Majlis Akikah Baby A

Wednesday, August 16, 2017

biasa orang masa baru lahir da buat akikah
tapi kami buat bila Baby A dah besar sikit
bukan sengaja melambatkan 
tapi pada awal-awal kesihatan Baby A tak berapa baik
so bagi kesihatan Baby A konsisten dulu
baru kami fikir utk buat
majlis ni merangkap sekali dengan open house raya
alang-alang dah buat tu, kita sekalikan
jimat kos jugak kan....

memula dengan majlis ringkas-ringkas jer
dah last minit terpikir plak nak ada mini pelamin
pastu bila dah ada mini pelamin, rugi pulak kalau tak de cameraman
haaa sudahnya dah jadi majlis besar
kira besarlah untuk kami
mungkin pada orang lain bebiasa jer kan

jemputan tak ramai pun
lebih kepada kaum keluarga dan rakan-rakan
kalau nak jadi tuan rumah ni memang seram semacam tau
bukan aper, semua korang kena pikir tau
sesiap ada plan B bagaiii
bukan aper kita bersedia sekiranya makanan tak cukup,
kalau hari hujan macam mana?
tetamu nak duduk mana?
kedudukan sajian tu kat mana...
ehh pokoknya semua kena fikir
lagi pulak En Suami dah tiga minggu berturut-turut ni
asyik terbang ajer...so kena uruskan sendiri semuanya
kena contact catering, confirmkan semuanya
call plak pelamin utk set up bilaa
cameraman plak macam mana, semua ko kena ready




untuk catering aku memang dah riki lama dah
cari harga yang berpatutan dan pastikan makanan lazat
so dah shortlist kan then buat appointment utk food testing
memandangkan ini pertama kali berurusan dengan catering ni
so kami datang untuk food testing
harga dah cun dah...rasa kena setanding harga la kan
so telah dipersetujui semua, kami booking terus
nama catering ni NC Caterer & Canopy
harga sangat berbaloiii....
makanan sedapp...
servis pun tip topp sangat...
secara keseluruhan kami sangat berpuashatiii
korang nak survey leh la call Pn Shamsiah : 0172598381
Fb pun diaorang ada...NC Caterer Canopy
InsyaAllah,,,,sangat berpuashati


Untuk cameraman plak
kami amik yang bajet-bajet jerr
iyerlah kan nak pastikan momen2 indah ni tak miss
soo amik lah Photog Fadly C Pet
korang leh tengok kat FB Fadly C Phet
harga pun berpatutan
dia akan bertugas dari mula majlis sehingga tamat
bayaran haritu RM 300 utk servis dari 11:30 pagi - 4:00 ptg
bayaran tertakluk kepada occassion yer 
nak tahu details kena direct contact dia
No. HP : 0196142468


untuk mini pelamin plak 
kami ambil dengan SiManja Berendoi
pelamin simple dan sweet menjadi pilihan kami
oklah untuk baby kan...
ikutkan hati nak amik pink-pink
tapi apakan daya anak lelaki
ko jangan buat hal nak pink sangat
ekekekek confuse orang datang nanti
nak tahu lebih lanjut leh lah tengok kat FB SiManja Berendoi
atau contact dengan Pn Ikin : 0109106123
contact diaorang lagi senang uolss...
mana tahu tengah promotion kann...
dapat harga istimewa
sebab SMB memang rajin buat promosi 


bagi goodies plak
kami decide utk tempah yassin comel
da dua kali kami tempah dengan diaorang ni
kualiti memang sangat terbaik
mukasurat dalam warna warni dan menggunakan kertas berkualiti
bukan kertas A4 yang biasa tu...
so memang sangat puashati
korang leh tengok banyak design kat dalam FB diaorang
FB Tempahan Yassin, Sticker & TQ tag
confirm korang akan berpuashati
servis pun laju jerr....

semoga Baby A akan membesar menjadi anak yg soleh, bijak dan 
berbakti kepada manusia lain...
siapa tak sayang anak kann...

tak lupa juga buat anak-anak tahfiz
yang hadir menceriakan lagi majlis kami
kehadiran mereka sedikit sebanyak dapat menambahkan barokah majlis ini
diaorang ni siap buat persembahan qasidah lagi
hebat anak-anak ini.....

antara sebahagian keluarga kami....
merekalah orang kuat dalam majlis ni
tanpa mereka mungkin kami berdua tak dapat nak handle semuanya
terima kasih uolss....

sempat lagi posing ipar2 iols niii
tengok, untungkan ada cameraman ni
semua dia snap...
so tuan rumah tak yah susah-susah usung camera phone
settle masalah, hati pun gumbiraaa...

antara serba sedikit gambar catering set up kat kanopi
ada dua orang pramusaji yang kan standby utk make sure lauk cukup
dan keadaan meja terkawal
kerja menjadi lagi mudah sebab mereka kerja dengan baik
tuan rumah hanya memantau sajaaa

buat sesuka jerr potong sikit rambut Baby A
dulu pernah buat gak masa dia baby lagi
kali ni buat sesuka ajerr....tak buat mende pun rambut tuu
ekekekeke buang sesajaaa

tetamu-tetamu kami yang hadir
semua sporting
dan alhamdulillah makanan pun semua lazat dan cukup...
ini baru sebahagian sahaja yer...
keluarga kami bila bergabung memang besar dan meriah..
.seronok bila sesekali berjumpa semua

antara rakan-rakan pejabat yang hadir
nak keluarkan semua nanti penuh plak entry nii
sooo hanya keluarkan sebahagian ajerr
jadi tuan rumah ni kena rajin ronda mejaa tetamu tau
supaya mereka tak berkecil hati
memang tak sempat nak layan semua tapi sekuranr-kurangnya luangkan masa sedikit

ehehehehe family potrait....

mama dan mak mertua sayaa...
tema hari tu memang merah...
sooo sungguh anggun mereka dan corak baju pun hampir sama
i love  you laaahhh

my family yang datang dari muarr...
terima kasih kerana sudi luangkan masa utk datang yer
kami sangat hargai kaliannn...

okay, rasanya itu saja yang nak kongsi tentang majlis yang berlangsung ni
hati rasa senang bila abis majlis ni sebab tengok wajah-wajah tetamu
alhamdulillah juga Baby A sentiasa mood baik sepanjang hari tuu
soo alhamdulillah, semuanya selesai seperti diharapkan
InshaAllah kita bertemu dilain kali....
byeeeee...

Hari Raya 2017....

Wednesday, August 2, 2017

walaupun dah agak berlapok tapi sistur nak update jugak
boleh buat kenangan sepanjang zaman
raya tahun pertama bersama Baby A
so pastilah excited nye tu terlebih sikitkan
walaupun banyak drama sebelum raya

mau tak drama....baju raya yang ngko hantar dari bulan Januari
sampai dua hari sebelum raya masih tak siap lagi
mauuu berapi gak lah kan
memula tailor call kata salah antar kain
kain yang kami hantar tu tak cukup
even katanya hanya sedepa
amboii, hilang akaiii kaaaa kami nak hantar kain sedepa
tak puas hati datang kedai tengok
bila rasa, sah memang bukan kain kami
cari punya cari terjumpalah kain kami
haaa....depa yang silap...
pastu kata seminggu siap
sudahnya sampai nak raya tak siap-siap...
memang amukkan ablasa laa jadinya
sebelum sistur mengamuk baik kome selesaikan
tailor akhirnya janji akan hantar depan rumah 
sistur tak kira, tengah malam pun takpe 
janji baju raya siap...
baju raya dikk oiiiii...ko jgn gurau kasar cakap baju tak siappp
itulah kisah baju raya encik suami dan Baby A yg tak siap
tapi akhirnya siap jugakkkk....nasib baikkkk
tapi baju sistur plak yg tak comellll
nasib ada plan B...tak per laa janji cik abe dan baby A comel
mommy pakai baju bebiasa pun tak per nakk oii
aura dah ada anak ni lain sikit...asyik beralaah ajerr ekekekeke

tahun ni kami beraya di Selangor jer (sebelah suami)
so sempat lagi lah shopping last minit kat KL kan
kebetulan encik suami plak kena ke Manila dan balik 2 hari sebelum raya
so persiapan semua terhenti seketika...
nasib baju Baby A da awal-awal lagi beli
sekarang kan semuanya online jerr ehehehe
gambar hari raya pertama....
bukan senang nak control Baby A utk amik gambar
so kena selfie baru leh...ginilah mak-mak yang ada anak kan
mak dah tak leh nak melawa lagi da
jangan berangan nak pakai shawl ropol-ropol sangat lahhh
memang berbawal ajerlaah kitaaa...


akhirnya dapat gak bergambar bertiga...my small family
plannya kami bertiga baju sama tapi apakan daya perancangan tak menjadi
so mommy kena pakai baju lainnn....tak perlaahh janji dapat berayakan

sempat snap masa mak mertua buat open house...
sebelum tetamu sampai baik kita posing dulu
nanti kompom peluh tiakk sebab bekerja keras kann

kawasan taman kami pon tahun ni da start meriah
tahun lepas kami baru pindah so tak ramai lagi
tahun ni baru meriah sebab ramai yang dah masuk
so dapatlah beraya dari satu rumah ke rumah yang lain
 tak dapat  nak bercerita lebih sebab banyak gambar tak dapat nak upload dalam ni
so dapat upload sedikit pun jadilah kan...sebagai kenangan
kekadang tu beraya bukan sempat nak bergambo pun kan
apa pun walaupun raya dah habis...sistur gigih jugak nak update kekekeke
last but not least
nak gak up gambar satu family sebelah suamii
meriahhh gittewww





 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS