SILK SHAWL

Wednesday, February 18, 2015

Assalamualaikum Kengkawan,

Saje nak mencuba promosikan barang baek nih
Silk Shawl yang sangat cantik dan harga menarik 
sempena harga pengenalan uols...
jom layan kat sini
kalau berkenan jangan sesegan wasap saya yaa
jom cuci mata...harga tak mahal cuma RM90.00 
postage macam mana???
harga tu termasuk postage okeh!..
suka tak???

High quality silk scarves to win, 100% pure silk, light and agile feel soft, tactile skin-friendly and comfortable, moisture permeability, map colors, rich in visual hierarchy, highlighting the high quality of the atmosphere fresh pastel colors, easy to match, 196X133CM Large elegant scarf

GREEN
Length: 196 cm x 133 m


BLACK


NUDE

SAPPHIRE

PLUM

WHITE

YELLOW

Korang yang berminat boleh wasap saya kat no ni yer...
Serius buyer only!!
0122300710 Miss RM

simple weekend

Monday, February 16, 2015

monday blues ker harini..
masih tercari-cari mood nak kerja yer
korang biasa tak kalau hari isnin jer mesti liat nak bangun
tapi sabtu dan ahad atau hari cuti, pepagi mata da tercelik
memang saje je kan mata tu...hishhh
bila hari isnin jer macam kelam kabut gile bangun
mula la pagi tu nak pikir pakai baju aper
matching tak tudung dengan baju
ok tak warna baju tuu..sebab apa tauuu
sebab baju pun memainkan peranan penting
tak caya korang cuba pikir2...
kalau korang pakai baju baru dengan korang pakai baju lama
ada tak beza? kalau korang jawab tak de tu
memang kategori tak de perasaan le tuu
eheheheheheh

weekend saya kali ni penuh mcm selalu
kalau tak de aper pun memang saya reka-reka bagi ada
tapi itu pun kalau tak kepenatan mengemas rumah lah
almaklumlah kita bekerja ni, weekend lah nak mengemas
dan membersihkan apa-apa yang patut

kebetulan tanggal 14022015 merupakan hari lahir abah mertua saya
so da pakat reramai nak celebrate sesama
seperti yang dipersetujui kami celebrate kat Ana Ikan Bakar Petai Bangi
makanan kat sini memang terbaik
tapi sayang, saya tak sempat nak snap gambar banyak
leka berceloteh, jadi tak sempat nak ambil gambar
seronok dapat jumpa reramai ipar duai
macam-macam ragam ada...
tapi makanan kat Ana Ikan Bakar Petai ni memang terbaik
abis licin dikerjakan mereka...saya tak makan seafood so tak de la sangat
pada sesiapa yang nak mencuba bolehlah datang ke sini
utk tempahan pun boleh call no ni 0192069631 Pak Su
so senanglah korang tinggal datang makan jer...

tengok ikan-ikan kat situ memang fresh
korang leh pilih dan minta diaorang masak
kat sini top ikan bakar petai laa...terbaik rasa dia
selain ikan, ada udang, ketam, sotong jugakk
harga pun agak reasonable laaa

dalam pada celebrate birthday ayah mertua
celebrate mereka-mereka yang birthday dalam bulan Februari juga
so my sis in law ni pun bulan Februari...
gembiranya muka dapat hadiahh..ekekekekek 

inilah keluarga bahagia kami
nasiblah tempah awal kat sini
kalau tak memang tak dapat seat sebab kami ramai
service kat sini agak laju jugak
so tak de la lama sangat kami menunggu


A.H.A.D

hari ahad memang hari bermalas-malasan
tapi pagi tu kami ada hal sikit
jadi kena gagahkan diri jugak utk bangun pagi
so disebabkan kena bangun pagi
lepas jer abis hal kami kat Shah Alam tu
kami pun terus pekena nasi kandaq Sithique kat depan Sogo KL tu
tempat ni kalau sebulan tak datang memang mengigau
kemain berselera lagi makan walaupun panas terik

Lepas jer isi perut...tak tahu nak buat aper
nak masuk Sogo kompom orang ramai sebab awal bulan
dan nak Chinese New Year ni kan
jadi kami pun layan buskers kat depan Sogo KL tu
not bad laa korang
eheheh sesekali bersantai macam ni ok gak kan
lepas satu buskers, datang plak buskers yang lain
ada tu buskers yang istimewa
macam Caliph Buskers tu
suara diaorang leh tahan sedapnyaa
leka sekejap melihat mereka buat persembahan
tengok depan Sogo tu pun da ada perubahan
lebih selesa dan sesuai untuk mereka pamerkan bakat mereka
orang yang melihat pun leh tahan ramai ttuuuu















da hampir kol 6 petang
kami pun beransur pulang
sekian sahaja aktiviti ringan kami
cukuplah untuk luangkan masa untuk orang-orang tersayang
minggu ni saya cuti memasak...ekekekek
memasak pun kena ada mood gak kan..ekekekek
nak banjer gambar satuuu....
nah!!!

























































bye byee!!!....

Cendol terbaek toqq!!

Wednesday, February 11, 2015

dah lama tak update blog ni
tenggelam timbul la tuan blog ni
bukan ape, bila da banyak kerja terlupa ada blog
bila kat uma plak tak fokus nak update
balik uma da berkejar memasak atau mengemas
beginilah rutin harian wanita bekerja ye tak?
kali ni saya nak share ngan korang
tempat makan best dan leh la korang cuba
kot-kotlah ada datang ke tempat ni

korang pernah dengar tak IOI City Mall
bagi kaki shopping sure tahu punya
baru gak buka dalam hujung tahun lepas
besar mall ni...mengah nak berjalan tau
tapi ada kedai yang belum buka lagi
kalau da buka semua kompom meriah tak henggat
ada ice skating bagi yang hebat berskating leh cuba
size olimpik katanya, tapi saya tak pernah lagi mencuba
selain tu, ada District13, yang ni remaja-remaja leh la
bagi ahkak yang da golongan belia ni kureng sikit
tapi apasalahnya mencuba kan
tapi kalau korang nak tahu
tempat makan kat dalam IOI City Mall ni
memang banyak dan menarik gilee (fuyoo)
saya ni tekak melayu laaa, barat tu tak baper sangat
saya recommend kalau korang nak makan cendol
leh cuba kat Penang Chendul di IOI City Mall
perghh....pejam celik pejam celik kesedapannya
ABC pun tak kurang hebatnya okeh...
dan jangan lupa pekena mee kari kat situ
memula kuah warna putih tapi pas tu korang kena campur sendiri
paste yang dia da letak kat hujung sudu dalam mangkuk tu
tranggggg!!!...kuah bertukar kale oren...dan rasanya mak aiiii
gile babaaasss shedappp
tak caya sila cubaa







 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS