Tiket Surprise ke New York!

Tuesday, June 16, 2015

assalamualaikum kawan-kawan...
sorrylah sebab entry tunggang terbalik...
actually dah lama dah nak update ni 
lama simpan kat dalam draft
so kite kasi keluar semuanya yek

nak cerita macam mana sebenarnya aku leh sampai NY ni
percutian yg tetiba kekdahnya okeh
mana tak nya, hanya dapat notis sehari setengah
gile nak prepare gi New York
macam nak gi bercuti ke Penang jer kan
tapi nasiblah masa tu takyah prepare over sangat
aku dah tahu lama yang Cik Suami akan gi New York
tapi bak melukut di tepian gantanglah kan
mengharap belas kasihan orang nak bawa ke tak
ahahahahha....sedih shangat kan
tapi tetiba masa balik lunch aku dapat email dari travel agent
dalam email tu mengatakan tiket aku ke NY dah confirm
rupa-rupanya En Suami sesenyap redeem point enrich and belikan tiket aku
ohh hemmm giiii.....New York aku datangggg!!!
Visa aku tak perlu buat sebab Visa aku expired 2024
kan aku pernah buat masa gi Hawaii aritu....
so leh la terbang ke US anytime...yahuuuu
Ya Allah gembiranya tak terkata okeh...
cuti pun amik last minit..nasib En Boss baik hati 
selepas aku ceritakan kisah tetiba nihh...



















nasiblah time sekarang ni kat NY dah masuk summer
so leh la pakai baju yang kita pakai kat Malaysia ni
kalau kena musim sejuk, mau laaa kejang-kejang kaki kan
bila dengar New York..pergh melonjak kegembiraan aku
NY adalah salah satu tempat idaman aku 
malam tu tido tak lenaa okeh...sesiap packing semua baru tido-tido ayam
macam masa kita kecik-kecik dulu, asal tahu esok nak jalan jer mesti
tido asyik terbangun dan tengok jam kan?...kan?...kan?
so hari yang di tunggu-tunggu pun tiba laa
malam sabtu 6 Jun 2015 jam 11.30 malam kami berlepas ke London
merasalah naik Airbus 380, gile beso kapalterbang tu (jakun sikit okeh)
perjalanan ke Heathrow, London amik masa lebih kurang 13 jam lebih
then, kami transit selama 5 jam sebelum memulakan perjalanan 8 jam lagi ke NY
jauh okeh kengkawan....21/22 jam perjalanan baru sampai
suhu masa kat London tu masih sejuk dalam 5c...tapi masa kami sampai kol 5 pagi
dah cerah macam kol 7 pagi waktu Malaysia..tapi sejuk

masa transit di Heathrow, London, muka pun penat suda..
sejuk-sejuk ni coffee jerlah yg best





















bila tiba di NY, hati gumbira rasaa....dapat jejak kan kaki ke kota idaman aku
sapa tak gembira kan....thanks hubby!
so tiba jer di Airport JFK, New York kami da flat gile
minta pemandu singgah kat market yang ada jual brg2 utk kami masak
tekak melayu, haruslah cari nasi kan...
so, driver bawa ke Chinatown, kat situ segala macam ada...
so beli barang-barang basic and balik hotel masak...
heaven woo pas dapat nasi tu..
baru leh tenang tidoo dengan aman damainyaa....

Pemandangan dari atas kapalterbang..Yeah NY aku datang




















oklah kengkawan,
nanti iols update lagi kay
soo stay tune okeh...
leh share apa yang menarik kat sana...
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS