terlupakah?

Tuesday, February 21, 2012

ermm..tajuk sangat ghairah kan..
uikss apa korang ni..pikir yang bukan-bukan
cubalah positive sikit..ehehehehehe
saje la nak share...susahnya nak puaskan hati orang lain
kekadang hal macam ni sering berlaku pada kita kan
sama ada kita sedar atau bebuat tak sedar mahupun separa sedar
memang susah kita nak puaskan hati orang lain
mungkin pada mata kita, itu adalah terbaik
tapi belum tentu itu terbaik buat mereka
iye laa...memasing ada taste memasing kan
apa pun, persefahaman tu penting
jangan lah main hentam keromo jer kan
bila berhadapan dengan orang yang pelbagai ragam
just amik kire sensitivity mereka
kebiasaannya mereka menuntut dilayan di tahap yang terbaik
as long u rasa apa u buat tu tidak menyalahi
aku rasa itu da cukup...apa pun jangan berat mulut
ucapkan 'terima kasih' dan 'maaf'
atleast, kalau pun ada kekurangan pasti akan sedikit terubat
tapi kekadang orang kite ni mudah lupa akan kesantunan
di zaman yang serba moden, kire semua nak shortcut la kan
kekadang tu semoden mana pun kita ni
aku yakin yang ciri-ciri ketimuran masih menjadi keutamaan
kitekan orang Melayu yang tinggi budi pekerti
jangan kerana kemodenan sangat sampai lupa adat
kesantunan dan budi bahasa...
kekadang tu rasa sakit hati gak bila kite senyum dengan orang
tapi dibalas dengan muncung yang berjela
tapi coool bebeh, orang macam tu memang ada masalah jiwa
jiwa tak bersih okeh...jiwa kena kental dan bersih
supaya muka tu sentiasa sedap di pandang
tak kisah la muka ko tahap merekah sekalipun
tapi kalau nampak orang reti nak senyum, orang akan suka tengok
ini tidak...muka tahap merekah hujan sebulan tak turun,
lagi nak buat muka kekwat...mak aiiii, azab dik oiii nak tengok
tak susah pun nak sedekah, rerajin senyum sudaaa
tak perlu pun duit beribu nak tabur...kalau memang banyak duit tak pe la
so, mulai hari ni rerajinkan senyum yerk...tak kena bayar pun

lagi satu, istilah 'terima kasih' dan 'maaf'..
agaknnya sompek kot hidung kalau cakap macam tu
mentality kena setanding dengan kemodenan laa bebe
ekekekeke...gaya nak sofistikated tapi akal letak kat kaki
nampak diri macam educated tapi norma-norma asas masih cetek
aku tak rasa pun janggal kalau ucap terima kasih
tak kire la apa pun, siapa pun dan bagaimana pun
ucap terima kasih cara paling mudah nak appreciate orang lain
cukuplah dengan buka mulut sebut dua perkataan ini
siyes, ko akan dibalas dengan senyuman yang manis
ini tidak...dengan muka cencurut period hari pertama..
pastu tak reti nak berterima kasih..sesilap kena maki yg ko dapat
terapkan nilai-nilai ni dalam diri korang kay
jangan plak pas ni ko senyum memanjang..kang dikata ngko gila plak
buat apa pun biar kena pada tempatnya
nak rock pun, rock berpada-pada...
jangan nampak diri tu sampah sangat
amboiiii marah ahkak..takla
ini sekadar nasihat jer...
nasihat yang secara tidak langsung mengingati diri sendiri jugak
okla korang...aku chau dulu...
selamat beramal dan renung-renungkan...
nak share ngan korang lagu ni
kekuatan aku masa aku sedih dan terasa lemah sangat
moga korang pun blh jadikan ia sebagai kekuatan...
InsyaAllah

jom jiwang...ehem

Monday, February 20, 2012

dalam kelam kabut aku ni sempat plak dok update blog kan
ahahahahha dasarrr!!!....abis tu naik pitam dok bergelumang dengan buku
cehwaahhhh...padahal baru je beberapa minit dok baca buku kan
pastu nak claim hobi reading...piraahhhhh
sesambil nak amik mood membaca tu..layan jiwang kejap aaa
ekekekek..mesti korang tahap nak muntah kan
ada aku kisah...express our feeling dowh!!
kitakan manusia, bukan pokok yg tak de perasaan kan..eheheheheh
sementara Allah bagi nikmat untuk berkasih sayang tu
kite manfaatkan sebaiknyaa
memanglah orang tetua tu kata 'langit tak selalunya cerah'
saya setuju...cerah ke mendung ke guruh ke petir sekalipun
hidup kena pasrah...redha dengan ketentuanNya
memang pahit untuk kite tempuh tapi InsyaAllah,
Dia menjanjikan yang terbaik buat kita
cuma kesabaran jer untuk kite tempuh dugaan itu
kengkawan mesti tegar kan...tegar okeh
kite takkan selalu dapat apa yang kita mahukan
bila kite da dapat tu, haruslah pandai menghargainya
jangan lupa dan lalai kerana peluang tak mungkin ada singgah selalu dalam hidup kita
apa yang penting mensyukuri nikmat dariNya
sekarang ni, Alhamdulillah, hidup aku kembali ceria dan i hope it lasting
insyaAllah....apa pun aku doakan yang terbaik buat korang pembaca blog ni
kite kawan takmmo lawan kay
everyone deserve to be happy in life.
waahhh, macam doktor LOVe plak aku membebel
eheheheh...saje hilangkan stress dengan assignment
matilamak kalau assignment tak siap
malam tadi siap termimpi-mimpi kena rotan dalam kelas okeh
agaknya ko hengat aku ni darjah 6 kot nak rotan bagai
ehehehehe lelebih kantoi or repeat paper jer la kan
adoiiiii, membazir bayar memahal kalau setakat nak repeat paper jer kan
tapi serius sey aku tak de masa...adoii laaa
aku percaya kengkawan aku pun hadapi masalah yang sama
iye la..memasing da berkerjaya tetap...dan ada routine yg wajib
macam ne kalau da ada family sok kan..sure berterabur anak aku
maaplaaa yerkkk....superbusiest mommy kekdahnya ..(berangan)
eh oklaa...layan lagu jiwang ni kay....
moga-moga mood merajuk korang ke
mood manje-manje korang ke terubat la jugak
eheheheh....love you








i am happy!!!!

Saturday, February 11, 2012

yeaahhh..lama tak jengok blog i ni
selalu datang melawat tapi tak buat ape2
superb busy laaa mak lately nih
kekadang tu rasa macam hilang ingatan pun iye
nak mengingat banyak mende in one time
but, today...i would like to share with you allsssss....
this song...very nice song for me and of course you too
i dedicated this song to who i loved
i kan penyayang...tak gituuu
ahahahhahaha...bukan awan nannoooo okehhh
walaupun awan nanoo menang AJL tapi mak tetap sokong ni
ahahahhaha..tetiba ko ceramah pehal ni
malas nak banyak ngomel...korang enjoy this song kay
mak amik dari youtube pun uols...
kejam mata....baru ada feel...eheheheheh




love you....
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS