Oh My Car ! *lappeluh*

Wednesday, November 28, 2012

Assalamualaikum *tangankatdada*

sihat ke korang arini?...
kalau tak sihat tu gi klinik okeh...
cecepat call bf or husband
time tak sihatlah leh memanje sikit...
ko mintak jer apa yang korang rasa nak makan
eheheheh pandai plak aku nak ngajar orang ekekeke...

nak sembang sikit ngan korang pasal semalam petang
semalam asik cite kena mengena ngan kereta jer kan..
ekekekeke alaa kete sorong pun nak kecoh...
kejadian ni berlaku kat pasar malam...
lokasinya adalah tempat parking kereta..
ko tahu la kan keadaan pasar malam macam ner
ko rasa mcm parking kat sunway piramid kah?...lupakan jer okeh
then, iols bernasib baik sebab sesampai jer terus dapat parking
hurmmm....kebetulan parking sebelah pun sama sampai dengan aku
oklah...whatever!
tup tup masa aku dok 'watsap' dengan kawan aku 
tetiba terasa kereta seperti digoncang..
sekadar hiasan dan bahan berangan ajer..ekekek feelin2 princess gittew...tq Abang Google.

wahhh, gempa bumi kah!!!..tidakkkkkk.....*kerutdahi*
rupanya ada si comel kereta sebelah dok buka pintu keta dengan kuat
sampai bergoncang keta aku....ohmaigod!!ohmaigod!ohmaigod 
*tangankatpipimulutterpolong*
pergh....ngko tahu tak rasa mcm kena penyepak gak la sekejap
cer korang kena mcm tu..
korang rasa korang senyum ke korang beliakkan mata?..
jawab sikit soklan aku...
aduhaiiii.....sakit rasa sampai kat tulang rusuk okeh...
*perghh drama lebih*
tapi dek kerana budak kecik yg buat cam tu..
aku akurrr walaupun tak berapa nak redhooo
mak si comel ni pun dok sound anak dia kot....
mesti dia kata "tak nampak ke ada harimau dalam keta tu tengah tenung?...
"...siyes, muka mak kalah harimau jatuh batu meroyan ok.."
comel jer iols marah...cute sangat tau...cer buat iols marah...
(ihsan: Abang Google)

abis tu takkan aku nak senyum plak...
gile kentang kalau aku nak senyum lagi setelah diperlakukan sebegitu rupa kan....
*ada masuk ayat2 jiwa kacau sikit nampaknya*
tapi aku kabeline weyy....
dan teruskan picit-picit henpon sepenuh perasan bagi mengubat hati lara itew
tapi anak mata aku dok ikut mana budak ni nak pergi....
*pergi pasar malam la kan, nak gi mana lagi*
aku tengok mereka beredar sambil takut-takut nak tengok aku yg mcm rimau siam itu
then, pas seminit berlalu, si ibu datang pusing balik menuju ke pintu kereta aku
dia ketuk cermin kereta bagi isyarat turunkan cermin...
*mak nebes*

si ibu
salam awak, sorry eh pasal tadi

rimau siam :
...hah, eh okay jer...ok kot 
*ada baur-baur tidak puas hati di situ selagi tak tengok pintu keta*

si ibu
tapi tak de apa-apa...saya tengok ok

rimau siam : 
oh ye ke..okla tak pe..budak-budak kan...
 *sambil kuatkan dengung kat budak2 tu tanda marah*

dan si ibu pun berlalu menuju ke pasar malam...
iols yang jadi rimau siam terus bertukar menjadi kucing parsi okeh...
sejuk ati bila si ibu minta maaf walaupun ada rasa marah lagi
tapi apa yang iols cuba cakapkan...
agak susah sebenarnya orang nak minta maaf kan
tapi kuasa memaafkan dan meminta maaf sangat besar nilainya
serta merta iols rasa tak jadi nak marah...
auww...geli okeh gedik macam ni...
(Ihsan :Abang Google)


oleh itu kengkawan, 
tak salah kalau kita mohon maaf sekiranya ada melakukan kesalahan
bukan minta maaf bila tiba hari raya jer yer...
setidak-tidaknya dah lepas tanggungjawab kita kan
selebihnya terpulanglah sama ada nak memaafkan atau tidak
aku respek perangai si ibu ni, sanggup buat macam tu untuk si anak
lagi pun budak-budak kan tak tahu ape..so ibu bapalah bertanggungjawab atas semuanya
ibu bapa kena corak anak-anak dia...
dan kalau buka pintu kereta tu pikirkan gak perasaan kereta sebelah
elok2 buka tu takut terkemekkan atau tercalarkan kereta sebelah
dah macam pesanan khidmat masyarakat plak aku nih
moral of the story..
kisah ini aku jadikan conoth pada diri sendiri gak
moga kita sentiasa berusaha untuk jadi lebih baik dari hari ini


insyaAllah....

aperr....ABANG?

Tuesday, November 27, 2012

pagi yang cerah kini sudah terang...
aku adikmu dan engkau abang....
auwww syahdu iolss...
*gewdiks*

pepagi ni iols bangun awal sebab nak bawa bekal nasi lemak gi kerja
ini bukan main-main tapi ini betul-betul okeh
bukan senang orang mcm i nak korbankan masa tidor utk masak
tidur adalah lebih baik dari memasak..mowtif kan!
tapi bila datang mood Masterchef tu..macam kerasukan la jugak
sesiap packing nasi lemak 3 bekas....ehemmm *kelipkelipmata*
masak dengan penuh kasih sayang memang rasa pun lemak berkrim la kan
(ngko tak yah nak kasih sayang sangat la gilee oii)...
sesiap gi kerja dengan hati yang girang sebab sempat masak nasi lemak seperti yang dijanjikan...
hope they are happy and the food tasty!..perhaps *tangankatpipi*
...pic ini dari google....iols tak sempat nak snap pic..takut nanti kata riak plak ekekeke....

sampai kat keta...
iols terus sentap okeh...ada ke patut letak tiub motor kat cermin keta iols
ini sudah lebeyyy ni...lempang laju-laju kang
tahu la semalam iols balik lambat, 
so parking ala kadar sebab takut nak jalan sesorang
pastu ternampak la 'note' kat cermin keta...
amik 'note' tu dengan muka kerek konon..
masuk keta baru baca...(sahlaa...aku kena sound nii..)
telan air liur laa gak bila baca....

"Assalam Abang,...Bllaaa Blaaa Blaaa...."

Terpaku seketika bila aku tengok orang panggil aku ABANG!...
aje gile okeh!....iols yang fancy2 ala-ala princess ni orang panggil abang
*cemekmuka*....
iols tahula keta iols tu macam Abang-Abang tapi iolss Barbie okeh...
B.A.R.B.I.E.....feeling2 princess lagi....tetiba sentap bile kena panggil Abang
tapi tak per...si penulis tu tak tahu la tu aku pempuan
aku pun risau keta tu, setiap kali aku tengah driving
ada jer kereta lain yang dok cucuk-cucuk ...
alamak braderr!!!iols nampak ganas tapi jiwa lembut okeh
ahahahahahah...payah gak ni...kena pikirkan sesuatu pasni...
apa pun, aku memang salah pun parking kawasan tu...
alaaa, tapi aku tak block orang lain jer..
cuma aku pentingkan keselamatan aku jer
maklumlah superstar balik lewat-lewat ni kann byk paparazi
haakk tuihhh!!!...*muntah ijo*
pasni iols nak letak bunga manggar kat belakang keta 
soo nampak cam gegirl bila orang nak cucuk-cucuk tu
ini bukan kereta saya....ekekekek saje kasi gempak letak pic ni...ihsan: Abang Google

okla uolss....
moga hari ini lagi baik dari semalam
mood iols sangat happy today!...*syoksendiri*...

hish...malu kat orang kalau nampak iols macam ini...(kaberline sikit)



notakaki: happy bila kita masak dan orang puji SHEDAPPP!!!...auuuww, ni yang nak masak hehari ni tapi sapa nak makan?.....*sadface*

Paris Aku Datang!

Thursday, November 22, 2012

bonjourr....
actually nak cite pasal  cite basi
basi pun basi laa janji iols nak cite..ekekeke
bile tengok musim hujan-hujan ni..mula la tergewdik2 teringat tempat sejuk
iyerlaa..nak gi selalu lom mampu lagi..dapat gi sekali sekali tu kire okeh la kan
best tu memang best dapat jejalan...release tensen gak laa
tapi please, not more than 10 days..
sebab mak leh kurus keding lelama tak makan nasi lemak
ekekeek selebetkan alasan!*matapandangatas*
tips buat korang nk holiday kat obersea aku tak de laa
gi pun jarang2 tetiba nak bagi tips..mcm good-good jer plak
tapi apa yang pasti, mak make sure makanan penuh dalam beg
hurmm..dan bile pulang beg penuh dengan barang2 pembelian
eheheheheh...
kat paris dan london agak susahlah
nak jumpa makanan sesuai anak tekak dan HALAL
serius masa kat sana, roti gardenia paling sedap rasanya...
kulit pun ko ratah dengan penuh selera
ko bayangkan..ko nampak MC Donald tapi tak leh makan...
seksa jiwa raga kann
SUBWAY terbontang depan mata...tapi tak leh nak beli...
arrghhhh gewammm okeh
so sebelum ko keluar rumah, sesiap bawak bekal..
janganlah ko bekal nasi lemak bagai
just simple-simple, like muffin, cake, bread...dan air masak..
sebab air masak pun mahal kat sana
ko nak beli coke pun mcm berkira-kira okeh..
ni ler kalau orang tak mampu gi vacation
itu tips jer yang aku nak share ngan korang....
sebab rasanya duit2 nak beli jajan tu
ko blh jimat untuk shopping....yahuuuuu...gile kedekut aku kann...
oklah, aku cite pasal PARIS dulu la erh...
sebab kami mulakan dengan PARIS dulu
aku naik KLM (boleh google kot ape KLM tu)....
Malaysia-Armsterdam-Paris
penerbangan amik masa lebih kurang 13 jam....
bengkok lutut okeh....
tapi nasib baikla malam so blh la tido sepanjang jalan....
pas tiba di Armsterdam, kami transit lebih kurang 3 jam
 sebelum naik AirFrance ke Paris
hurmm...tak de beza pun KLIA dengan Schipol Airport...sama jer
kebetulan masa aku pergi tu tengah musim bunga Tulip...
gile cantek okeh...jakun sekejap..
tapi tak beli pun sebab nak wat aper kan..
perjalanan dari Armsterdam ke Paris amik masa
lebih kurang 45 minit jerk...
alaa macam KL ke JB macam tu laa...kejap gile...
masa sampai tu suhu lebih kurang 3-5c....
agak sejuk bagi kami yang berjiwa melayu kan
sejuk bile berada diluar bangunan, bile masuk bangunan diaorang ada heater..
so blh buka baju tebal laa kalau ko nak...
preparation jugak kena kental ye kengkawan...
bawa pakaian yang bersesuaian
kalau tidak...ko akan diserang flu dan terus tak leh jalan nanti
bila tiba di paris...airport dia Paris Nord...
kami amik train untuk ke hotel penginapan kami
kat sana public transport depa awesome..
punctual and average keselesaan tu aku bagi B laa..
orang-orang paris ni tak berapa mesra alam berbanding masa di London
hotel tempat kami menginap adalah berhampiran Disneyland Paris...
bukan budak-budak jer yang jakun...
aku pun jakun jugak yer....almaklumla kan
masa di Paris aku sempatlah gi Disneyland..
.seharian kat sana naik lengguh seluruh anggota ni
nak padankan tiket masuk yang mahal...ku gagahi jua lah kan....
pastu kami bersiar-siar disekitar Paris...sampailah ke Effiel Tower
tu yang bile tengok citer Dalam Ati Ada Taman...
mak terkenang-kenang tuh *kelipkelipmata*
but ramai gak jumpa orang-orang Malaysia kat Paris....
siap sama hotel lagi...rata-rata boleh kenal orang Malaysia
dan kebanyakkan Mat Salleh bile tegur ko,
 depa akan cakap kita ni orang Indonesia
kita kan serumpun...melayu kann...ada rupe bibik ke aku nih
so bila da 3 hari di Paris, kami bergerak ke London dengan menaiki Eurostar
keretapi laju yang lalu laut tu...wahhh, gile best kan?...best ker...
nanti iols continue pada entry Edisi London kay....chawww!

ko jangan pandang ringan pada perkakasan seperti ini...gile beku kalau tak de dua mende ni tauu...

make sure boarding pas ada yerkkk....ko nak terbang cam ne kalau tak de mende alah ni...dan unluckily aku tertinggal boarding pas dalam flight...tapi uols dont worry coz u can request it back at service counter...walaupun orang sana besar-besar tapi depa tak makan orang..ekekekek cuma muka jer masam sikit....tak berapa mesra alam yer...

auuww..muka tak mandi *tutupmuka*.....ni masa transit 3 jam sebelum berlepas ke Paris...

tiba di Paris dan kat belakang tu laa ketapi yang bakal kami naik..2 tingkat okeh....lebihkurang mcm ERL la kat sini...


tiba ke lokasi penginapan kami....belakang tu dah disneyland..

yeahh, kanak-kanak riang...belakang yang kale kuning tu lah bas yang bawa kami...tanpa perlu bayaran yerk...dia akan pusing disekitar kawasan tu..kire mcm free shuttle yang akan angkut orang dr hotel ke Disneyland, 

ahli rombongan nak mulakan perjalanan....readyyyy!!!

madrid...aku datang!

nilah rakan saya masa kat sana...mana ada gi Paris ngan boyfriend pun....gossip lebeyyy!

wajah-wajah riang...kat sini banyak butik best2...aku lupa apakah nama tempat ini..maaf

tempat ni banyak jual souvenir...leh la beli sesikit orang orang tersayang...ada ke?

suasana dalam train...semua orang pakai baju ada bulu....huhuhuu

korang mesti kenal tempat ni kan...Eiffiel Tower...feeling2 romantik kat sini

masa ni da tahap seksa sebab seharian berjalan dan sakit kaki

pelbagai poskad dan buku lama ada dijual kat sini...ohsem sangat

jom balik....ekekekek tulah suasana bandar paris..tak sesak macam KL kan?..nape eh

mak terpaksa beli kasut lain sebab kaki da tahap kena seret...uolss..nanti pakai kasut sport jer tau...senang, tak payah nak perasan diva sangat...sebab nanti duit ngko terbang kena beli kasut baru yang flat jer gitu...kaki ayam kang, tak mematut plak....sesejuk berkaki ayamm

yeahhh, masa ni bersiap sedia ke Disneyland....tengah tunggu bas depan hotel...kita sambung nanti okeh...
tak syokla semua nak cite sekali kan...tungggu....
kalau korang nak tahu apa dalam beg aku masa tu..tunggu next entry yaa...

chawwww, muahhhh!!!

tengok wayang

Monday, November 19, 2012

oleh sebab da lama tak tonton movie...so ke'excited'an tu tak berapa la nak menonton lebih2 lagi idea nak tengok citer melayu...(gile berlagak minah ni kan..)...survey2 movie tengok-tengok citer 'Istanbul, Aku Datang'..oh my God,...patut ker?...baik balik tido kot...

namun, dengan persetujuan ramai, aku pun akurlaa jugak gi tengok citer tu...masuk panggung jer da buat-buat ngantuk..kekeke siap tempah tempat duduk paling tepi sebab senang nak kuar awal...gile hampeh kan...pada aku kekuatan cite ni maybe pada Lisa jer kot..lelain aku tak nampak....tapi pas 10 minit aku tengok cite aku..aku bertambah excited okeh....best plak citer tu....dengan perangai gediks si lisa tu....and yes, i agree si Beto tu bagus berlakon, tidak perlu wajah tampan cukup dengan bakat yang ade..tapi kalau Aron Aziz...lagi mak teruja okeh!..dah dah jangan berangan lebih sangat...

Kesimpulannya, korang wajib tengok citer ni sebab memang best....pemandangan dan suasana pengambaran pun cantik sangat....cecepat kumpul duit, jom gi Istanbul..ekekekekekekeke....


Pada sesapa yang nak gi tengok movie tu, citer ni boleh la dijadikan salah satu pilihan korang...tak caya sila lah tengok....daaaaa...
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS