Hari Raya 2017....

Wednesday, August 2, 2017

walaupun dah agak berlapok tapi sistur nak update jugak
boleh buat kenangan sepanjang zaman
raya tahun pertama bersama Baby A
so pastilah excited nye tu terlebih sikitkan
walaupun banyak drama sebelum raya

mau tak drama....baju raya yang ngko hantar dari bulan Januari
sampai dua hari sebelum raya masih tak siap lagi
mauuu berapi gak lah kan
memula tailor call kata salah antar kain
kain yang kami hantar tu tak cukup
even katanya hanya sedepa
amboii, hilang akaiii kaaaa kami nak hantar kain sedepa
tak puas hati datang kedai tengok
bila rasa, sah memang bukan kain kami
cari punya cari terjumpalah kain kami
haaa....depa yang silap...
pastu kata seminggu siap
sudahnya sampai nak raya tak siap-siap...
memang amukkan ablasa laa jadinya
sebelum sistur mengamuk baik kome selesaikan
tailor akhirnya janji akan hantar depan rumah 
sistur tak kira, tengah malam pun takpe 
janji baju raya siap...
baju raya dikk oiiiii...ko jgn gurau kasar cakap baju tak siappp
itulah kisah baju raya encik suami dan Baby A yg tak siap
tapi akhirnya siap jugakkkk....nasib baikkkk
tapi baju sistur plak yg tak comellll
nasib ada plan B...tak per laa janji cik abe dan baby A comel
mommy pakai baju bebiasa pun tak per nakk oii
aura dah ada anak ni lain sikit...asyik beralaah ajerr ekekekeke

tahun ni kami beraya di Selangor jer (sebelah suami)
so sempat lagi lah shopping last minit kat KL kan
kebetulan encik suami plak kena ke Manila dan balik 2 hari sebelum raya
so persiapan semua terhenti seketika...
nasib baju Baby A da awal-awal lagi beli
sekarang kan semuanya online jerr ehehehe
gambar hari raya pertama....
bukan senang nak control Baby A utk amik gambar
so kena selfie baru leh...ginilah mak-mak yang ada anak kan
mak dah tak leh nak melawa lagi da
jangan berangan nak pakai shawl ropol-ropol sangat lahhh
memang berbawal ajerlaah kitaaa...


akhirnya dapat gak bergambar bertiga...my small family
plannya kami bertiga baju sama tapi apakan daya perancangan tak menjadi
so mommy kena pakai baju lainnn....tak perlaahh janji dapat berayakan

sempat snap masa mak mertua buat open house...
sebelum tetamu sampai baik kita posing dulu
nanti kompom peluh tiakk sebab bekerja keras kann

kawasan taman kami pon tahun ni da start meriah
tahun lepas kami baru pindah so tak ramai lagi
tahun ni baru meriah sebab ramai yang dah masuk
so dapatlah beraya dari satu rumah ke rumah yang lain
 tak dapat  nak bercerita lebih sebab banyak gambar tak dapat nak upload dalam ni
so dapat upload sedikit pun jadilah kan...sebagai kenangan
kekadang tu beraya bukan sempat nak bergambo pun kan
apa pun walaupun raya dah habis...sistur gigih jugak nak update kekekeke
last but not least
nak gak up gambar satu family sebelah suamii
meriahhh gittewww





No comments:

Post a Comment

chuppp!!!chuppp!!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS