat mengeratkan hubungan kekeluargaan kami



 buat korang
jangan lupa jaga kesihatan okey
byee!!!


Ho Chi Minh City lagii............

Thursday, April 9, 2015

















saja nak habaq kat hang
last week saya ke Ho Chi Minh City lagi
gilaa kan...
tapi kali ni kami pergi berjemaah
bawa keluarga sekali
so memang seronoklah bila dapat gi reramai
disebabkan ini kali kedua
makanya, da biasalah dengan tempat di sana
tapi kali ni banyak belajar sikit
kalau sebelum ni tak tahu kedai makanan halal mana murah
kali ni kami da berani explore sikit
cuma rasanya tu tetaplah tempat sendiri sedap
untuk isi perut tu bolehlah
yang penting kena pastikan halal makanan tersebut

kali ini kami menginap di Halo Hotel, District 1
hanya 3 minit sahaja jalan kaki ke Ben Thanh Market
so dont worry lah sesat ke apa ker
memang korang kuar-kuar hotel terus nampak
pintu belakang Ben Thanh tu..so just masuk jerr
hotel ni tak de lah hebat sangat
tapi boleh lah menampong kami
sewa hotel semalam dalam 45usd
korang-korang semua kat sana hotel guna USD yerr
bab hotel ni biasanya bergantung kepada bajet korang
mungkin ada yang lebih bajet, boleh amik yang best sikit
tapi di sekitar Ben Thanh tu banyak hotel yang menarik
cuma masa kami nak booking tu dah tak de kosong

percutian singkat kali ni
fokus kepada shopping baju raya katanya
tempat yang kami sempat lawati adalah Mekong Delta jerk
Chu Chi Tunnel kami tak pergi sebab ada kanak-kanak
takut mereka penat nak berjalan...
gi Mekong tu memang menarik laahhh
semua excited naik rowing boat depa
kesian kalau tengok sebab makcik tua-tua dok mendayung sampan
kalau korang gi sana, jangan lupa bagi tips kat diaorang tau
sebab diaorang ni orang susah...
sekali trip mendayung tu dalam bape sen je upah mereka
perjalanan adalah dalam 15 minit juga...jauh okeh
kita akan dibawa menyusur anak sungai Mekong tu..
best gilee sebab dapat merasai sesuatu yang baru
untuk pengetahuan korang, trip ke Mekong ni lebih kurang 390,000 vnd
kalau usd tu lebih kurang 18-20usd sahaja
perjalanan dalam sejam lebih dari Bandar Ho Chi Minh
dan masa yang diambil untuk semua aktiviti ini adalah sehari
so petang gak la korang akan sampai ke hotel semula
tapi kalau gi korang mesti cuba tauuu
menarik sangat...
jom layan gambar!!!









kat HCMC gak leh dapatkan Karipap, DOnut dan Kuih Bingka Ubi yang sedap, boleh dikatakan hehari kami tunggu akak ni datang jual kuih.  Kuih dia tak de beza dengan rasa kat Malaysia lah...kalau nak dapatkan mende ni, korang kena berada atau menginap kat area SiagonPink 2 Hotel atau Silverland Hotel..area-area tu akan banyak kedai makanan Halal....

Resepi : Sambal Hiris

Wednesday, March 18, 2015

hari ni saya nak share resepi paling mudah & ringkas tapi sedap
tak caya, balik nanti cubalah buat
memandangkan saya juga bekerja
waktu nak memasak tu agak terhad
kekadang tu da balik rasa malas menjelma
perut pulak lapar dan minta diisi
so saya sharekan masakan mudah dan sedap
korang makan dengan nasi panas memang terbaik
bahan-bahannya juga amat mudah didapati kat dapur kita
maklumlah kekadang tu time nak masak lah semua habis kan
jom kite masak resepi ni....



















SAMBAL HIRIS

Bahan-bahannya;

Segenggam ikan bilis (ikut suka nak berapa banyak)
Sebuku bawang merah (besar) dihiris
Sebiji kentang (dihiris)
Lada Besar ( dihiris)
Lada cili 6 biji (dihiris)
Sebiji tomato (optional)
Minyak masak 2 sudu besar
Sedikit garam


Cara memasak

1. Semua bahan-bahan hendaklah dihiris terlebih dahulu dan ikan bilis hendaklah digoreng garing.
2. Panaskan sedikit minyak masak dan masukkan kentang yang telah dihiris.  Gorengkan sehingga kentang lembut.
3. Masukkan ke semua bahan-bahan di atas kecuali ikan bilis dan kacau sehingga bahan-bahan tersebut sebati atau layu sedikit.
4.  Selepas itu, masukkan ikan bilis dan tomato juga digoreng bersama-sama bahan-bahan yang lain.  Kenapa perlu masukkan ikan bilis lambat bagi mengekalkan keranggupan ikan bilis tersebut.  Tambahkan garam bagi menaikkan rasa dalam masakan anda.  Dalam masa 2 minit matikan api dan boleh dihidangkan.

Makanan ni kalau dimakan dengan nasi panas memang terbaik....
Sekian, resepi ringkas untuk wanita bekerjaya macam kita ni
Tak sampai 10 minit masakan da siapp
Selamat mencuba kengkawan....muahh

Jom lepak Dataran Putra

Thursday, March 12, 2015

Assalamualaikum semuaa
aku tanya apa khabar...kekekeke
jaga diri tau sebab sekarang ni musim panas
rindu plak nak mengomel dalam blog
kali ni dapatlah curi-curi masa sikit nak update
(macam konfiden jer ada  yang baca)
kali ni saya nak share sikit dengan korang
sesapa yang tak tahu nak gi bawa anak-anak main-main
leh datang ke tempat ni
memang happening tempat ni, sesilap haribulan memang tak de parking
especially bila hujung minggu
berduyun-duyun yang datang ni utk beriadah
korang leh sewa macam-macam mainan kat sini
macam basikal yang saya naik tu, RM10 utk 20 minit
tapi korang leh nego laa, kalau diaorang baik hati dapatlah 25-30 mins
so korang leh la pusing-pusing tawaf kat Dataran tu naik beskal tu

abaikan sekujur tubuh debab di situ...
rata-rata orang yang saya sembang masa kt sini
bukanlah dari penduduk sekitar
tapi mereka datang dari Hulu Langat, Puchong, Shah Alam
dan kawasan-kawasan sekitar termasuk Seremban dan KL juga
yang paling seronok biasanya kanak-kanak la kan
kita yang dewasa ni tumpang sekaki jerr

tengok tu...enjoy kan naik basikal
dapat keluarkan peluh, hati pun senang
kat sini bukan jer ada basikal
tapi korang leh naik scooter jugak
naik scooter bateri jer tak perlu kayuh-kayuh
korang press and tekan brek jerr
tapi awas tauu sebab terlalu ramai umat 
so jaga-jaga takut terlanggar

tengok tu, ada roller blade jugaa
yang ni sewa RM10 dan main sampai penat
kalau yang tak pandai tuu, memang lumat tulang tongkeng
mana taknya, asyik jatuh memanjang
tapi ada gak yang saya tengok gigih bermain
walaupun jatuh bangun melebihi dari tapak berjalan
ekekekekeke seronok tauuu...
kalau utk baby-baby plak, boleh naik kereta yang control tu
parents leh control kereta tu jadi tak delah kereta tak bergerak
makanan dan minuman juga ada dijual
makanan ringan cam naget, burger, rojak buah
dan aiskrim punya banyakk
saya kompom korang akan suka tempat ni
tapi bebaru ni saya dengar akan bertukar tempat
cuma tak pasti jadi ker takkk
kalau korang nak ke sini
landmark nya adalah Masjid Putra jer
kat depan tu laaa tempat niii
biasanya diaorang akan mula dalam jam 6.00 ptg
dan akan tamat lebih kurang jam 1 pagiii
sooo, apakata kita jumpa di siniiii
sesiapa yang rasa nak piknik pun boleh
bawa tikar dan makanan jerk
tapi make sure lepas tu kena buang sampah di dalam tong sampah
kebersihan kenalah jaga kan...
selamat berliburrrr..daaaa

SILK SHAWL

Wednesday, February 18, 2015

Assalamualaikum Kengkawan,

Saje nak mencuba promosikan barang baek nih
Silk Shawl yang sangat cantik dan harga menarik 
sempena harga pengenalan uols...
jom layan kat sini
kalau berkenan jangan sesegan wasap saya yaa
jom cuci mata...harga tak mahal cuma RM90.00 
postage macam mana???
harga tu termasuk postage okeh!..
suka tak???

High quality silk scarves to win, 100% pure silk, light and agile feel soft, tactile skin-friendly and comfortable, moisture permeability, map colors, rich in visual hierarchy, highlighting the high quality of the atmosphere fresh pastel colors, easy to match, 196X133CM Large elegant scarf

GREEN
Length: 196 cm x 133 m


BLACK


NUDE

SAPPHIRE

PLUM

WHITE

YELLOW

Korang yang berminat boleh wasap saya kat no ni yer...
Serius buyer only!!
0122300710 Miss RM

simple weekend

Monday, February 16, 2015

monday blues ker harini..
masih tercari-cari mood nak kerja yer
korang biasa tak kalau hari isnin jer mesti liat nak bangun
tapi sabtu dan ahad atau hari cuti, pepagi mata da tercelik
memang saje je kan mata tu...hishhh
bila hari isnin jer macam kelam kabut gile bangun
mula la pagi tu nak pikir pakai baju aper
matching tak tudung dengan baju
ok tak warna baju tuu..sebab apa tauuu
sebab baju pun memainkan peranan penting
tak caya korang cuba pikir2...
kalau korang pakai baju baru dengan korang pakai baju lama
ada tak beza? kalau korang jawab tak de tu
memang kategori tak de perasaan le tuu
eheheheheheh

weekend saya kali ni penuh mcm selalu
kalau tak de aper pun memang saya reka-reka bagi ada
tapi itu pun kalau tak kepenatan mengemas rumah lah
almaklumlah kita bekerja ni, weekend lah nak mengemas
dan membersihkan apa-apa yang patut

kebetulan tanggal 14022015 merupakan hari lahir abah mertua saya
so da pakat reramai nak celebrate sesama
seperti yang dipersetujui kami celebrate kat Ana Ikan Bakar Petai Bangi
makanan kat sini memang terbaik
tapi sayang, saya tak sempat nak snap gambar banyak
leka berceloteh, jadi tak sempat nak ambil gambar
seronok dapat jumpa reramai ipar duai
macam-macam ragam ada...
tapi makanan kat Ana Ikan Bakar Petai ni memang terbaik
abis licin dikerjakan mereka...saya tak makan seafood so tak de la sangat
pada sesiapa yang nak mencuba bolehlah datang ke sini
utk tempahan pun boleh call no ni 0192069631 Pak Su
so senanglah korang tinggal datang makan jer...

tengok ikan-ikan kat situ memang fresh
korang leh pilih dan minta diaorang masak
kat sini top ikan bakar petai laa...terbaik rasa dia
selain ikan, ada udang, ketam, sotong jugakk
harga pun agak reasonable laaa

dalam pada celebrate birthday ayah mertua
celebrate mereka-mereka yang birthday dalam bulan Februari juga
so my sis in law ni pun bulan Februari...
gembiranya muka dapat hadiahh..ekekekekek 

inilah keluarga bahagia kami
nasiblah tempah awal kat sini
kalau tak memang tak dapat seat sebab kami ramai
service kat sini agak laju jugak
so tak de la lama sangat kami menunggu


A.H.A.D

hari ahad memang hari bermalas-malasan
tapi pagi tu kami ada hal sikit
jadi kena gagahkan diri jugak utk bangun pagi
so disebabkan kena bangun pagi
lepas jer abis hal kami kat Shah Alam tu
kami pun terus pekena nasi kandaq Sithique kat depan Sogo KL tu
tempat ni kalau sebulan tak datang memang mengigau
kemain berselera lagi makan walaupun panas terik

Lepas jer isi perut...tak tahu nak buat aper
nak masuk Sogo kompom orang ramai sebab awal bulan
dan nak Chinese New Year ni kan
jadi kami pun layan buskers kat depan Sogo KL tu
not bad laa korang
eheheh sesekali bersantai macam ni ok gak kan
lepas satu buskers, datang plak buskers yang lain
ada tu buskers yang istimewa
macam Caliph Buskers tu
suara diaorang leh tahan sedapnyaa
leka sekejap melihat mereka buat persembahan
tengok depan Sogo tu pun da ada perubahan
lebih selesa dan sesuai untuk mereka pamerkan bakat mereka
orang yang melihat pun leh tahan ramai ttuuuu















da hampir kol 6 petang
kami pun beransur pulang
sekian sahaja aktiviti ringan kami
cukuplah untuk luangkan masa untuk orang-orang tersayang
minggu ni saya cuti memasak...ekekekek
memasak pun kena ada mood gak kan..ekekekek
nak banjer gambar satuuu....
nah!!!

























































bye byee!!!....
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS