I'm freeze at Den Haag

Thursday, November 26, 2015

hari ni hari ketiga saya ada kat sini
cuaca kat sini sejuk sangat bagi orang-orang yg tak biasa macam saya ni
sekarang ni tengahari suhu sekitar 7c ....sejuk okeh
nak keluar bilik jalan-jalan pun tak de mood
tapi semalam saya sempat gak berjalan kaki
iyerlah kan hehari terperap pun tak best gak
so sajer melawat kawasan sekeliling
masa keluar tu cuaca cantik sangat
ada cahaya matahari walaupun sejuk menyengat
so confident laa kan jalan kaki sesorang
kotlah ada jumpa starbuck ke coffee bean ker
stailo laa gak dapat hirup kopi dalam kesejukan
alamak, sampai ke sudah tak nampak kedai
mungkin saya yang tak pandai lagi kot
tapi The Haque ni memang boring sikit
ala-ala Putrajaya aaa, sebab main town dia kat Amsterdam
so The Haque ni mcm cool giler...semua opiss
tambah plak winter ni kedai tutup jam 6 petang yer
winter kan siang pendek..kol 8 pun macam kol 6.30 pagi Malaysia
petang plak kalau kol 5 petang tu da golappp
so bila dah cari-cari kedai tak jumpa
patah balik semula ke hotel
nak jadikan cerita, hujan turun secara tetiba
hamekk koo....nak lari mcm pelik sebab semua orang cool jer jalan dlm hujan
ahahhahaa ahkak pun acting cool gak laa padahal collddddd
korang bayangkan suhu dalam 6-7c pastu kena hujan dan angin
erm..memang menempah penyakitlakan namanya
balik bilik terus selesemaaaa
huwa...tak sanggup okeh....telan gak ubat yg bawa tapi mcm sama jerk..
doakan ahkak cepat sembuh yer...nanti nak jalan-jalan payah klu sakit
bye semuaa...assalamualaikum
mekasih sudi baca blog ahkak yg update ikot mood ni eheheheh


Amsterdam....Part 1

Wednesday, November 25, 2015

Assalamualaikum....
Apa khabar semuaa..diharapkan sihat hendaknya yer
Sebenarnya dah lama nak update entry2 baru tp disebabkan kat opis dah kena block utk update blog so nak harapkan update kat uma tu kekadang tak sempat gak sebab kerja-kerja umah lain
Ahkak bersiaran dari Amsterdam ni iolss. Nampak tak ahkak sayang sangat kat uolss ahahha
Kat sini baru jam 7:59pg. Tp masih gelap mcm 6:30 waktu malaysia. Sebabkan winter so malam agak panjang...

Bagi yg bertanyakan soalan mcm mana nak masak kurma tu nanti ahkak jawab kay.
Xleh nak hentam kromo (betol ke macam tu) jer..ahkak masak dulu then ahkak share kat uols
Terharu okeh ada yang comments dan bgtahu feedback masak paprik tu. ahahha padahal baru sayu resepi jer kot ekekeke

Nanti ahkak update lagi pasal trip ke Amsterdam dan beberapa trip yg tertunggak tu utk share dengan uols semua. Senang korang buat panduan kalau korang nak gi nanti kan.
So jaga diri tau uols semuaa. Stay tune and I'll be back soon to update you more 😍😍😍

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS