love you!

Monday, September 30, 2013

orang kata zaman atau fasa pertunangan adalah satu fasa yang pelbagai dugaan
hidup kita ni memang tak lepas dari pelbagai dugaan dan bebila masa sahaja
pada aku, fasa pertunangan ni adalah saat yang amat membahagiakan
jika masing-masing saling mempelajari untuk memahami perasaan pasangan masing-masing
iyerlah kan, tup tup kawin nanti tak delah terkejut beruk dengan perangai memasing
maklumlah, fasa dating-dating ni plastik semata
semua nya pura-pura depan pasangan masing-masing
cuba behave untuk jadi yang terbaik, walhal mende tu jauh dari perangai sebenar
jangan memain okey, mende-mende macam ni berlaku tau
depan couple pijak semut tak mati, belakang couple mak aiii tanduk tumbuh depan belakang
tapi moga-moga kita dijauhkan dari semua itu kan...adatlah gaduh-gaduh manja tu
takkan tak gaduh, nanti tak happening plak relationship tu...auww

aku pernah lalui saat-saat sukar sebelum ni
sentiasa berendam airmata, menunggu sesuatu yang tak pasti
tapi yakin, jodoh Allah tu sudah tertulis buat kita
walau perit mana sekali pun, jika itu tertulis, ia akan berlaku juga
namun, doaalah tanpa putus asa agar yang terbaik dianugerahkan kepada kita
Allah sentiasa mendengar doa hambaNya..insyaAllah
i love you so much!

kebetulan bulan September ni bulan birthday kami berdua
selang sehari jer....so bolehlah celebrate berjemaah kan
ehehehhe i belanja u and u belanja i...
i surprise u and u surprise i
even it's just a small celebration but we're happy
i wish that our dream will become true....ameen
surprisingly, we have a same dream..
what's a dream???..let it be our secret...
but, we are totally happy with our new life

for him, we had a candle light dinner at Pullman Putrajaya
just a small celebration and i really hope that he's like it
maklumlah da lama tak buat mende-mende macam ni kan
tapi aku tak dapat nak snap pic sangat sebab hp tak de bateri
spoill toll laaa....
then, makanan malam tu pun agak menghampakan
dari segi pemandangan memang very the romantic i told u..
mungkin aku yang tak survey betul-betul kot

the next day tu birthday i pulak...
hurmm...kami dinner romantic-romantic kat tempat tinggi
best, superb, osem dan i is teruja sangat! thanks love
kami dinner kat Restoran Berputar, Menara Kuala Lumpur
bagi sesapa yang nak celebrate gf/bf/wife/hubby
sangat-sangat i recommend tempat ni
beriiringi penyanyi suara yang osem, 
lampu pun suam-suam kuku...ala-ala nampak tak nampak
makanan pun terbaik uols....


happy birthday dear....@The Village, Pullman Lakeside, Putrajaya
for reservation, korang leh call Pullman Hotel directly, 
reserve la untuk korang nya special date tu
sesekali treat orang yang kita sayang apa salahnya kan?
view from Restoran Berputar, Menara Kuala Lumpur
lantai restoran ni bergerak slowly
so ramai gak yang tak jumpa tempat duduk sebab tempat duduk u akan berpusing
so pls, ingat no meja, kalau tak kena tawaf la yer satu restoran tu nanti

lagu dia memang semua romantic-romantic belaka...
auwww nebes mak
and u can request your favourites song too...

eheheheh, my cute cake for cute surprise, thanks darling
bukannya perlu tempat-tempat mewah untuk celebrate
cukup sekadar ingat dan menghargai pasangan masing-masing kan?
perempuan ni, kalau bagi hadiah murah pun tak per
asalkan lelaki show something or appreciate them
itu sudah memadai dan amat bererti buat mereka
semoga kita semua akan diberikan kebahagiaan di dunia akhirat
dirahmati Allah dan diberikan kasih sayang yang melimpah ruah

jom survey-survey

Thursday, September 19, 2013

hi kawan-kawan,
aku da start survey untuk proses-proses dalam menempuh alam baru
excited la jugak, sapa tak excited iye tak?
hurm, banyak jugak proses yang harus dibuat
yang mana makan masa sebulan juga bagi urusan tersebut
apa pun, yang wajib kita kena dahulukan
terlalu ghairah tempah sana sini,
last-last terlepas pandang pada yang wajib

bagi permohonan untuk bernikah
ia berbeza bagi setiap negeri
so, aku nasihatkan korang survey bagi pihak korang dahulu
dalam kes aku, aku dibenarkan memilih salah satu
almaklumlah perantau kan...
jadi negeri kelahiran aku pun boleh, 
atau tempat pemastautin pun boleh
tapi korang kena faham gak apa itu pemastautin
tak dela korang duduk 3 bulan da claim pemastautin...jotos kang!
kena ada tempoh-tempoh tertentu
so, since aku pun tinggal kat sini lebih kurang 10 tahun
jadi aku leh memilih untuk mohon ditempat tinggal sekarang
ingat yer kengkawan, konsep kena faham
tapi untuk lebih kompom kata orang tu
korang tanya pihak-pihak berwajib laa...
kang, kata aku memandai plak!

sekarang ni dok galak surf baju pengantin ajer
rambang mata dibuatnya..semua cantik-cantik belaka
tengok warna pink, macam nak pink...
tengok warna hijau, macam nak hijau
tengok pastel nak pastel...ajer gatall la kan
sekarang semua colour lembut-lembut ajer
sejuk mata memandang, dapat markah lebih la kalau mak mertua tengok
ekekekekekek....maaflah saya terlalu banyak berangan!
tapi bagi konsep aku nanti
aku memilih untuk bersederhana sahaja
tak yah la nak galak sangat kot
pengantin tua da pun, malu kat orang kampung ajer
bereskan yang mana dulu, ikut kehendak syarak
pastu baru pikirkan memana yang harus diselesaikan seterusnya
tapi aku tertarik dengan yang ini..

cantik tak kan?


B2B

Wednesday, September 18, 2013

B2B..
sangat suspicious kan tajuk i..
auww...geligeleman okeh
apa tu B2B...bukan urut mengurut tu okeh..
tapi sesuatu yang buat aku senyum sampai tinger...
dah lama aku tak bersiaran kan

sangat penat ke hulu ke hilir okeh
lepas satu agenda kena settle
datang plak agenda lain
sejak dua menjak ni memang mengong sikit
asal letak mende jer lupa
asal letak mende jer lupa
kekadang tu mende simple-simple pun lupa
banyak sangat berfikir agaknya

aku da masuk semester baru ni
ini merupakan semester terakhir aku..insyaAllah
cepatlah habis Master ni...tak larat da nak fokus okeh
sampai tak terfokus da ni
pas ni nak concentrate to my own family
wakakakak...gile gempak tetiba family
haruslah kan...gile ko tak nak kawin..
orang lain da hantar anak sekolah
aku dok terkedek-kedek cari calon
wahhh..tamparan wanita hokeh *kebilkebilmata*
apa pun Jodoh dan Ajal itu ketentuan Allah
dah tertulis da jodoh buat kita
hanya perlu menunggu dan berusaha jer
moga kita dikurniakan jodoh yang sebaiknya kan?...
wahh, asyik-asyik bercerita pasal jodoh jer ni...
eheheheheh...hurmmm *senyumkambingdepanpc*
iyer, saya akui saya sedang ke arah itu
ehehehe...setelah penat menangis dan lalui jerih perih
akhirnya Dia hadirkan saya dengan seorang peneman
InsyaAllah, dia bakal jadi peneman hidup saya...
*senyumlagidanlagi*
so now, i am looking for my big day soon
with blessing from my parents...and
now i am ready to one step closer *big applause*
please, pray for my happiness

eh, bukan senang rupanya nak kawin kan?
banyak mende nak kena fikir
itu laa, ini laa...itu tak cukupla, ini tak cukupla
itu tak beli lagi laa, ini tak beli lagi laa...
aaaaa pitam bangun pitam
itu lom lagi nak azam berazam jadi selim macam Jelo
memang aku tak tahu laaa.....
baper hari kena stop makan untuk selim mcm tu
aku ni bukan aper, cuma pantang nampak makanan jer
asal nampak ajer...selera
asal nampak ajer..selera
huh.....oh badan, 
please behave okeh..kasi chance tuan badan cantik
this is my biggest problem now....i can't stop eating!
ohemgiii.....ada cara paling cepat nak kurus ker uolss???
ini adalah cabaran maha hebat buat aku okeh
ko bayangkan nak turunkan 3 kg macam nak kena tikam beribu kali
payah betul nak turun badan ni
orang lain tu, tak makan seminggu jer da kompom2 turun 10kg
kena tang badan aku, ko puasa sebulan tu turun 2 kg jer..
ajer ler pitam okeh.... 
*mana tak turun 2 kg, buka pose mcm makan 3 hari*

alhamdulillah, banyak perkara dipermudahkan oleh Nya
dan mengharapkan yang seterusnya dipermudahkan juaa...ameen
jika kita niatkan yang baik-baik, pastinya dipermudahkan..
InsyaAllah
nanti kita sembang lagi kay....


kawan-kawan, doakan saya yer
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS